Strach a panika pred dôležitými udalosťami

Príspevok v téme: Strach a panika pred dôležitými udalosťami
gloria86

Už dlhšie trpím problémom, že keď ma čaká nejaká dôležitá udalosť, tak pár dní pred tým začnem panikáriť a každým dňom sa to stupňuje, prejavuje sa to tak že začínam mať strach či všetko dopadne dobre, bojím sa že čo ak niečo nevyjde alebo čo ak sa niečo zlé stane.. Dostávam vtedy takú úzkosť že nedokážem nič jesť a ak sa pokúsim niečo zjesť nasilu tak mi je zle, až na vracanie, začne sa mi krútiť hlava a mám pocit že odpadnem. A v ten deň keď tá udalosť má prísť tak už sú tieto problémy vystupňované až do extrému a je mi tak zle že sa bojím či vôbec budem vládať vyjsť z domu.. Stáva sa mi to často napr. predtým ako mám ísť na nejakú dôležitú skúšku v škole.. ale ten strach nie je z toho že by som sa bála že ju nespravím, ale strach z toho samotného strachu, pár dní pre tým si začnem namýšľať že čo ak ochoriem alebo mi príde zle a nebudem vládať prísť na tú skúšku a tým pádom ju nespravím keďže tam neprídem, proste sa bojím že mi v ten deň príde zle a budem vracať a že preto nebudem vládať tam prísť.. a z týchto myšlienok mi je potom tak zle že moje obavy sa nakoniec naozaj naplnia a naozaj mi potom v ten deň je zle, lebo ako keby si to vlastne vyvolám sama tým že na to toľko myslím.. Ale stáva sa mi to nielen pri skúškach, ale takisto aj pri pozitívnych udalostiach, napr. som mala ísť na koncert na ktorý som sa veľmi tešila, a pár dní pre tým som si začala namýšľať že čo ak mi v deň koncertu príde zle a nebudem tam vládať prísť, alebo že sa niečo stane, napr. že koncert zrušia, alebo stratím lístok na koncert, proste som nedokázala myslieť na nič iné len na to že sa niečo stane a z toho koncertu nebude nič a že som sa zbytočne tešila... a nakoniec sa moje obavy naozaj naplnili, z toho strachu som 4 dni pred koncertom už úplne prestala jesť, bolo mi zle na vracanie, krútila sa mi hlava, dokonca som musela ísť do nemocnici nech mi dajú infúzie s glukózou keďže som tak dlho nič nejedla.. Na ten koncert som nakoniec išla, ale bolo mi tak strašne zle že som ledva stála na nohách a vôbec som si ho neužila... O dva týždne mám ísť znovu na koncert (tej istej skupiny), a bojím sa že sa toto všetko bude opakovať znova... Poraďte mi prosím niekto čo mám robiť.. Nechcem sa kvôli tomu strachu pripraviť o všetky pekné zážitky a sedieť celé dni zavretá doma.. Chcem konečne ten strach prekonať ale neviem ako.

tasakjane

mozno mnohi odsudia moj nazor ale je to na psychiatra...naco sa trapit...prezival som nieco podobne..nasadil mi chemiu a som chvalabohu v pohode...alebo ak nechces chemiu skus psychologa (aj ked ten velmi nepomoze)alebo skus nieco prirodne...v lekarni ti isto poradia.

Andrejasdasd

ja som isiel k obvodnej a ta mi predpisala resp odporucila homeopatika ignatia amara 5 granul vecer cmulat a na rano 5 granul gelsenium sempervirens a neviem ci je to placebo alebo to skutocne pomaha ale je to lepsie :) a pomaha aj kazdodenne meditovanie v posteli