Otazky primara pred hospitalizaciou

Príspevok v téme: Otazky primara pred hospitalizaciou
zyx

Prvy krat budem hospitalizovana dovodom je laparoskopia.
Chcem sa opytat co konkretne sa primar pyta pri prijimani pacienta pred operaciou.
Som trochu vedla, hned opisem preco. Doktor ma poslal na konzultaciu ku konkretnemu doktorovi na zvazenie operacie. Tento dotycny ma objednal na konkretny termin a opytal sa ma ci mam podmienku na konkretneho operatera, ja ze nie v podstate je mi to jedno. On mi na to odpovedal, ze si to poklada za povinnost aby ma operoval on, kedze moj doktor ma poslal na konzultaciu prave k nemu, ale je to spoplatnene. Tak som pozerala ako puk. Hned na to povedal, ze tento poplatok nevyzaduje, ze to nemusime robit na zmluvu.
Preto sa pytam ake otazky kladie primar, lebo doktor mi vravel, ze potom by mohol mat problem, a ja nechcem povedat nieco co by som nemala.
Nerozumiem tomu, podla mna toto neni klasicky postup.

milkyway

a preco si vlastne platis za "volbu operatera" ked na to nemas ziadne konkretne poziadavky a je ti mozno jedno kto to spravi? a este na cierno? ved ak to nemas na zmluve aj tak tam mozu nakoniec poslat hocikoho a ty sa mozes stazovat na lamparni...

viki58

Ja som bola na operácii nezhubného nádora na prsníku v LM nechceli odo mňa nič. Potom som bola na kontrole v Bratislave na onkologickom ústave a tam doktorka už medzi dverami sa ma pýtala kde robím a čo tam robíme.
Pravdu,nemala zo mňa nič a potom ma poslala na cytológiu a doktorka ktorá to mala robiť utekala ešte pre dvoch doktorov /myslela som že ma porazí od strachu, lebo som nevedela prečo/,aby sa pozeli na tú krásnu jazvu, že takú ešte nevidela. Po tomto výroku som s Bratislavou skončila a som rada tam kde som. Pri laparoskopii sa ma primár pýtal na otázky týkajúce sa zdravotného stavu a aj ma operoval a nedala som ani fľašku. Aj tak sa mi zdraví prvý keď ma stretne a to nie som protekčný pacient.

zyx

no ja neviem co mam povedat, ked sa ma nato opyta. Asi tak ako to je. Je mi jasne, ze ked narobim problem doktorvi, tak zaroven aj sebe. A tiez zaplatim az potom, dopredu by som nic nedavala.

Sanna33

no ja som platila az po zakroku a normalne som povedala ze ano mam vybrateho operatera a aj konkretne meno, primar to iba niekde zapisal do spravy a hotovo, nic viac ho netrapilo...

poštmistr

fuj, no je mi zle!
hlavne ze operuju v salach a s pristrojmi, ktore zakupil stat. a vystudovali za statne peniaze. potom ze kto je v tejto spolocnosti uboziak? nie zobravi bezdomovci, ale zobravi lekari.

zyx

Sanna33
Ked sa ta opytal ci mas vybrateho operatera, co si odpovedala? Kedze si to tiez nemala na zmluvu ale si jej to dala na ruku.
Ja som ho totiz pochopila tak, ze ci poviem, ze mam alebo nemam vybrateho operatera, zle bude tak ci tak. Som z toho jelen.

Sanna33

ja som bola na laparoskopii a platila som za vyber operatera 160 na rucicku, na zmluvu by to bolo cca 250 eur ako pises... tiez si normalne doktorka bez hanby vypytala... primar sa ta mozno iba spyta ci mas vybrateho operatera, inak bezne otazky na ktore sa ta budu pytat cez anesteziologa, primara atd asi kazdy furt dokolecka... choroby v rodine, ci beries lieky, ci mas alergiu na nieco, atd atd....

zyx

ten vyber operatera je spoplatneny myslim ze od cca 160 do 250 eur, neviem presne.
A on kokretne nic nepytal, len tolko povedal, ze nevyzaduje to na mat na zmluve, ze ma bude operovat. No ale myslim si o tom svoje.
Chcela som len vediet, ci niekto nahodou nema skusenost ako je to pri hospitalizacii, ake otazky kladie primar atd.
Tu na Slovensku je zbytocne riesit nejake uplatkarstvo, rodinkarstvo ...
je to tu prehnite

fenkjuu

Po spravnosti by si mala volat 158 a nahlasit ziadanie uplatku lekarom. Druha vec je ta, ze ty chces mat hlavne operaciu uspesne za sebou a byt zdrava a nie sa s niekym natahovat... jeden z problemov nasho zdravotnictva - ked ti ide o zdravie, nebudes riesit spravodlivost a moralnost v systeme. len kto to potom bude riesit neviem, slovensko je asi odsudene k zahube :D