Celulitída

Príspevok v téme: Celulitída
Zizzie

Mám 16 a snažím sa jesť pekne zdravo... Pravdaže nie vždy sa to podarí lenže to nie je vec čo by ma trápila... Bohužial pred rokom som prestala aktívne športovať kvôli zraneniu a napriek tomu že postavu mám celkom fajn (172/60kg)pribrala som, hlavne na zadku, a mám tiež celulitídu. Bojím sa, že keď ju mám teraz a síce nie až v takom pokročilom štádiu už mi zostane, preto som viac než ochotná proti nej bojovať. Chcem sa spýtať dve veci. Po prvé, či sa to upraví vekom predsa len mám 16 a pubertu celkom v aktívnej forme tak, že či to pojde samo (asi som celkom naivná) a druhá vec je že čo treba robiť aby sa jej zabránilo aj čo sa týka stravovania (čo obmedziť) aj okolo cvikov, ktoré by tomu pomohli? Prosím celkovo návod, pretože ked si to hodím do internetu vždy mi nájde len nejaké zázračné krémiky, recepty na mastičky, či striedavú sprchu... lenže ja chcem niečo komplexnejšie, takmer životný štýl a hlavne niečo aspon trošku zaručené a odskúšané. Možno som trochu náročná ale myslím že preto existuje táto stránka... Veľmi pekne ďakujem.

Lindušica

.. tak isto sa dá účinne odstrániť celulitída aj ultrazvukom - ultrazvukovou liposukciou.. kedy ultrazvuk tieto nahromadené tukové bunky rozbíja -odkaz odstránený- ..ale ževraj nejaký krém/gél ktorý sa da kúpiť v lekárni je účinný ale strašne po ňom pália nohy =D

agel123

Treba si pozret komenty na tu istu temu a neotvarat stale to iste lebo su tu vseci mudri ako radio. uz davno som inde spominal ze celula je tuk na tuku a da sa odstranit najucinnejsie bankovanim. Tukove bunky sa daju mechanicky znicit a odplavia sa.
...sususu povec mi prosim ako sa vola vitamin na celulu. nech som o jednu blbost bohatsi

sususu

To je Pravda..ja som stihla, sportujem cely zivot, tanecnicka spol. tancov, 170 a 53 kg... cely zivot sa masirujem, pouzivam gely proti celulitide, nosim aj tie sortky pod nohavicami ktore bojuju proti celulit. cvicim na steperi a pod... a stale ju mam.. vyskusala som vsetko, aj z vnutra - mam namysli tie vitaminy ktore odburavaju cel...aj z vonku tie gely a nohavicky a tak.. a stale ju mam...ako to tu bolo uz napisane, boj s veternymi mlynmi..zial...kiezby sa mi vratili aspon tie peniaze ktore som do toho vrazila uplne zbytocne...zial!

odpovedam

Celulitida je vecou hormonov - estrogenov. To kozmeticky priemysel nepriznava, pretoze by ludia lahko prisli na to, ze ich vyrobky su neucinne. Mnohe sportovkyne maju celulitidu. A preco? Pretoze k zenam jednoducho patri. Nie je to vada, nie je to znak nenormalnosti. Zeny maju rozny stupen viditelnosti celilitidy. Nenechajte sa klamat reklamou. Ved aj chuducke zeny maju "pomarancovu" kozu.

Robila som davnejsie interview s dermatologickou a povedala mi, ze pory, vrasky, strie a celulitidu neodstranime nikdy. Su prirodzene a vyplyvaju z roznej kvality koze u roznych ludi. Ale zaklad je, ze su prirodzene a urputne bojovat proti nim je trosku vtipne. Kozemticky priemysel a esteticka chirurgia si schvalne vyberaju veci, ktore sa odstranit nedaju alebo len velmi tazko, pretoze znizovat zenam sebavedomie je velmi efektivny biznis. Su sposoby, ako tieto "nedostatky" utlmit, skreslit, chirurgicky odstranit, no faktom je, ze to nejde bud vobec alebo len velmi tazko a draho.

zeny maju jednoducho inak ulozene vaziva (priecne, muzi pozdlzne), preto nam je tuk vidiet ako celulitidu. Ak chces nieco pre seba spravit, tak cvic, zlepsi si stravu, vela pi a usmievaj sa :-). Ale nema cenu bojovat s veternymi mlynmi ;-).

Tinoviacka

Asi to potrebuje surne vediet, ked pise komenty pod inym menom:D

Zizzie/Booom, urcite sa to vekom neupravi! upravi sa to spravnou, stravou, cvicenim a pohybom. Neexistuje ziadny navod, navod na presne cvicenie a zdravu stravu ti mozu tak akurat vypracovat lekari, samozrejme sa poplatok. Behaj, pretoze beh je dolezity a cvic, cviky na zadok. Alebo chod do posilky, tam ti tiez radi poriadia