Naozaj je smrt mozgu definitivnou smrtou?

Príspevok v téme: Naozaj je smrt mozgu definitivnou smrtou?
smrtmozg0410

Ahojte, len v krátkosti :
Náhle mi zomrel pred pár dňami 45-ročný ocino, dostal mozgovu porazku, masivne krvacanie do mozgu a neprebral sa 4 dni az kym ho neodpojili v nemocnici od pristroja.
Srdiecko mal silne, inak by vraj ten tlak neprezil, ale neviem sa zmierit s tym ze mu srdiecko fungovalo, lekari zhodnotili mozgovu smrt a nasledne ho odpojili.. trapia ma neustale vycitky, ci sa nemohli zmylit, co ked by sa prebral po case .. mate niekto s tymto skusenost?

smrtmozg0410

Bodaj by ste mali pravdu, že je to pre neho tak lepšie... podľa mňa si každý, kto takto rýchlo stratí niekoho blízkeho a dokonca tak mladého kladie mnoho otázok.. a preto chcem naozaj veriť tomu, že niekto alebo niečo ,,tam hore " vie prečo to tak je....

p.d.

Stonka:) Je to moja oblubena pesnicka.
No, zacal som brat aj AD, asi pred pol rokom som mal pocit, ze mi tie lieky vobec nepomahaju, teraz je to naopak. Sam to nechapem. Pritom ani nemam pocit, ze by som mal depresie, len moje myslienky boli velmi neprijemne - ale nie obsahom, ja som to pocitoval ako ostre myslenie. Teraz to nemam.

Deria

uprimnu sustrast.
my mame v rodine lekara a prave jemu zomrela mama na mozgovu prihodu. robili vsetko pre to, aby ju zachranili. bola v kome asi mesiac. vraj mala zasiahnute az korene mozgu, (neviem, ci to dobre interpretujem.) nebola tiez ziadna nadej.
preto sa netrap zbytocne a nejatri si zbytocne rany. rozne uvahy o tom, keby to a keby tamto....a ako mozog pracuje, moznosti....to vsetko sem nepatri. ockovi je uz dobre, teraz si na tom horsie ty. drz sa!

smrtmozg0410

Ďakujem Vám všetkým za vaše príspevky, čo sa týka súhlasu - ani nás sa nikto nepýtal či ho môžu odpojiť, vraj je to bežný postup... ak máte niekto podobnú skúsenosť a tipy ako ste sa so všetkým vyrovnali, napíšte kontakt..

amanda23

ludia tu pisu ohladom prikazu na odpojenie.. To nemusi rodina davat, ani u nas to tak nebolo, jednoducho ked sme tam boli vysvetlili situaciu , co sa deje a po par dnoch zavolali, ze ho odpojili, na toto netreba suhlas, taketo zazraky, aby sa clovek prebral, ked z mozgu zostane len mok sa naozaj este neudiali..

amanda23

lekar ta neklamal, smrt mozgu znamena, ze mozog postupne odumiera a meni sa na tekutinu, mozog riadi vsetko v tele, vsetky telesne funkcie, tvoj otec bol v podstate uz biologicky mrtvy, udrziavali mu orany pri zivote len pristroje, vtedy je vhodny cas na darovanie organov, moj pribuzny bol takto 10 dni, kym ho odpojili, takyto stav je beznadejny, treba sa s tym vyrovnat, ze sa naozaj nedalo uz nic robit ani zazrak tu uz nepomoze...