Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Čím dochutiť zeleninové jedlá?

Príspevok v téme: Čím dochutiť zeleninové jedlá?
bublinkaaaaa

Ahojte, začala som chudnúť lebo mám vysokú nadváhu. Dodržiavam delenú stravu, jeden deň sacharidový a druhý živočíšny. Problém je v tom, že aj ked varim zeleninu alebo zeleninové prílohy atd, neviem čím ju mám dochutiť aby bola chutná. Skúšala som cesnak, všetky koreniny, hríby. Ale proste niektoré jedlá sú bez chuti.. Poradte čím dochucujete vy? Ďakujem :)

katica

Zeleninu najradšej ochucujem čerstvými bylinkami (treba len skúšať a časom zistiť správny pomer ;) ). Samozrejme cesnak nemôže chýbať a klasická sladko - kyslá zálievka tiež spraví svoje pri akomkoľvek zeleninovom šaláte. Pri tepelnej úprave zeleniny je dobré využiť nejaký vývar, varená zelenina stráca nielen chuť, ale aj vitamíny. Taktiež nedám dopustiť na zahustené krémové balsamico (bežne dostupné v DMku).

kaciatko_7

so všetkým súhlasím akurát ten hnedý cukor, medzi ľuďmi uznávaný ako zdravší než biely... v našich podmienkach nekupujete cukor z trstinovej šťavy, ale rafinovaný biely cukor obohatený o melasu, tá síce obsahuje dôležité minerály avšak nutrične je hnedý cukor na tom istom ako biely... radšej sladiť stéviou, medom, javorovým sirupom,...

orol

Presne tak su tiez kadejake zalievky, dresingy, ktore si mozeme doma polahky a rychlo vyrobit a ochutit ci uz citronom, ovocnym octom, olejom,hnedym cukrom, sedou solou,prislusnymi koreninami, bylinkami atd atd... treba len trosku znalosti a fantazie a dobre to skombinovat

-inak dobry masovy vyvar je nielen zdravy, ale chutovo zosilni kazdy pokrm a je zakladom v kuchyniach pri pripave mnohych jedal.

GoFruit

Noo to su ti zdegenerovani ludia so zdegenerovanymi chutovymi vankusikmi ktorym zelenina ci ine nechuti ak tonie je bvarené s masom. Mam taku celu rodinu. Moje jedla nezjedia len ak by to robili na masti z klobasky. Nuz co uz. Pomoct nepomozem len asi tak ze si treba uvedomit co je prirodzene pre nase chute.

RNG

Nuz moja zena casto ochucuje zeleniny napr tym ze do nich pridava masovy/hydinovy vyvar.
Viem, ze to nie je rada pre vegetarianov, ale aj ryza varena v masovom vyvare, s cibulou a jednym zapichnutym klincekom chuti ovela lepsia a spargla prikryta syrom alebo syrovou omackou, pripadne roznymi zmesami znamymi tu v USA ako "dressing"
(mnohe sa daju doma pripravit zo zloziek ako smotana, majoneza, ocot syry , rozne korenia atd.

orol

Radsej jedlo zdrave, ale bez chuti
ako jedlo nezdrave, ale vyborne chutnajuce ( dochutene chemiou )

- je kopec kdejakych byliniek na dochutenie,bazalka, rozmarin, salvia, mata, medvedi cesnak,zihlava, pamajoran, materina duska, tymian, petrzlen,ligurcek, maggi rastlina atd

-o spustu koreninach prospesnych pre zdravie ani nehovoriac a nebudem ich ani uvadzat, lebo je ich vela

-Mnohe zeny bez chemickej vegety a chemickych dochucovadiel su stratene

-kup vegetu prirodnu bez glutamanov, ked uz

kaciatko_7

Neviem či práve najšťastnejší štýl diéty, pri chudnutí je dôležité aby si ten stravovací režim dodržovala dlhšie... možno sa ti s ním podarí niečo schudnúť, no pochybujem, že si váhu aj udržíš... neviem presne princípy diéty a čo presne môžeš k tým zeleninovým jedlám v podstate si vymenovala asi všetko čo používam napr. ja pri varení so zeleninou... tie koreniny sú čerstvé? lebo aj to je dosť dôležité, oveľa lepšie v jedle cítiť, tak čerstvú bazalku ako tú sušenú, skús používať čerstvé bylinky,,, môžeš sa inšpirovať aj tu varecha.pravda.sk