Naco si ludia kupuju psa alebo ine zviera ked sa o nom nestaraju?

Príspevok v téme: Naco si ludia kupuju psa alebo ine zviera ked sa o nom nestaraju?
WinniePooh

Mam suseda, ktory si zbudoval psa, nic ine nepocuvam ked som vonku len nadavky, ze zasa sa vy..l na zahradu, zasa nieco znicil, rozzuval, ocikal nieco vonku alebo vnutri a ake je odporne, ked zerie svoje vlastne vykaly. Je toto normalne? Naco si ludia kupuju psa alebo ine zviera, ked ocividne nevedia, co to obnasa? Jeho deti nim boli prvych par dni nadsene a teraz sa s nim uz ani nehraju, radsej idu po skole niekam von. Nechutne!

Osobne by som si ziadneho psa nikdy nekupila a uz vobec nie do domu. Vidim to na svojich znamych, bud cistia stale koberce, alebo nieco vymienaju nehovoriac o peniazoch, ktore taky domaci milacik zhltne. Potom sa tvaria aki su spokojni, ale jedine co vidim je, ze su vystresovani! Nech sa na mna nikto nehneva, povazujem sa za milovnika zvierat a preto mam pocit, ze psa by nemal mat len tak hocikto a vela ludi by si malo uvedomit, co to obnasa predtym ako ho nechaju sameho 8-10hodin doma a chudak pes alebo ine zviera sa len trapi.

Naja85

dafaq, moja fenka je mestka, ale na dedine sa sprava ako pravy dedinsky psi buran, ked prechadzame okolo domov. A pritom spoluvenciaci pes, ktory vacsinu zivota prezil na dedine, je po cely cas ticho. Ale on si uziva prechadzku, kedze to pre neho nie je samozrejmost.

Deria

WinniePooh,
vobec nie si bez srdca ale naopak, mas dobre srdce, inac by ti to bolo jedno.:) Nie kazdy musi chciet psa, ved to je o.k. na grc mi je tiez z takych, ktori psa/zviera za kazdu cenu chcu a potom na psa totalne s...ru.
Agnes, to predsa nie je mozne, aby si s tym fetakom nik neporadil! hlasil to uz niekto niekde? zrejme nie! neverim, ze by to mohol dalej robit, keby o tom vedeli napr. na slobode zvierat. treba ich zavolat, oni uz vedia ako na to. len to netreba nechat tak, chudaci psi, ved to musi byt horor pre nich a vylozene tyranie! ktovie co s nimi vstko robi, prv, nez ich zabije. a kto moze tych psov odtial vyslobodit, ak nie nejaky sused, ktory o tom vie, co sa tam deje? lenze casto nikto nic nepodnikne a spolieha sa jeden na druheho,:( uz davno ste mali nieco podniknut! a bat sa nemusis, ked povies SZ alebo policii, ze sa ho bojis, ako aj susedia, tvoje meno sa nikto nedozvie. len to nenechaj tak!!

dafaq

Naja85, mne dost vadi a cudujem sa tomu, ze ti na dovre, asi 4z5 z nich neksutocne vybehne na psa ktory sa prechadza perd ich plotom.. proste ako keby agresia alebo co..
ten moj nesteka na nikoho, ani nesteka :D super kludna povaha.. a je bytovy..
a paradoxne, na to ludia nadavaju..
noneviem, ktora povaha je lepsia, ten co skace a huci ostosest, alebo ten co sice pribehne, ale je kludny.. :)
ale tak haters gonna hate :D

Agnes998

Tyranie zvierat by malo byt trestne ale evidentne nie je. Ako by potom bolo mozne ze v baraku so mnou byva aj jeden fetak, ktory zavradzil roznym sposobom uz troch psov, z toho jeden nebol jeho a furt ho tam stretavam, nezavreli ho, nic s nim neurobili. Neviem ci dostal vobec nejaku pokutu, ale taky fetak im ju tazko zaplati. Ludia maju z neho uz strach.

Naja85

PS: Sorry za chyby. Ked to clovek este raz po sebe precita...skoda, ze nie je moznost opravit si gramaticke chyby.

