Rodinné, zdravotné problémy, štátnice a citová labilita

Príspevok v téme: Rodinné, zdravotné problémy, štátnice a citová labilita
Nešťastná

Primárnym cieľom prečo tu píšem je, že sa potrebujem len vypísať a dať to aspoň nejakým spôsobom von.

Štátnicujem o dva týždne, učím sa už mesiac, opakujem už, ale mám pocit, že neviem nič. Som si viac než istá, že toto sa mi nepodarí spraviť na prvákrát. Áno, mám tendenciu sa podceňovať napriek tomu, že mi mnohí známi vravia, že som šikovná.

Brzdí ma v učení aj to, že mám chorých rodičov, ktorí majú viaceré zdravotné ťažkosti a bojím sa, že sa im niečo stane. Bola som s tým a u psychológa, pretože myslím a negatívne a stále premýšľam nad tým, že čo ak sa im niečo stane, čo ja budem robiť, ako im pomôžem, ako sa zabezpečím.

Ďalším problémom, že mením prácu, chcem sa uplatniť v odbore. Tiež mi to nejak nepridáva na mojej momentálnej situácii.

Mám partnera, ale opora je nulová.

Ono, možno to všetko nemá ani pointu, ale sama som zmätená. Nejak nezvládam všetky tie situácie, alebo si len príliš namýšľam, že mám zložité obdobie. Možno iní by to zvládali lepšie. Ale na mňa je toho veľa.

Diana1991

Plne Ti rozumiem, že prežívaš zložité obdobie.
V prvom rade si musíš veriť a začať pozitívne myslieť. Prečo by si nezvládla štátnice na prvýkrát?! A ak ich náhodou fakt nezvládneš,tak čo sa stane? Veď nebudeš ani prvá a ani posledná.
Ak Ti môžem odporučiť daj si deň pauzu a preži ho tak ako chceš, ale hlavne odpočinkom a v kruhu svojich známych. Prežívaš zložité obdobie a preto sa aj takto cítiš.
Ja mám tiež stále obavu o rodičov,hoci sú takmer bez väčších zdravotných problémov,ale keď si s nimi sadnem a porozprávam sa s nimi a to nielen o problémoch je mi hneď lepšie.
Inak moja sestra štátnicovala s diagnostikovaným lymfómom, takže hlavu hore a veľa šťastia.

xxy

pokial sedi v komisii debil nepomoze i keby si vedela vsetko naspamat. cize sa tym netrap, uvidis, ako to bude prebiehat. rodicia este co-to vydrzia, nad tym nema cenu nejak extra premyslat, to mozes po statniciach. kedy menis pracu? ak po statniciach, tak je to vsetko v poriadku. partner ta ocividne nechape, ak v tomto obdobi v nom nemas podporu, kopni ho do zadku a posli kade lahsie. no a na zaver, co ta nezabije, to ta posilni.

Lulu2011

Chapem ta, vela ludi ma problemy, niekto ma zdravych rodicov, ale nemoze sa na nich spolahnut, vacsina ludi zije sama za seba, ak mas partnera, ktorý ti nie je oporou, skus nad tym pouvazovat, aby si to neskor nelutovala, ze si lepsieho nenasla, ak ti vravia, ze si sikovna, nieco na tom bude, ver si a urcite sa v zivote nestratis, na rodicov sa spoliehat je fakt to posledne, vela ludi tu vymozenost ani nema, takze sa urcite nelutuj :)