Deprese Deprese

Príspevok v téme: Deprese Deprese
aDarkStory

Ahojte forum,

ja mam asi problem normalne zit a rozumiet si s ludmi. Neviem, kedy to zacalo alebo kde v minulosti by som hladal priciny, ale jednoducho dnes je moja situacia taka, ze som kompletne sam a strateny. Budem mat 30, po skole som bol dlhu dobu (niekolko rokov) nezamestnany, medzitym sa na mna tzv. kamosi vysrali, takze som zostal len sam. Teraz sice pracu mam - aku-taku - ale nemam napr. ani na vlastne byvanie a vidim, ze moj zivot nikam nesmeruje a neviem ako dalej. Niekedy mam chut si to proste hodit a konec, lebo nevidim moznost, ze by som este mohol dozit nejak normalne (rodina, deti a tak), nikdy som nebol ani v nijakom vaznom vztahu. Pripadam si proste v spolocnosti ako ufon a neviem, co dalej. Otvorenost sa mi vzdy len vypomstila a uz ludom jednoducho neverim.
Chcem sa este poradit s odbornikom, ale problem je, ze neviem kde by som zacal hladat. Neviem si predstavit, ze zacnem len tak vyvolavat na cisla z internetu a vykladat uplne cudziemu clovekovi osobne veci. Nejake rady?

nirv

Tak asi veľmi nerozumies ľuďom a drzis si od nich odstup. Treba sa socializovat, ak chceš žiť medzi ľuďmi a s ľuďmi.

agartio

O moj boze... "nikomu som nic neurobil..."
este stale nechapes, ako funguje tento vesmir.
Urcite nie na principe nikomu som nic neurobil.

Co komu urobilo toto mlada, ktore sa prave narodilo?
www.youtube.com

Zaujima to tento vesmir, ked ho moze zozrat? Nie. Zozere ho, lebo je bezbranne.

Myslis, ze vesmir zaujima, ze si nikomu nic neurobil? Nie... ak sa nevies branit, zozere ta zaziva.
Pytal si sa po pravde dostatocne?
Lebo ak nie, niesi ako clovek potrebny.
Zozere ta zaziva. Si pre vesmir len odpad. Si parazit, ktory len cica. Ale po pravde sa nepyta, a to aj napriek tomu, ze ta obdaril nastrojmi, ktore pravdu vedia zistit.

Pytal si sa, napriklad co mas na tanieri? A zaujima ta to?
www.youtube.com

Lebo vesmir nezaujima, ak to nevies, alebo ak ta to nezaujima. Ak kvoli tebe umieraju ini, zozere ta zaziva. Ved aj oni su zozrani. Aj oni trpia. A kruto. Kvoli tebe. Kvoli kazdemu dnu tvojho zivota. Len aby si mal stavnate masko na tanieri. Naco si tu? Naco tu zijes? Kazdym dnom tie jatka pokracuju, tak s tym nieco sprav... alebo chod... alebo cakaj, ale potom budes zozraty zaziva.
Zaujima ta to? Nie? Preco by vesmir malo zaujimat tvoje utrpenie. Zozere ta zaziva.

Jedina cesta, ako z toho von, je pytanie sa po pravde. Vola sa to pravda najvyssia. Nazvi si Boh. Ale nieje to potrebne. Ani byt v nabozenstve. Cela pravda je totiz vnutri, netreba knizky.
Ale nepytaj sa trochu. Ale uplne. Oddaj sa tomu. Potom uvidis krutu pravdu, ale casom pochopis, preco si zrany zaziva. A uvidis aj cestu, ktora z toho vedie von.
S taktikou "neviem preco, nikomu som nic neurobil" sa z toho ale urcite nedostanes... budes zozrany zaziva.

Vypni telku, a vitaj v realite. Vitaj v prirode. Vitaj v dzungli.
Najviac v zivote k pochopeniu, co sa tu deje, ma posunuli tri veci:
1- Ked som umlcal televizor natrvalo. Priblizne po roku mi zmizlo vymitie mozgu, ako taky zavoj mlhy, a zacinal som vidiet realitu.
2- Ked som prestal jest maso. Priblizne po pol roku utrpenia, a niecoho, co ma stale navadzalo robit to, ku mne zacal prehovarat vnutorny hlas, a ked som nabral odvahu pocuvat ho, postupne som zacal vidiet pravdu. A realitu. Trvalo to roky. Zrazu som pochopil, ze je to spiritualita, zrak pravdy, ktory bol predtym prekryty krvou a ignoranciou.
3- Ked som zopol dlane a zacal sa zaujimat, kto je to Boh. Ale nehral som sa na to. Kaslal som na svate knizky, ktore su nelogicke, a 100x prepisane. Chcel som ja. A sam. A zrazu som to zistil. A potom som uvidel pravdu, aj ako z toho von. Lebo som chcel. Nehral som sa na to. Tak ako 99% tych, co sa chodia modlit do kostola, len preto, aby ich ini neodsudzovali, ale co smutne, preto, aby sa neodsudzovali sami. To nieje chcenie. To je maska.
Musis chciet. Ty. Nezavisle na okoli.
Poloz si otazku, naco je to tu tento vesmir. To je otazka najvyssia aka existuje. A zistis to. Sice po rokoch, ale to je jedno. Lebo od momentu, ked sa opytas tu otazku z hlbky duse, si na ceste. A z tej cesty neustup, a prestanes bludit.

Tak. A teraz bojuj.

aDarkStory

O to nejde, mne ludia natvrdo povedali, ze som divny a ze mi nerozumeju alebo ze sa ma sa boja. Neviem preco, nikomu som nic neurobil.

nirv

Tak si nájdi iné zábavky. Take aké bavia zaujímavých ľudí. Chceš hocijakú babu len preto aby si bol v norme?

aDarkStory

Hm, moje konicky su prvotriedne samotarske kraviny... A cicky su na to, aby ludia aspon nepozerali na teba, ze si stale sam a nikoho si nehladas.

nirv

Vieš netreba sa na nikoho viazať a potom svoju hodnotu urcovat od tej osoby. Veď sa venuj sebe, svojim koníčkom a nejaká spriaznena duša sa už pritrafí . Načo by ti boli trafene cicky.

aDarkStory

Mam to 1000vku v cistom, na hypoteku to nie je, ale uplne pretlkanie asi tiez nie. Nemyslim, ze je to len o peniazoch.

p.d.

Ked chces zit tak, ako tvoje okolie, tak si najdi lepsie platenu robotu, po nejakom case mozes o nu prist a budes sa pretlkat:)