Naja85

Dedina-to je pripad sam o sebe. Pamatam si, ako pred vela vela rokmi sme chodili so psami na prechadzku, ked sme prisli k nasej rodine na dedinu. Psy klasicky dedinsky duncovia, ale nie drzane na retazi, s volnym pohybom. Prechadzky si vsak vzdy uzivali(dvor vzdy zostane len dvorom s obmedzenym, stereotypnym priestorom). ked sme tak prechadzali okolo domov, skoro vzdy sme mali cest stretnut nejakeho suseda, ktory s divnym uskrnom na tvari sa spytal, ci ideme so psikmi vonku. Dnes by som pri takychto ironickych poznamkach len vycarila ten najvacsi usmev na tvari a odpovedala sladucke: ano. Aspon, ze teraz sa uz situacia z roka na rok lepsi a uz nie sme len ojedineli pripad vencenia psa na dedine:)(zrejme je to ten prilev mladsej krvi do dedin).

WinniePooh, ja mam presne taku istu rodinu, ako ty pises vo svojom prispevku. A nakopat niekde by ich bolo malo. Maju psa skoro uz 15 rokov a za cely cas ho ani raz nevycesali, pritom je to pes s hustou podsadou, ani raz mu nekupili voditko, obojok.(Raz na dokonca volali, ze pes sa dusi, lebo ma maly obojok, tak sme super rychlostou kupili novy a isli sme k nim, ze co sa deje. Po vycesani srsti z krku uz bol aj ten stary obojok zrazu volny:(). A o tom, ako "super" ho vychovali, ze az utocil po nich samych a sa ho bali, uz ani radsej nepisem. A minule zahlasili, ze tento pes je stary a uz nestazi a ze treba noveho a este vacsieho, aby nas tam vsetkych asi pri ich vychove raz mohol zabit. Bit po hlavach takych ludi je malo, zas luzili by si viac.

Naja85

Kazdy, kto si zaobstara zviera, by si mal byt vedomy toho, co to obnasa. Teda zabezpecit mu stravu, pohyb, kludne miesto na odpocinok, veterinarne osetrenie, ochotu venovat mu svoj cas(ale toto by ani nemalo byt povinnostou, inak je na zvazenie, na co mi je to zviera). Zial tu asi nikoho nepotesim, ale drzat psa na retazi je na Slovensku po pravnej stranke ok. Dokonca existuje vyhlaska, ktora presne stanovuje aku minimalnu dlzku musi retaz mat:(.

Predstava, ze psa by mali mat len ludi s 24 hodinovym volnym casom, je trosku mimo(nechcem nikoho urazit). Ak je pes doma napr. 10 hodin sam, v byte, to neznamena hned, ze trpi. Podstatne je to, co nasleduje po prichode majitelov domov: ci s nim idu na dost dlhu prechazdku alebo len okolo bytovky, ci sa mu potom venuju. Moja fenka tiez musi zostat aj sama doma, a pritom nevystraja(s vynimkou ak by niekto zaklopal, zazvonil-vtedy sa v nej prebudi pes:)). Normalne to prespi(casto sa dokonca stane, ze ked prideme potom domov, tak tvrdo spi, ze ani nezaregistruje, ze niekto prisiel a potom spusti taky stekot, ako keby sme boli zlodeji:P). Nikto vsak nema potrebu stazovat sa na mojho psa.

dafaq

dafaq??
mam psa 2,5 roka a 1,9 roka a odvtedy nic nepospinil..
a to som uz par krat s nim zabudol ist von :D
a stena nepocitam, tam je to LOGICKE,ci ty si ako 1 rocny chodil na toaletu sam ?

som doma 20 hodin denne, z toho 6 hodin spim a 12 hodin spi moj pes..
a 2 hod sme vonku, niekedy viac, niekedy menej..
teraz spi, mam ho zobudit ze pod von?
mozem.. ale logika vravi, ze pes spi tiez, tak v prirode by snespal, ci co? :D

na retazi (vodzke/voditku) a obojku je nutne drzat psa v meste, akon je zakon :D

moj je v byte, ma pristup vsade, a vonku je v 95% pripadoch na volno..

ale defacto mas pravdu,avsak potom aj dieta v skole ked sedi 45 minut na zadku, je tyrane, no nie? :D ja som sa citil tyrany :D