Nový život

Príspevok v téme: Nový život
Milka1111

Ahojte.

Myslím, že toto nebude ľahké čítanie, ale dúfam, že nájdem u vás pochopenie.

Mám 22 rokov, celý život som trpela obezitou. Nikdy som nemala veľa kamarátov a ľudia sa mi vysmievali. Stránila som sa spoločnosti. Po ukončení SŠ som sa snažila nájsť si zamestnanie, avšak márne. Po čase som upadla do depresii, o samovraždu som sa síce nepokúsila, ale nie raz som plakala nad tým, že by bolo lepšie bezo mňa. Kamarátov som nemala, ocino je na invalidnom dôchodku a mamina pracuje v zahraničí, avšak spláca niekoľko úverov, takže nám na živobytie veľa neostávalo. Nechodila som ani von, keďže nebolo za čo. U lekára som nebola už cca 3 roky - neskutočne sa ich bojím. Pred pár dňami som ale ochorela, takže k lekárovi som ísť musela. Namiesto starej lekárky tam bola nová. Bála som sa jej, no keď som jej to povedala, nahodila milý prístup a bola trpezlivá, hoci ma neskutočne ,,zdrbala\" za to, že som tam dlho nebola, ale aj tak ostala milá.

Dlho sme sa rozprávali, vravela mi, že mám neskutočne vysoký krvný tlak, a bude to treba riešiť, a tiež moju váhu. Bola - a som si toho vedomá, keďže mi to vytýkala aj stará lekárka, ale nikdy mi nijak nepomohla. Veľmi mi z toho bolo do pľaču, hlavne kvôli môjmu strachu z lekárov, že ich teraz budem musieť ,,pár\" navštíviť a čaká ma XX vyšetrení. Stále som z toho veľmi vystrašená a bojím sa.

Každopádne, pointou je, že som si vďaka tejto pani doktorke uvedomila, že prišiel čas so svojim životom niečo robiť, a to hlavne začať cvičiť, zdravo sa stravovať a nájsť si prácu. Zdravá strava nám doma bodne, keďže otec je po infarkte a operácii srdca - aj jemu prospeje zdravšia strava, a nie mastné kurča, slanina, klobásy a pod. Avšak o tejto strave sa poradím s lekárkou, prípadne s dietologičkou, keďže som typ človeka, ktorý musí mať presne dané, aké konkrétne jedlo má kedy jesť. Ale rada by som sa vrátila k tomu cvičeniu, keďže píšem hlavne kvôli tomu. Chcem začať navštevovať fitko, avšak neviem, aké prístroje by boli pre mňa vhodné, a v akých intervaloch. (napr. bicykel 2x15 min), tiež ako často mám do fitka chodiť, a ako dlho sa tam zdržiavať.

Ďakujem veľmi pekne za vaše komentáre, dúfam, že sa tu nájdu ľudia, ktorí budú mať pre mňa pochopenie a pomôžu mi. Ahojte

nirv

Ahoj, kúp si nejaké knižky o zdravej výžive, a všimla som si že niektorí tréneri z posilky dávajú aj individuálne plany na stravovanie, určite ti poradí v mnohých veciach. Držím palce.

Lulu2011

drzim ti palce, najvyssi cas nieco robit a myslim, ze logicky, ci intuitivne clovek vie, co by mal jest, klobasa a slanina nic zdrave neevokuju ;) takze ak maso tam chude na pare so zeleninou, ja si chystam kupit parny hrniec, tiez mam medzery v stravovani, nie, ze by som nevedela, kde robim chybu, ale ta chut na nezdrave veci je niekedy neodbytna :)))

Milka1111

Ďakujem Vám veľmi pekne za podporu, veľmi si toho vážim, ešte by som rada doplnila môj prvý príspevok - ak máte nejaké stránky, kde by som našla informácie o tom, čo môžem jesť a čo nemôžem (myslím konkrétne, napríklad kuracie mäso ano, bravčové nie, atď) sem s nimi :) prípadne tipy na zdravé obedy atď, poteším sa im :) Ďakujem veľmi pekne

regina92

Ja ti síce pomôcť s tým cvičením neviem, ale aj tak ti chcem popriať veľa chuti a výdrže do nového života, nech sa ti podarí uskutočniť to, čo si si zaumienila. Určite budú dni, keď to budeš chcieť vzdať, ale nenechaj sa zlomiť! Pápá :)

97Lenka17

Ahoj, keby si dodala výšku a hmotnosť, tak by som ti mohla povedať, čo a ako začať :) tiež chodím do fitka .