Vaginálna mykóza

Príspevok v téme: Vaginálna mykóza
Jajuška358

Dobrý deň mám 15 rokov. Pravdepodobne mám vaginálnu mykózu. Mám na to aj príznaky. Tam dole ma to páli, svrbí a mám hustý výtok. Trápi ma to už 2 deň a je to dosť nepríjemné. Ku gynekologovy nechcem ísť ak to nie je vážne nutné. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť čo mám robiť? Mám si kúpiť na to nejaké tabletky, krém alebo niečo?

marianka333

ahojte, ja som tiez skusala enzymi, len si rozmyslite co kupite, ja som mala Profizym, uplne zbytocne, je to len vyzivovy doplnok a nezabera. Neda sa to ani porovnat s wobenzymom - ten je liek a je rokmi odskusany, aj mne pomohol. nastastie :)

jajuska358

Áno viem že tie canesten tabletky sú také. Aj mne sa zdá že mám to skoro, ale tak ja som taký problémový typ človeka. A prestala som jesť sladké a mám to už lepšie. Nechápem ako sa mi to mohlo tak upraviť. No ale aj tak si kupim radšej ten canesten kombi...

cili@azet.sk

vsak tak som to myslela ze si ich strcis dnu do ....aby to teda chapali aj ostatny ked ty si to nepochopila.

ebi77777777

canesten tabletky, sú vaginálne tabletky, zavádzajú sa do vagíny, nie prehĺtajú, čiže sa neužívajú zvnútra!

cili@azet.sk

skoro mas mikozu ale ak nechces ist ku lekarovy tak si kup kanesten kombi tabletky na vnutorne uzitie a krem na vonkajsie:-)

didy17

ahoj, mne moj lekar poradil Jenamazol- je volnopredajny, s tym, ze canesten velmi nezabera, aspon podla toho, co mu hovoria jeho pacientky.

Iba Katka

Mykoza, teda kvasinky, nemusí byť prenesená pohlavným stykom, môže byť kvôli viacerým veciam. Ja som napríklad mala keď som si nechala tampon dlhšie ako 6 hodín.

jajuska358

Nie nemám to po pohlavnom styku. A ďakujem pekne. :) Pôjdem si to kúpiť a hádam mi to zaberie. Mám také tušenie že už som to mala. Približne pred 5 rokmi keď som dostala prvú menštruáciu. Veď toho sa bojím že sa mi to vráti. No vyskúšam ten Canesten a uvidím. Ešte raz ďakujem :))

Siska222

Caute, mne napriklad Canesten ani tabletky, ani mast nikdy nepomohli, otazka je, ci sa ti to opakuje. Mne sa objavila mykoza raz, potom nic, potom druhy krat a potom sa opakovala skoro kazde dva mesiace. Nic mi nezabralo tak, ze by sa to nevratilo, az kym som nebrala wobenzym, enzymi. Odvtedy ani raz. A wobenzym je super aj preto, ze pomaha pri zapale mocovych ciest. Ja len ze ide leto, mokre plavky a tak :)