Cim starsi clovek,tym vyrovnanejsi?

Príspevok v téme: Cim starsi clovek,tym vyrovnanejsi?
innerworld

Oplati sa cakat,ked ani nevieme na co? Ako dlho je clovek schopny mat sa zle a stale odolavat? Vie clovek casom sam seba spracovat natolko,ze dokaze byt ako tak spokojny a vyrovnany?

Viem,ze by som si mala uzivat mladost a netrapit sa pokial nemam vazne existencne problemy, ale ja jednoducho nevidim zmysel. Vsetko,co ma naplni spokojnostou je len nakratko. Zamilovanost vecne netrva a laska je beh na dlhe trate.

Prejdu ma vobec niekedy taketo uvahy?

Sejla

Teda, jasné, že svet je skazený, ľudstvo je odporné bla bla.. Ale vždy to tak bolo, celé tisícročia tu bolo aj zlo aj dobro, len zlo kričí, je viditeľné, zatiaľco dobro je potichu :)

Sejla

Innerworld to je veľmi individuálne, na každého zahraničie vplýva inak... Možno by ti to naozaj prospelo, bola by si zabeprázdnená existencnymi problémami a všetkým tým novým, iným navokol ...Na svete je veľa krásneho, neviem aké ilúzie si stratila, ale realita je určite oveľa zázivnejšia ...

doubledog

to nie je zvlastne, to je normalne.
ked clovek strati iluzie, je to hrozne neprijemne.
a musi sa z toho dostat, co casto trva roky, niekomu sa to nepodari nikdy.

pripadne si vybuduje nove, nahradne iluzie :)

innerworld

doubledog:

Zvlastne,mam pocit,ze som sa najviac tesila,ked som nejake iluzie mala a ked ich uz nemam a vidim veci ako su,zrazu sa netesim,i ked vidim nejake pozitivne veci...pocit jednoducho neprichadza.

doubledog

podla mna to plati, najma vtedy, ak na tom clovek pracuje a zivot aktivne vnima, neplava nim len tak pasivne.
predsa len, zivotne skusenosti cloveka vselico naucia a zbavia ho klamlivych iluzii z mladosti.

innerworld

aj ja by som najradsej niekde vypadla,ked sa podari,no neviem,ci je to najlepsi napad,ked posledne mesiace nevidim v nicom zmysel,iba prazdnotu...ci ma taketo odlucenie este viac neoslabi..co myslite?

Sejla

Agnes, aaah tak to máš nepríjemne zážitky.. To vyzerá, ako by si bývala priamo pri tých council bytoch, ja s angličanmi mám pŕave opačné skúsenosti, žiaden iný národ nie je slušnejší, veľmi si potrpia na spôsoby, nezazeraju v metre, každý sa stará o seba a zároveň si tu ľudia pomáhajú v zmysle odnesú batožinu, uvoľnia miesto v buse atd.. Na vidieku sú neskutočne pohostinní a milí. Ale úplne najviac sa mi páči ich humor! Jediná vec, ktorá mi vadí, je snáď tá klasifikácia, v tomto jedinom sa mi Američania rátajú viac.

kafe

"Ako dlho je clovek schopny mat sa zle a stale odolavat?" Tak moja skúsenosť je, že kým sa poriadne nenaserie a NErozhodne sa byť šťastný. Mne to trvalo pár rokov, stále som sa pýtala čo, do riti, robím zle, no a zistila som, čo.

"Vie clovek casom sam seba spracovat natolko,ze dokaze byt ako tak spokojny a vyrovnany?" Ano, vie. Ale treba na tom pracovať. A niekomu stačí len zmeniť uhol pohľadu. Chcieť a vytrvať je asi ten prvý krok. Môžeš napríklad skúsiť ďakovať denne 100x za veci/situácie/nálady/problémy, ktoré máš. Nie len za dobré/veselé veci, ale aj za "zlé". Ráno, keď sa zobudíš poďakuj za prvých 10 vecí čo ťa napadne (si mladá,krásna, môžeš si vybrať čo si dáš na raňajky, môžeš si vybrať čo si oblečieš, dobre/mizerne si sa vyspala, máš dosť pitnej vody, máš zdravé ruky, počuješ, nohy ťa odnesú kam potrebuješ/aj tam kde nechceš, jedlo si môžeš vychutnať v kľude a pohode..). Cestou do školy/práce poďakuj za ďalších 10 vecí (stihla/nestihla si autobus, stojíš pri smradľavej babke,stúpila si do mláky/hovna, svieti slnko/prší, prišla si do práce včas..). V práci zakaždým keď pôjdeš na záchod, poďakuj.. (aj za to, že sa môžeš bezbolestne vyčúrať:). Zober si nejaký kamienok a polož si ho na stôl, kde si a zakaždým, keď sa naň pozrieš, poďakuj sa za niečo, alebo sa len usmej. Ten kamienok nos so sebou, keď sa ho dotkneš, zas si len uvedom, za čo všetko sa môžeš poďakovať... Človek sa nestane spokojný a vyrovnaný len tak, sám od seba alebo preto, že dospel/dozrel. Je to jeho vnútorné nastavenie, ktoré nerozhádže len tak hocikto, nenechá sa ovplyvňovať okolnosťami (alebo len do istej miery) a netrpí samonasieracími myšlienkami.

Je dobré, že takéto úvahy máš. Niečo ti chýba a ty hľadáš. To je ten lepší prípad, lebo kto hľadá nájde :) nevzdávaj to, kým nebudeš mať pocit, že konečne niečo/niekto odpovedal na tvoje otázky.

RNG

Mesta, najma chudobnejsie stvrte skoro vsade na svete su dnes plne luzy, takze sa ti nedivim, ze si si na to nevedela zvyknut.
Napr v blizkom Chicagu su stvrte, do ktorych sa ani neodvazim chodit, ale v predmesti, kde byvam je vzorne cisto , ticho a poriadok.