Poraďte mi ako mám zaspať

Príspevok v téme: Poraďte mi ako mám zaspať
wedoefpjdpsv

Čo mám prosím Vás robiť, som ako taký "nočný vták" a neviem samu seba prinútiť večer zaspať. Už si ani nepamätám dňa, kedy som ľahla do postele ešte pred polnocou a zobudila sa až ráno. Ide o to , že som ako keby v takom oddychovom režime a v momente, keď sa začne stmievať, dostanem príval energie a začínam fungovať ako normálny človek cez deň. Keď si aj ľahnem do postele buď to nevydržím a idem niečo robiť, alebo sa len tak prehadzujem niekedy až do rána. A keď aj zaspím spánok mám nekľudný, snívajú sa mi somariny a vstanem ešte unavenejšia ako som bola. Už to prestávam zvládať pretože ráno musím ísť do školy a nemám čas oddýchnuť si.

luciano

Možno ti chýba melatonín - základný spánkový hormón. Dostať ho kúpiť v lekárni bez predpisu. Vyskúšaj. Treba ho užiť večer pred spaním. Dbaj, aby si mala v spálni úplnú tmu, pretože melatoním sa v tme najlepšie aktivuje.

vitavi

Úpravy urob cez deň. Posledné jedlo jedz najneskôr o 17,00 hod. Večer nejedz mastné jedlo ani mliečne, aby sa ti nesnívali nezmysly. Nejedz ani sladkosti, ovocie, aromatické látky, chemické aditíva, povzbudzujúce látky ani alkohol.
Na ukľudnenie je najlepšie jedávať obilné kaše, tie ti dodajú stabilnú energiu a B vitamíny prospejú nervovému systému. Zeleninu jedz tepelne upravenú.

simka111

isť sa večer prejsť, alebo si zabehať, potom si dať horúci kúpeľ, alebo sprchu a pred spanim vypiť medovkový čaj s medom

anonym666

Ja som na tom presne tak isto a vobec ma to netrapi,prave naopak,kazdy ide spať a ja si v klude do noci pozeram filmy,unava na mna pride okolo jednej v noci,do roboty vstavam o siedmej takže je to ok :D

wedoefpjdpsv

čaaaj; Keď sa dobre nevyspím mne tej energie ani veľa nezostáva. Snažím sa každy deň niečo doma porobiť, isť von min. na hodinu a musím sa ešte sa nejako prinútiť učiť a hneď je večer. Neviem či to stačí. Najviac energie mám však neskoro, nadránom ale nemám to ako využiť. Najlepšie sú dni keď nemusím do školy a môžem všetko dospať. Potom vydržím celý deň v pohybe.

Je to proste začarovaný kruh. Veľa krát sa stalo že som v noci nespala vôbec nič a ráno som ťahala školu. Niekoľko krát za sebou. Bolo mi s toho aj na odpadnutie aj bledá som bola strašne. Zle od žalúdka tiež zrejme s toho ale do školy som musela kvôli dochádzke. Tak ma z domu poslali na krv, ale tá OK, samozrejme málo železa čo sa snažím dobehnúť ale hlavná príčina je nespavosť.

A ďakujem pekne za odpovede. Skúšala som všeličo ale nie všetko čo ste mi poradili, tak ja by som skôr skúsila niečo na prírodnej báze hypnotiká fakt posledná možnosť.

StanleyH

na toto viem poradit vyzivovy doplnok na baze Bkomplexu , shcyzadry zensenu a rhodioly, ktory sa uziva rano aby telo vedelo vyuzit spravne energiu a navodit spanok vecer

Milky

Na nespavost - teple kakao s medom.

..na odlahcenie. Kazdy chlap v posteli okamzite zaspi, ked mu zena povie "Podme sa rozpravat.."

luciano

Hypnogen, stilnox a iné hypnotiká nie sú vhodné na dlhodobé užívanie, pretože vzniká na ne závislosť a tolerancia. Existuje však liek na báze antidepresív, ktorý nie je návykový a nevzniká naň tolerancia. Preto sa môže užívať celý život. Volá sa Trittico. Predpisovať ti ho môže aj obvoďák.