Majú naozaj muži ľahší život?

chladomor

Neverím, že slobodná alebo bezdetná žena zarába na tej istej pozícii menej ako muž.
Istotne keď má deti, tak si nemôže dovoliť robiť toľko nadčasov, takže zarába menej.
Avšak tak to už raz je, keď sa chce ľudský druh rozmnožovať a za ženu to muž neodrodí. Takisto je logickejšie, že na materskej dovolenke zostáva žena, lebo v prvých mesiacoch života má človek s matkou omnoho tesnejšie puto ako s otcom.
Ja so ženami problém nemám. Schopnosti človeka predsa nezávisia len od pohlavia.

Sejla

Chladomor daj si vyšetriť zrak, ona píše ZA ROVNAKÚ prácu vyšší plat, nie priemerný plat muža a ženy.
Inak človek chce byť tak nejak nestranný ale skupinka šovinostov na tomto fóre, ktorí vidia len to, čo vidieť chcú a pomaly všetko čo sa deje na zemeguli už vedia prekrútiť tak, aby im z toho ženy vyšli ako hlúpe husy, sa už nedá čítať. Normálne si myslím že je to nejaký druh diagnózy, niečo ako paranoja. Byť svedkom takejto diskusie naživo, tak by som bola presvedčená, že takýmto akože podpichovaním na úrovni školkara, chcú nejakú dostať do postele. To myslíte vážne? :D

anjelik*

No Ovečka, ja mám občas tendencie tiež sa baviť sama so sebou, ale aj na fóre? :o)) Nejak rýchlo vynášaš súdy, o tom, či sa ja viem, alebo neviem vysporiadať s realitou. Zvláštne, že sa to dá používaním nejakých ezoterných výrazov. :o)) To mi je iná novinka. ;o)
Nemôžeš všetko, čo ja píšem, vzťahovať k vývojovému stupňu človek. Ono pohľad sa dá rozšíriť aj kúsok ďalej, nie len na to tebou poznateľné a hmatateľné. A tak nie, nerozhodol sa raz sup, že obojpohlavným bude. :o))) Rovnako sa nejednalo o deľbu práce, skôr spôsob, akým by mal pokračovať celkový vývin..či zdokonaľovaním jednotlivcov alebo replikáciou. Ale to je už moc na ovčiu hlavičku, takže šup na pašu a nezaťažovať rozumček, veď aj tak sa to nedá nijak dokázať a ani uchopiť a prežuť a to je jediné, čomu ty vieš a chceš porozumieť. ;o)

flegma

chladomor - s tymi technickymi smermi u zien to nie je take jednoduche, ked potom na pohovore dostanu naznacene, ze na tu poziciu si predstavovali chlapa

flegma

Vemeno - vies, kolko starsich majetnejsich paniciek by si rado zaplatilo za mladeho humanitneho spolocnika? :D diera na trhu, angazuj sa

Vemeno

chladomor,

nesuhlasim uplne s tebou. Zeny s humanitnymi vedami sa na trhu prace dokazu uplatnit ovela lepsie, staci trocha zalistovat na nete:

www.zafo.sk

chladomor

O akom vyššom plate rozprávaš?
Áno PRIEMERNÝ plat mužov je vyšší ako PRIEMERNÝ plat žien, ale to preto, lebo ženy väčšinou chodia študovať humanitné predmety bez uplatnenia a muži študujú technické vedy, ktoré sú omnoho potrebnejšie a preto aj lepšie platené.

Ženám nikto nezakazuje ísť študovať technické smery a zopár takých aj je. Tie sa potom nemusia báť o slušné a dobre ohodnotené uplatnenie.

0vecka

2 0vecka nj hlavna vec ze sa nevies inak vyrovnat s realitov ako pouzivanim ezoterickych vyrazov... a pohlavia nevznikli tak ze si nejake zvieratko povedalo ze no co ja budem obojpohlavny sup zbavym sa ja pohlavnych organov ktore su mi navyse nech sa o to stara niekto iny... saq delba prace to sa pomaly dostava do mody... nebudem tu za dinosaura

anjelik*

Ovečka, ja rozhodne nie som ezoterička, že používam výrazy, ktoré ti ju pripomínajú, je dané tým, že niektoré veci sa proste inak pomenovať nedajú. :o) A nefetujem. ;o)) Vlastne som to ani nikdy neskúšala. Už alkohol mi príde ako hodne obmedzujúci myslenie a triezvy náhľad na túto skutočnosť.