Koža – zrkadlo našej psychiky

Príspevok v téme: Koža – zrkadlo našej psychiky
srdičeko1991

Veríte, že problémy so zdravým/kožou súvisia so psychikou? Mňa už viac ako 10 rokov trápi akné a vyskúšala som už hádam všetko. Akné mám hlavne na brade. Nepáčim sa sebe samej-ale to odkedy mám akné. má niekto osobnú skúsenosť s tým, že sa mu akné zlepšilo ak vyriešil svoj psychický problém? aký a ako? Mne sa pleť mení zo dňa na deň, jeden deň sa vytešujem že mám celkom peknú pleť a na druhý deň katastrofa.

modráčik

srdiceko1991:pokial si urobis detoxikaciu organizmu aspon 2krat do roka kvalitnymi prirodnymi doplnkami vyzivy,upravi sa crevna flora, dodaju zive aktivne probioticke bakterie a ak su creva a travenie v poriadku, potom aj imunita bude ok,aj pokozka bude ok.

kaciatko_7

môže to znamenať tiež:
- nie som spokojný sám so sebou,
- chcem byť iný ako som,
- chcem byť silnejší, naplnenejší,
- sexualitu považujem za nečistú (vnútorný konflikt, napr. ženy v tehotenstve),
- chcem sa zbaviť toho, čo je vo mne cudzie a nové, neviem sa tomu otvoriť,
- prebiehajú vo mne veci, ktoré nechcem pustiť na povrch,
- ak sú na tvári - musím sa s niečím konfrontovať...

kaciatko_7

Podľa Tepperweina môže ísť o problémy s nadväzovaním kontaktov, duchovné znečistenie, telesný konflikt

suns

súhlasím, zlá strava + stress sa objavia na pleti..určite áno.. akné na brade by som pozrela cez google, okolie úst a akné značí problémy so nesprávnym stravovaním - zlým trávením prípadne ochorením vnútorného orgánu.

999

Ked máš akné len na brade tak to môže byt aj z gynekologických a tráviacich problémov...treba íst na vyšetrenie...tiež to môže byt alergia na jedlo alebo na fluor, alebo stres, zlá strava ...osobná skusenost: ked mas dlhodobo akne tak to neni kvoli zlej nalade :)

zabka001

mozes to mat z nezdraveho stravovania... snaz sa vymedzit chipsy,chrumky,jedz zeleninu,ovocie,ryby aj maso,obmadz vsetko sladke...
napr. ja ked sa zacnem napchavat sladkostami na druhy den mam akne
ale mozes to mat aj z inym dovodov... samozrejme