Pavučiny (sklovcové zákaly) v oku

Príspevok v téme: Pavučiny (sklovcové zákaly) v oku
Flatt.

Zdravím, mám 16 rokov a pred niekoľkými mesiacmi som dostal prvé pavučiny (sklovcové zákaly) pred jedným okom, nebolo ich veľa. Ale teraz sa to zhoršilo, vytvoril sa ďalší dlhý slíž a okrem neho ďalšie malé pavučiny. Asi pred mesiacom som kvôli tomu bol u očnej, ale asi sa mi na to ani poriadne nepozrela a povedala, že je to normálne. Teraz som si dal pár krát voľnopredajné kvapky na červené oči, mohli mi to tie zhoršiť? Mal by som ísť znova k očnej? Dá sa to nejak bezoperačne riešiť? Je to normálne v takom veku? V druhom oku mám toho len veľmi málo a okuliare nenosím, ale na oku, kde sa mi to vytvorilo, mám slabú krátkozrakosť a astigmatizmus (fakt len málo).

Kto nevie, o čom píšem: -odkaz odstránený-

kolibrík84

skús nájsť kvapky do očí s obsahom draslíka, ten by to mohol rozpustiť, alebo tiež niektoré vitamínové doplnky. tiež mám pavučiny, ale sú spôsobené vysokou krátkozrakosťou, ktorú mám.

RNG

Na Slovensku je velmi slaby vyber potravinovych doplnkov a velmi vysoke ceny.
Potravinove doplnky nie su lieky, takze ich nehladaj v lekarnach, hoci niektore lekarne si privyrabaju predavanim doplnkov. Ale kedze farmaceuti/lekarnici nie su nijak vzdelani v potravinovyc doplnkoch, pytat si od nich radu je asi rovnako dobre, ako sa spytat hocikoho na ulici.
Mnoho ludi na Slovensku kupuje doplnky zo zahranicia cez internet, dobre obchody su napr iherb.com, alebo Swansonvitamins.com, alebo Puritan.com
atd.

Flatt.

Slovenský eshop na to asi nie je, že? Dôležitejšie sú enzýmy alebo tie kvapky, potravinové doplnky? A enzýmy sa dajú kde kúpiť? Inak ak má ešte niekto s tým skúsenosti, píšte.

RNG

Lekarne su na lieky, tj farmaceuticke chemikalie.
Ja tu odporucam len potravinove doplnky a na to su ine predajne, na Slovensku najma internet
Dobre zdroje su napr swansomnvitamins.com, iherb.com Puritan.com a podobne.
Pod silnymi cistiacimi enzymami myslim entericky pokryte, napr pancreatin v davkach 3 az 12 gramov denne.

Flatt.

Ďakujem za odpoveď RNG. :) Všetky tieto veci sa dajú vypýtať v lekárni? Na enzýmy sú nejaké výživové doplnky? Teoreticky by mohol pomôcť aj pravidelný prísun vitamínov?

RNG

Zakaly sklovca aj sosovky su povacsine rozne bielkovinne zhluky. Niekedy pomoze proti nim acetyl L-carnosine, 1% kvapky(CanC) a moze pomoct aj kvapkanie zaroven 10% roztoku MSM v destilovanej vode viackrat denne.
MSM je univerzalne polarne rozpustidlo, ktore moze zvysit permeabiliotu=priestupnost ocnej bulvy a tym prirodzene odmorenie oka lymfatickymi tokmi.
Acetyl L carnosine znizuje glykaciu, kde glykacne procesy vytvoria z cukrov a bielkovin nerozpustne zamorenia/zhluky.

Vseobecne dovodov na zamorenie je hromada, od liekov az po nedostatky specifickych enzymov(proteolyticke) takze enzymaticke cistenie je tu tiez na mieste silnymi enzymami.