Ako sa mám ucit

zewa

Prestrihni nožnicami kábel od internetu. Fakt to pomôže. A ber tie skúšky ako nutné zlo pre dosiahnutie cieľa. Tiež pomáha predstaviť si, že to bude totálne trápne, ak nič nebudeš vedieť. Skús skúšku urobiť na lepšiu známku ako tvoja najlepšia kamoška z ročníka. Zober si deku, nalej si pohár vína abo čo piješ (ale len jeden na rozsiahnutie ciev :) Chvíľku si len poseď s knihou v ruke, predstav si ako to dobre na tej skúške pôjde. Po učení hlavne už nič nerob, ani nepozeraj telku. Ešte pár minút si zavri oči. A choď spať.

javor24

Mne pri uceni na statnice velmi pomahalo urobit si casovy plan, rozplanovat si vsetky otazky/temy nielen na jednotlive dni, ale aj na kazdy den rano/poobedie/vecer co musim prejst a na konci dna si to zrekapitulovat, ked clovek stihol vsetko, tak mal dobry pocit, ak nie tak to nestihnute trebalo presunut na dalsie dni, takze aj par dni si vyclenit ako rezervu na dobiehanie..
dovtedy kym som nemal taky plan, tak som mal vzdy xy vyhovoriek ze si to presuniem na zajtra, pozajtra, ale ked to clovek vidi na papieri vsetko rozplanovane tak to vidi inak a skor to nebude presuvat na dalsie dni, ale bude makat..

poPotvorka

ako sa mas ucit ?
nijak alebo ...optimista sa uci anglicky
pesimista sa uci po rusky
realista sa uci strielat :DD

Oui

CTRL presne, klobuk dole pred tebou. keci o motivacii su len kecmi, ja mam motivaciu velmi velku, chcem robit, co studujem, viem, ze je to skvely odbor, s ktorym sa zamestnam a bavi ma, no aj tak som tak leniva hnida, ze ziadna motivacia nepomaha. su to vseto pre mna veci zaujimave, ked som v skole, som zvedava a bavi ma to, ale len co som doma, je milion veci, ktore su prijemnejsie a jednoduchsie ako studium cohokolvek. cize motivacia nahovno, len drezura v tazkych pripadoch :)

CTRL

ja som v tomto extremne tazky pripad a poviem ti ze jediny sposob ako sa u mna da zacat ucit/robit nieco a vykonat co treba je totalna sebakontrola. ziadne motivacie, ani relaxacie, predstavy a podobne recicky vobec nepomahaju, jedine tvrda drezura :D proste treba sa najprv nejak poriadne vyhecovat a zacat uplny vojensky rezim a diktovat sam sebe ako nejaky diktator - stanovit si presny harmonogram dni co, odkedy, dokedy, v akom rozsahu a proste donutit sa za kazdu cenu spravit co treba a plnit tie stanovene plany aj keby som mal polozit pri tom zivot :D dlhodobo sa to v takomto rezime neda tahat po cele dni 16 hodin denne, ale kratkodobo sa to da, co sa tebe aj hodi. zaklad je byt neustale v strehu aby si sa koncentroval na robotu a nicil vsetky tuzby po pohodli uz v zarodku a nedal sa nimi ovladat, treba si hovorit ze si silnejsi ako ony :D tak vela stastia:)

strapanka

Ako pise kisska, jednoducho si povedz, ze cim skor sa do toho pustis, tym skor a lahsie to budes mat z krku! drzim palce :-)

kiss6666666

toto dobre poznam...
vies ako si pomoct?
treba motivaciu..
vies aka je????
ze budes mat potom pokoj
nic ine sa neda....treba sa len a len prinutit a to tym ze si pomyslis ze ked sa do toho pustis, zvladnes to, a budes mat pokoj, ver mi nic ine neexistuje len takato motivacia....
viem ake to je
trosku nad tym porozmyslaj...
treba si verit, aj ked je to tazke..
predstav si ten krasny pocit ze nebudes uz musiet nic sa ucit...
nadhera...tak to sa oplati trosku sa este povenovat tomu uceniu, ked si mu venovala par rokov no nie?