Ako pochopiť môjho muža

Príspevok v téme: Ako pochopiť môjho muža
pochopitmuza

Mám chlapa už rok aj nejaký ten mesiac. Zo začiatku bolo všetko v poriadku, vlastne aj teraz je, ale nie tak celkom. Niekedy mi hovoril ako si rozumieme ako ho chápem. No zrazu začal mať hocikedy zlú náladu a ja som mu stále na to hovorila, že ho ľúbim, som s ním, verím že on to nejak vyrieši lebo je úžasný chlap a takéto veci no on mi na to stále povedal že ho nechápem, neviem mu pomoct že ho mám nechať tak. Pochopenie hľadal u inej ženy, len si s nou pisal cez internet vraj ona ho chápe.(To sme si už vyriešili to neberte moc do úvahy). Keď som sa ho pýtala, čo by chcel v jeho zlej nálade počuť tak to že ho chápem. Keď mu to poviem, povie že klamem že ho vôbec nechápem, ale ja ho naozaj chápem ale neviem ako inak to sformulovať. Prosím Vás poradte mi ako mu vyjadriť, že ho naozaj chápem, prípadne čo vy hovoríte mužom ak maju zlú náladu a čo pomáha. Ďakujem :)

pochopitmuza

Ja ho, samozrejme, zmeniť nechcem ja ho ľúbim tak ako je. To ani nemám v pláne, len som chcela vedieť čo mu povedať aby mu bolo lepšie keď príde takáto nálada, alebo akým sposobom ich obmedziť prípadne zistiť kde je problém nie meniť ho. Muži sa zmeniť ani nedajú nech sú akí sú.

ema123

Maj však na pamäti, že žiadna žena ešte muža nezmenila. Ak je to jeho povahová črta, tak ťa tým bude trápiť celý život. Alebo si už zvykaj. :-(

pochopitmuza

Lenže mi si vo všetkom ostatnom rozumieme, aj máme často rovnaké myšlienky, vieme sa doplniť, nenudíme sa vo vzťahu všetko ide ako má, len keď príde tá zlá nálada akoby prišiel iný človek.

ema123

Ja si myslím, že je to neperspektívny vzťah. Ste mladí, teraz by ste mali byť zamilovaní a prežívať najkrajšie chvíle. Ukonči to a daj príležitosť sebe aj jemu stretnúť niekoho iného, s kým si budete viac rozumieť.

pochopitmuza

Neviem ci som silná ale hlavne moja láska k nemu je silná takže sa nehodlam vzdať bez boja o môjho najlepšieho chlapa na svete :)

pochopitmuza

Wau. Tak ďakujem veľmi pekne a ja to skúsim teda ale máš fakt vo väčšine pravdu nikoho názor mi asi nepomohol tak ako tvoj dufam že sa mi to podarí :) teraz ale dufam že tá zlá nálada nepride tak skoro zase nemám rada to obdobie lebo mi ublíži slovami a ani nevie ako.

Klasik12321

Kym sa neda do poriadku, tak VS neurobi, lebo je to prilis stresove pre neho. Uplne idealne by bolo sa odstahovat od rodicov niekam do prenajmu, lebo to prostredie ho stresuje najviac - ja som bol pre mamu vzdy uplne neschopny ... a taky kadejaky, ze to nechapem, ako moze alkohol niekoho az takto zmenit. Sebadovera bola total v keli a chlapske ego sa snazi ta dostat zase hore, no a dosledkom toho je ta prudka zmena nalad. Este to mavam niekedy pocas spanku, ze sa citim tak divne ako ked som striedal nalady a az po zobudeni sa spamatam a ukludnim. Inak dufam, ze si velmi silna baba - sa priprav na niekolko rokov tazkeho zivota, kym sa to da do prijatelneho poriadku. Potom tu napis za par rokov, ako to dopadlo, budem zvedavy.

Sejla

On sa nevie vysporiadať s problémami doma a kompenzuje si to u teba... Problém vznikol niekde dávno u jeho rodičov, on sám vidí, že je to, co robia nesprávne, ale nikdy sa s tým nezmieril a teraz podvedome kopíruje ich správanie... Je pozoruhodné, ako deti svojich rodičov robia presne tie isté chyby, len trochu v inom kontexte, a vôbec si to neuvedomujú. Skús mu splechnut do očí, že robí to isté, on nie je dosť dobrý pre svojich rodičov a ty zase v tých jeho náladach nie si dosť dobrá pre neho, nech robíš čokoľvek, uvidiš, ako ho to nastve, ale možno mu to otvorí oči a začne riešiť ten problém, ktorý ho dusí vo vnútri. Extrémne uzavretí ľudia sa ľahšie zdoveruju anonymne a písomne, preto tá online kamoska, co ho údajne "chápe" - ona nie je génius, iba mala možnosť nazrieť do jeho vnútra, co ty nemáš.

pochopitmuza

Lenže ono sa to nedá keďže žije s rodičmi máme 19 on pracuje ja študujem ale tohto roku ide aj on skúsiť zase prihlášku na vysokú. Jemu to totiž pred rokom nevyslo aj zháňanie práce bolo náročné a doma len nátlak nanho akýje neschopný a takéto reči. Vodičák kvôli strachu z neúspechu robil 4 krát..a neviem ci bude chcieť ísť k tomu psychológovi ja som niekedy chodila a musím povedať že je to ohromná ulava len jeho na to asi nepresvedčim aj ked mu chcém len dobre všetko považuje za útok proti jeho osobe