Vecne afty

aNDYšKA

Aj mňa kedysi trápili dookola sa robiace afty. Myslím si že pomáha na to zmena stravy, nejaké vitamíny a tak. A hlavne musíš si pravidelne meniť zubnú kefku alebo keď už nie tak ju aspoň raz za dva-tri mesiace vyvariť :) A skús si na to dávať tee tree oil i keď to nie je moc príjemné ale pomáha, rovnako ako aj na herpesy :)

alibi

afty su z problemov psychickych. mozes si davat co chces budu sa ti robit, kym sa neodstari pricina vzniku. a to je podla mojej skusenosti psychika. stres, hadky pripadne drzanie veci co ta trapia v sebe.

prezyvka

moj problem bol: permenentne herpes - nos a usa, permanentne afty. nic nepomahalo ani kremy ani vitaminy. ani dentalna hygienicka. pomohla az liecba u albertovej.aj tak to ale trvalo vyse pol roka co som sa toho zbavil.

ponozka

:-) dakujem vam za rady, nieco z urcite skusim...nakombinujem...a teda je to asi beh na dlhsiu trat...ale tak co, nechcem furt trpet tym...

GoFruit

zrejme sa zle stravujes a jes nieco co im vyhovuje a tak sa ich mastickami a vodickami nezbavis.
vynechaj skodlive rafinovane cukry, bielu muku a kopec dalsich nezdravich presolenych a mastnych jedal

RNG

Na kazdu infekciu musi telo alebo probiotika vyrabat specificke protilatky. Takze prehlasenie, ze mam dobru imunitu vazne nesuhlasi s faktom, ze nas afty.
Afty su fungalne infekcie tj tvoja fungalna imunita je nizka'
Fungalna imunita je ale podporovana najma spravnou probiotickou florou v crevach. Takze ti odporucam brat kvalitne probiotika a hodne mikrovlaknin, ako kazdemu dnes.
A pripadne na cas aj oreganovy olej a kokosovy olej ako antifungalne. Mohli by ti pomoct aj ustne probiotika ako napr take co sa dnes predavaju na zlepsenie ustnej imunity, ochranu zubov a proti infekciam hornych dychacich ciest, ja pouzivam kombinaciu dvoch(povodom z Noveho Zealandu), Jarro-Zymes oral probiotic vo forme cukrikov alebo zuvaciek ale bez cukru a naopak obsahuju cukrove alkoholy, co odhaknu bakterie aj krckov zubov
Zname su aj pod menom Bliss

ponozka

ja teda neviem...imunitu mam podla mna v poriadku...nebyvam chora, dobre sa citim... jem ovocie, zeleninu... celkom zdravo sa stravujem...

mam aj vodicky aj bars-co z lekarne... ale to je vsetko ked uz ich mam... ja by som skor chcela vediet, ci sa da tomu predchadzat ... nejako...

??

TinaM

Musis si zlepsit imunitu. Ja si vyplachujem usta salviou (vyluhovane listy). V lekarni su aj rozne vodicky, ktorymi sa vyplachuju usta pri castych zapaloch dasien a aftach. Skus sa popytat.