Platený termín u lekára

ambrozia

Práve som prišla od psychiatričky,bola som dnes objednaná na kontrolu, ale nie tak, aby som platila. Mala som časenku č.10 a bola som rada, že stíham do 12 stej prísť domov, lebo muž ma viezol a musel byť o 12.30 v práci. Lenže sestrička zobrala 2 pacientky, ktoré neboli objednané, prišli až po mne sa objednať ale zaplatili si a tak hneď išli na vyšetrenie predo mnou a ja som už čakať nemohla kvôli manželovi, lebo bolo veľa hodín. Tak je vidieť,ako peniaze hýbu svetom.

ni-ka

prekopirovane z nariadenia MZ...

V prípade, že nechcete na vyšetrenie čakať, môžete sa vopred u Vášho lekára telefonicky alebo osobne objednať. Lekár Vás na základe Vašej objednávky prednostne za poplatok vyšetrí. Výšku poplatkov za prednostné vyšetrenie u lekára určujú samosprávne kraje. Sumy sú pre jednotlivé župy rôzne.

ozsah ordinačných hodín, počas ktorých môžu lekári prednostných pacientov prijímať, nesmie presiahnuť štrvtrinu času celkových ordinčných hodín. V priestoroch čakárne musí byť vyvesený cenník ako aj oznam o ordinačných hodinách, ktoré sú pre platiacich pacientov vyhradené. Lekár, ktorý príjme poplatok, Vám musí vystaviť doklad o zaplatení. Súkromný lekár musí naviac do priestorov čakárne vyvesiť župou schválenú žiadosť o tom, že je oprávnený poplatok vyberať. Akútne prípady pacientov musí lekár vyšetriť prednostne bez poplatku nakoľko sa jedná o neodkladnú zdravotnú starostlivosť (pozn.: Žiadny právny predpis však neurčuje, čo je to prednostné poskytnutie ambulantnej starostlivosti, ani aké výkony a vyšetrenia by sa mali robiť prednostne).

lilyianka

no ja čo chodím lekárom, tak im platím cez ordinačné hodiny ... a nie po ordinačných hodinách, pretože by som ich tam vtedy nenašla .. aj keď dvakrát jeden môj lekár urobil výnimku a kvôli mne ostal dlhšie, aby som mohla prísť na prehliadku

nirv

To je zaujimave, asi to tak bude, ale ja mám skúsenosť že lekár normálne objedna v ramci ordinacnych hodín a potom nemusíš čakať. Aj tak si stale robia čo chcú. Koľko platíte za objednanie? Ja naposledy 10 eur.

letovica

pltene terminy sa davaju po pracovnej dobe. cez normalne ordinacne hodiny ma lekar vybavovat neplatiacich pacientov - podla poradia. az po ordinacnych hodinach si ma objednavat platiacich. tak je to vo vyhlaske. ak to nerobi, treba sa stazovat.

nirv

Tak mal by objednávať tak, aby ich stihal v tom termíne vybaviť. Prečo, mas nejaký problém? Objednal si sa a nevenoval sa ti?