Akné - parazit demodex?

Príspevok v téme: Akné - parazit demodex?
marikax

ahojte...dnes som sa dočítala, že akné môže spôsobiť aj parazit demodex, ktorý sa usídli vo vlasovom folikule resp. v pokožke a sposobuje akné, je to niečo ako roztoč, našla som prípevky, že je na to dobré mydlo face doctor a face surgeon, da objednať ameriky ...rady typu zdrava strava si nechajte mám pomaly 30 rokov a už ma to akné pekne štve,nik v rodine akne netrpel, krčne mandle mam tiež preč, aj zeleninu jem pravidelne...kto by to chcel objednať...ja skusenosti s objednávaním zo zahraničia nemám, ale keby sa nasiel niekto odvážny pridala by som sa

RNG

Musim to doplnit este o dalsie ako berberine, co pomaha obmedzovat roztoce a najma potlaci rozne mikroby v ich systeme, krem s obsahom citricidalu, kremy a sampony s obsahom dechtov, co roztoce pridusia a ine.

RNG

Kozne roztoce su bezne v kozi ludi, sposobuju naprioklad to, ze koza opadava v drobnych vlockach, nie suplatach.
Roztocov/mites rozneho typu je vyse
30 000 a len niektore su pre nas skodlive, ako napr jeden z nich, Demodex foliculorum, tj samotny roztoc a jeho vylucky, ale najma jeho mikroby v jeho traviacom systeme.
Bezne sposobuje len drobne zapaly a svrbenie, ale prispieva k acniam, az rosacei a dokonca k pustuliam.
Kedze sa zivi kozou, vlasmi a krvou, nachadza sa u vsetkych zvierat a je z nich na ludi prenosny.

V kozi sa da vynicit napr olejom z rakyty
www.jashbotanicals.com

Antibiotika pomahaju najma pre to, ze znicia niektore mikroby v jeho traviacom systeme a tym sa stane menej skodlivy.
Aj ine protiparaziticke pomahaju, napr vytazok z paliny pravej a oresaka.

Zatial su parazity a ich ucinok na zdravie velmi slabo brane do uvahy, zialbohu, ale zrejme prispivaju k roznym zdravotnym problemom, od alergii, cez svoju cinnost a vylucky az po nosenie roznych mikrobov v svojom systeme, ktore sa daju velmi tazko vynicit, kedze nasa telesna obrana do vnutra parazitov nevie poriadne preniknut.
Rozni lekari ich spajaju s chronickymi nakazami, tazko diagnozovatelnymi chorobami, zamporenim tela, znizovanim imunity a dokonca s rakovinami, kedze ich vylucky alebo vylucky mikrpobov v nich mozu byt nielen toxicke, ale aj karcinogenne.
Casto sa spominaju aj pri autoimunnych chorobach ako pravdepodobny prispevok, aj ked nie mozno pricina.

gbstw

ano je to možné. Volá sa tento parazit Demodex folliculorum, a žije prevažne v oblasti mazových žliazok pokožky.
Spôsobuje tiež ochorenie rosacea (viz google)
obecne má každý človek viac alebo menej parazitov tohoto druhu v pokožke, a práve sa ukázalo, že u niektorých ľudi s akné viac, základom liečby je udržovanie nízkej populácie týchto parazitov. (použitím antiseptík, antimikrobialne čistiace pripravky na tvár a pod.)

okrem toho skúšali ti okrem napr. lokálnych ATB predpisovať na akné nejaké antimykotiká?

plesne/huby môžu byť tiež zodpovedné za stavy práve podobné tým s akné (pustuly)

no,teda!

toto pocujem prvy raz ale ak tam je nejaky parazit alebo iny mikroorganizmus, tak asi ucinnejsie je to liecit znutra a nie mydlom. ved ten roztoc ci co to je je vnutri v tele. nestaci len umyvat tvar, nemyslis?