Riesenie depresii?

Príspevok v téme: Riesenie depresii?
Liecitel

Ludia, co mate depresie, prosim Vas o nazor.
Pomohlo by vam, ak by vas niekto ubytoval, poskytol by vam stravu a bezne osatenie s tym, ze by ste mohli uplne vypnut? Bolo by to niekde na vidieku, mali by ste vsetko zabezpecene, nemuseli by ste na nic mysliet a vykonavali by ste lahke alebo stredne tazke prace najma kvoli tomu, aby ste na nic nemuseli mysliet a samozrejme, aby sa napr. nieco vypestovalo na stravu a pod. Nemali by ste ziadne existencne problemy, resp. problemy spojene s beznym zivotom. Samozrejme vsetko dobrovolne, ziadne drzanie nasilu niekde - cize by ste mohli v pripade ak by ste chceli kedykolvek bez akehokolvek vysvetlovania odtial odist. Co vy na to?

RNG

Liecitel, hovoris len o vplyve stresu na hladiny neurotransmiterov.Ale dovodov na to je plno roznyc od zleho travenia a absorbie, nedostatku spanku atd.

A nedostatky neurotransmiterov su podla dnesnej celej mediciny hlavnym dovodom na rozne nervove problemy, vcitane depresie.
A aj lieky, co na depresie su adresuju hladiny roznych neurotransmiterov.
Ale rovnakou logikou, ked najdes prirodne latky vo forme potravinovych doplnkov na adresovanioe hladin roznych neurotransmiterov, tak aj tieto musia pomoct v dostatocnych davkach podobne ako lieky, dokonca casto lepsie lebo je to bez navykovych a inych skodlivych ucinkov.

KAYLA123

tak to je uplna hlupost takto riesit depresiu pripomina mi to nejaku sektu haha to nejdes nahodov do zajezovky pri ZV? tam ziju tymto sposobom zivota..depresii nepomaha ziadne hladanie noveho smeru, zmyslu zivota a odklonovanie sa od normy bol by to pre teba sok a pri pestovani obilia by si mal depresiu ci ho dopestujes, aj na dedine by si sa zaclenil rovnako ako v beznom tvojom zivote len by sa zmenili ludia a miesto.

amanda23

Zewa ma pravdu, niektori ludia vravia , ze maju depresiu...napr. ze maju zleho partnera, stresujucu pracu, akonahle sa od tohto vyslobodia, alebo idu niekam na dovolenku, vsetko z nich opadne. Cloveku s ozajstnou depresiou nepomoze, ani ked ho vystrelia na najkrajsie miesto na zemi so sluzbami all inclusive a daju na konto 100 milionov...

luciano

Tiež si myslím, že prispievatelia nemajú ani potuchy o tom, čo je klinická depresia. Je to porucha metabolizmu mozgu a tá sa nedá napraviť nejakými idylickými životnými podmienkami. Tu pomôže len a len medikamentózna liečba.

nirv

Blbosť. Pomôže to rovnako ako dovolenka, na chvíľu. A potom čo? Navyše takí ľudia potrebuju skôr terapiu, komunitu, získať životný cieľ , zmysel života. Pár dni oddychu? Zmena je prospešná, ale toto mi nedáva zmysel. Aj to zahŕňa psychoterapiu a skupinovú terapiu, ak je to pobyt v prírode na minimálne pol roka, beriem späť. Ale take liečenia majú aj narkomani, mali by to mať aj ľudia s depresiou.