Vysoký krvný tlak?

Príspevok v téme: Vysoký krvný tlak?
Zuzka2233

Ahojte. Pred pár dňami som bola na preventívke u obvodnej, mimoto som tam išla hlavne kvôli tomu, že som ochorela, no spravila mi aj preventívku. Z lekárov mám panický strach, ale pri meraní tlaku som sa tak necítila, aj keď, možno trošku, ale snažila som sa myslieť na príjemné veci. Každopádne, bolo to ráno, a povedali mi že mám extrémne vysoký tlak (naposledy bol asi v poriadku, keďže mi predtým nič nespomínali) Nepamätám si presne hodnoty tlaku, ale bolo to cca 175/100 +- .. Takže áno, bol fakt vysoký. Dnes večer som si ho merala doma, a to hneď 2x, a vyšlo mi to narovnako - prvý raz 126/72 , druhý raz o 1-2 čísla menšie, ale túto hodnotu si už presne nepamätám. každopádne, tlak bol úplne v poriadku. Je možné, že napriek tomu, že som síce bola v strese u lekárky, boli hodnoty až tak extrémne vysoké oproti môjmu meraniu doma?? Alebo že by nám blbol stroj? Ďakujem za radu, hlavne ma zaujíma, či tam naozaj môže byť až taká odchýlka.

RNG

oprava hlohom. Ovocie hlohu rozsiruje cievy(vasodilatant) a okrem toho je plne antioxidantov. Zialbohu ho ludia zriedka pouzivaju.

RNG

Na znizenie cholesterolu je Policosanol a Red Yeast Rice. Na znizenie tlaku sa musis destresovat, pozri cez Google.sk pod rng, stres ako rozne sa da na to ist, ci uz mechanicky, dusevne alebo s pomocou doplnkov.
Stres je zabijak, doslova , a vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov a predcasnej smrti.
Rozsirovanie ciev hlaom(hawthorne, 2+ hgramy, ucinok ACE), riedenie krvi nattokinazou, serrapeptazou alebo ;lumbrokinazou tiez znizuje tlak a zlepsuje cirkulaciu krvi.
Odporucam aj raz ryZdenne si precistit cievy lyzicou lecitinu.
Zapchate cievy tiez zvysuju tlak a vedu k porazkam a infarktom,co v sucasnosti je pricina smrti az 50% ludi.

Emilim

Vysoky tlak byva aj zo stresu, ja som si ho tiez merala vzdy doma a bolo to este horsie, lebo ked bol vysoky, vzdy som sa zlakla. Mala som u interistu tlak 230/120 a nic mi ani nepodal ci uz injekciu alebo tabletku. Iba mi predpisal lieky a sla som MHD domov .Ten tlak mi u neho velmi vyskocil, lebo som tam cakala vyse 2 hod. Teraz si uz nemeriam, pokazil sa mi tlakomer. Ale beriem rano 2 tabletky. Dnes som si kupila olej z tekvicovych semien COURGE.Mam aj vysoky cholesterol a tuky, snad trochu pomoze.

kvietok232323

skus si merat par dni po sebe, napr. rano, naobed, vecer...ak bude v poriadku, nie je potrebne sa tym zaoberat ide o tzv. situacnu hypertenziu, moze to byt stresom napr. z lekara, alebo z hocicoho ineho, ved v dnesnej dobe je tych stresov dost :) Ak by nebol, poslu ta pravdepodobne k internistovi a dostanes leiky na tlak :) Tlak pocas dna aj kolise, zato je dobre si to odsledovat :)

Zuzka2233

Predchvíľkou som si ho tiež merala - 123/79 , takže to bude asi OK a u lekárky musím mať teda naozaj veľký stres :D Vďaka za pomoc ;) pekný deň