Maturita, stáž, prospech - mám nervy v kýbli

Príspevok v téme: Maturita, stáž, prospech - mám nervy v kýbli
Nicol56

Pár rád potreeebujem...
prvá vec - mám ísť na stáž do Francúzska cez leto, na 3 mesiace. brigádovať na recepcii. no. problémy sú: poplatok je 120 eur, bojím sa, ako sa tam dohovorím (AJ KEĎ VIEM PO FRANCúZSKY NO NETRúFAM SI. A TENTO ROK MATURUJEM. rakže chápete, po toľkých mesiacoch stresu by sa hodili dva mesace oddychu. a vydržať toľko dlho ez rodiny, priateľov? lenže, moja mam strašne túži aby som šla. idem len koli nej. ako jej mám vysvetliť že nechcem??? veď bude sklaaná...
druhá vec - nevládzem. je toho na mňa moc v škole. treba sa mi pomaly učiť na ústne, okrem toho na písomky atď. a na prímačky. mám už c apríli. bože, a ešte aj učitelia sú jak blbí čosi vyše mesiaca do matury, a musíme sa učiť aj nematuritné predmety. ja už nemožem. prvý raz v živote budem mať 4 na vysvedčení, úúúúúplná hanba.
fakt. ja som úplne v háji. snažím sa, ale proste sa to nedá. chem, aby bolo všetko na 100 percent, lenže ma to stoí priveľa síl...

Meretseger

Súhlasím s názormi nižšie. Maturita je formalita, kde v pozadí popoťahujú nitkami sympatia a jej dvojča antipatia. Hoci som bola veľmi dobrá študentka, mala som samé dvojky a dokonca jednu trojku! na maturite, a aj tak som sa dostala na VŠ, kam som chcela a tie nervy za to nestáli... A do toho Francúzska tiež odporúčam ísť, ja som posledné dva roky bola preč z domu len v rámci SR a padlo mi to úplne perfektne, tú samostatnosť už konečne treba:)

leana

známky niesu podstatne, aj tak sa ta na ne nebude potom nikto pýtat.. a dnes sa na vysku dostane ktokolvek aj trosku inteligentnejsia opica, takze s tym si problem tiez nerob, len potom s tym ako sa tam udrzat.. a k tomu Francúzku, keby sa dá hneď sa s tebou vymením.. pred dvoma rokmi som bola tiez na stazi vo fr a boli to najlepsie tri mesiace v mojom zivote. Odvtedy len vymyslam ako sa tam vratit. naozaj nieje nic lepsie ako vypadnut z domu, zazit kopu zazitkov, naucit sa byt samostatny v cudzej krajine, doda ti to vela sebvedomia a este si aj zarobit.. na 100% to neolutujes.

takajedna

maturitami si kazdy presiel, takze klud :) a k tomu Francuzsku bola by si hlupa neist...ja keby som mala po strednej taku moznost, tak by som ani nerozmyslala...ziskas skusenosti, zazitky a este sa aj zdokonalis v jazyku, tak len pekne chod o nic neprides prave naopak a za tych 120€ to podla mna stoji :))) rodina a priatelia ta pockaju :)