Luxácia pravého ramena

Príspevok v téme: Luxácia pravého ramena
Vako

Zdravím Vás, pred štyrmi dňami som si vykĺbil pravé rameno. Prvý raz v živote takže nemám skúsenosti s rizikami pri nesprávnej liečbe. Rád by som si ho dostal do 100%ného stavu a tak prosím o rady zasvätených.
Stalo sa mi to keď som sa snažil udržať padajúcu fľašu plynu na ramene. Veľkú fľašu... 170cm vysokú aj keď takmer prázdnu. Plyn sa mi prelial z predu do zadu a rameno mi povolilo. Zostalo mi zablokované a bolelo to tak, že som sa ho musel pokúsiť zrovnať. Podarilo sa mi to, no horšie je, že som skúšal či je to vážne. Som totiž hypermobilný a mám teda vrodenú ohybnosť v klboch. A tak ešte v šoku si nahováram, že to nič nie je, rozhýbavam sa a keď sa zapieram o stenu, rameno mi vyskakuje podruhé... ten istý scénar. Tak som to vzdal a šiel na pohotovosť. Na rentgene mi doktor povedal, že je na mieste a nechcel mi moc veriť, že bolo vyklbené. Dal mi 2 týždne PN a ruku nech si zafixujem a obkladám ľadom. Plus nejaké lieky od bolesti. Lieky moc neuznávam a tak ich neberiem. Keď som si ruku dal do fixátora začala ma bolieť a prvá noc bola fakt ťažká... jedol som dosť cesnaku proti zápalu a obkladal som to ľadom... prešlo to. Teraz ma ruka bolí len keď ju mám zafixovanú a tak v tom nespím. Často počas dňa preferujem chodiť bez fixátora a nič s ňou nerobiť. Je to podstatne lepšie ale ruka je skutočne slabá. pichá ma v nej občas a cítim vôľu kĺbu. Trochu ma hnevá že mi to nepozreli aj magnetickou rezonanciou nech sa vylúči prítomnosť Bankartovej lézie. Som totiž v zahraničí a ťažko sa dohovoriť či niečo žiadať. Za 6 dní mám kontrolu a tam sa na to určite opýtam ale je to dosť dlhá doba a preto prosím o rady.
Uprednostnújem bylinky a liečbu všeobecne naturálnu.
Som človek ktorý miluje pohyb, amatersku gymnastiku, mám ťažkú manuálnu prácu... rameno fakt potrebujem 100%.
zaujíma ma celkom aj, že či keď sa mi to podarilo po druhé za 5 minut, či je istá Bankartová lézia alebo je normálna nestabilita klbu pri obyčajnej luxácii v tak krátkej dobe.
Mám 22rokov, 60 kg, 172cm. Športovejšieho zrastu aj keď chudšej postavy. čiastočnú hypermobilitu. Hodlám dať všetko do rehabilitácie len nech je v poriadku. Ďakujem.

Vako

Ahoj Cindy, tak dik ale každý máme v živote iné priority. Požiadavky na plnohodnotný život...robiť to čo milujeme.

Cindy 35

ty robis okolo toho kovbojku... ja som mala rameno vyklbene v zivote hada 15x, vzdy si ho napravim sama a idem dalej. nikdy ani 1 den pn kvoli tomu