Quetiapin Teva - váha

Príspevok v téme: Quetiapin Teva - váha
Bipolárka

Ahojte všetci, beriem quetiapin teva uz vyse roka , a váha sa mi zdvihla najmenej o 7 kg. Teraz sa pokúšam to zhodiť, cvičím, snažím sa zdravo stravovať, ale mám pocit, že to ide stále hore.už som na ceste uplne prestat jest... len aby som zhodia. Máte s týmto nejaké skúsenosti ? Quetiapin beriem na Afektívnu bipo. poruchu, a je to dobrý stabilizátor, no začínam mať veľké depresie z tej váhy. Neviem, čo robiť. Ďakujem a pekný deň

Ddana

Tlač na psychiatra o zmenu liečby. Mojou podmienkou liečby bolo, aby mi lieky nezvyšovali váhu. Psychiatrička na výber nemala... Ale nemám dg ako Ty.

Bipolárka

No ahojte, bola som presne tento tyžden u internej, ale uplne vsetky vysledky mam v poriadku. Asi navstivim uz nejakeho samana, aby mi pomohol. Doktorke som predostrela, ze uz Quetiapin nechcem brat, ale nejako to nechce akceptovat, a predpisala mi ho znova... Uz mesiac jem iba zeleninu a ovocie, celozrnne pecivo, denne si pocvicim pol hodku, prechadzam, a stale nic. ani kilo neslo dole.mam chut si to hodit :( velmi zle sa citim...vzdy som mala do 50kg na svoju vysku (155). neviem sa vyrovnat s tymto telom...

luciano

Aj ja užívam Quetiapín, váha šla hore, ale nakoniec sa ustálila na stabilnej hodnote a viac už nepriberám.

sona234

Ahoj tieto lieky ti môžu narúšať tvoju rovnováhu v tele a tým pádom aj priberáš. Ja by som ti odporučila zamerať sa na uplnu príčinu disharmónie v tvojom tele a keď sa to napraví aj váha pôjde dole.

Meret

Ahoj, quetiapin zvyšuje váhu, to hej. Prestať jesť by bolo už klincom do rakvi, takto sa zásadne nechudne. Berieš na BAP len tento liek? Priznávam, že neviem, aká zmena by mohla byť vykonaná, ja na túto chorobu beriem Quetiapin plus Depakine (kys. valproová) a OBE navyšujú váhu, dosť výrazne mi šla hore. Psychiatrička i spolupacienti mi pritom vravia, že liek sám osebe váhu nenavyšuje, ale chuť do jedla hej. Chce to teda pevnú vôľu, menej jedla a šport, však tú klasickú mantru.
Mohli by sme sa navzájom ťahať:)