Pomocky pre imobilných

Príspevok v téme: Pomocky pre imobilných
myrushqaa

Dobrý den,
moja babka prekonala pred týždnom nahlu cievnu mozgovu prihodu a ostala ochrnuta na lavu nohu aj ruku a ma poruchu reči.Predpokladám, že maximalne o tri týždne ju prepustia do domacej starostlivosti preto sa chcem opztat ci mi neviete poradit na ake kompenzacne pomocky ma narok a kde sa mam za tym obratit.V prvom rade jej bude treba určite polohovatelnu postel,neviete ci ju hradi poistovna ona ma doveru.dakujem za vsetky cenne rady.

UNIZDRAV

Všetky kompenzačné pomôcky, o ktoré by ste mohli mať záujem, a ktoré by Vám určite uľahčili starostlivosť a Vašu babku nájdete na našej internetovej stránke www.zdravotnickepotreby.org Z našej ponuky vyberám: invalidný vozík pre hemiparetikov (ak majú ochrnutú polovicu tela) polohovateľnú posteľ, antidekubotné matrace proti preležaninám, toaletné kreslá,sprchovacie stoličky a dosky, polohovateľné kreslá. Pomôcky sa u nás dajú zakúpiť aj na lekársky poukaz.

myrushqaa

no pomoc logopeda a psychologa nam zatial neponukli....ale chodi ku nej fyzioterapeutka a ukazovala nam aj cviky co s nou mame cvicit.snažime sa jej cvicit vsetkými klbmi,aj ked ju to boli ale rozcvicit to musime.
Aby sa jej vylepsila reč zatial sme jej dali caspois nech si aspon troska cita a že nech si to hovori aj nahlas, aby trosku precvicovala a myslim, že to zatial celkom pomaha,pretože za 2 dni urobila taky pokrok v reči, že ju rozumieme takmer vsetko.no a je velmi doležite pokracovat v dalsiej rehabilitacii preto sa jej snazime aj teraz vybavit v jednom centre rehabilitacie na mesiac a mala by to hradit vsetko poistovna,tak dufam, že jej to pomože.a hlavne je aby ten clovek citil, že ma podporu v rodine, aby psychicky netrpel.
Tvoji rodicia su zdraví alebo taktiež už potrebuju pomoc?

iveta...

mám otázku trošku mimo pomôcok : minule som čítala, že pri mozgovej porážke sa okamžite musí začať s liečbou. Už pár hodín po , by mal mať pacient k dispizícii napr. logopéda a cvičiť výslovnosť a každodenne sa mu venovať, aby nemal poruchu reči. Vtedy som si hovorila, že kde také u nás , tu na také kašlú. Tak sa chcem spýtať, ako sa lekári venovali babičke ? Nemyslím medikamentozne, ale logopéd, psycholog a podobne. Mám totiž rodičov v kritickom veku 68 rokov aby som sa vedela, keby náhodou pripraviť.

dakujem a držím babičke palce, nech je čím skôr ako tak v poriadku.

gthftjgrt

o nároku na polohovateľnú posteľ sa informujte u svojho odborného lekára (neurológa, ortopéda, fyziatricko-rehabilitačného lekára), ktorí môžu predpisovať uvedenú zdravotnícku pomôcku. Podrobné informácie, na aké zdravotnícke pomôcky máte nárok, Vám podajú na Vašej zdravotnej poisťovni.