Mániodepresívna psychóza - bipolárna afektívna porucha u brata

Príspevok v téme: Mániodepresívna psychóza - bipolárna afektívna porucha u brata
mimi212

potrebovala by som sa pozhovárať s osobou, alebo osobami, u ktorých v rodine trpí niektorý člen bipolárnou afektívnou poruchou, ktorá bola diagnostikovaná u môjho 23 ročného brata. už som si prečítala mnoho článkov, informácií.. myslím si, že celá moja rodina tým trpí hlavne mama ktorá sa vplyvom bratovej diagnózy dostáva do depresívnych stavov. ako pomáhať týmto ľuďom, čomu sa vystríhať, ako sa s tým dá žiť? mám pocit, že napriek liečbe máva stále viac a viac depresívnu fázu, kedy sa mu privodzujú samovražedné sklony.

Meretseger

Ak má dobré lieky, tak to zvyšok rodiny nemusí dlho pomaly ani poznať:) Beriem to teda zo svojho pohľadu, sama BAP mám, a myslím, že rodina vníma skôr tie depresívne stavy, bohužiaľ; pokiaľ je tvoj brat zodpovedný, mohol by sa nechať hospitalizovať, ak sú tie samovražedné sklony na nevydržanie (odporúčam Pezinok, tam skvelo nastavia).

zewa

Rozpravali ste s jeho osetrujucim lekarom aj vy? Podla mna by vam vedel poradit co a ako. Pripadne par navstev psychologa. Nie je to len o nom, ale o vas vsetkych. Viem, ze sa tazko rozlisuje medzi tym, co tolerovat, odpustit a co uz nie. Drzim palce a verim, ze aj napriek tejto nelahkej situacii to vsetko zvladnete a ustojite ;)

kolibrick

Ahoj, sú tu témy o bipolarke, momentálne neaktivne...jemu asi moze pomôcť jedine zmena liekov. A asi aj nejaká spoločná snaha priviest ho na iné myšlienky.