Fenka - čudné spravanie

Príspevok v téme: Fenka - čudné spravanie
leprechaun

Dobry vecer.Nasa fenka ma 12 rokov.Vzdy bola zdrava.Tento mesiac sa harala.Asi tak uz 2 tyzdne sledujem na nej zmeny.Prestala po mne skakat(robila to vzdy),nasla si svoje miesto,kde vacsinou dna lezi,nasla som jej malu pohyblivu hrcku kusok od bradavky,ked ju za to chytim,tak nereaguje.Dva dni dozadu si kusala bradavku,vacsinou dna prelezi.Ked pridem za nou,tak sa premoze a vstane,ale po par sekundach si hned sadne.Dnes sa jej podarilo sadnut az na treti krat a tak isto sme dnes boli vonku.Von sa tesila ale po chvili sa zadychala.Mam pocit,akoby sa jej tazsie chodilo.Niekedy ju pocujem fnukat ale je to taky divny "fnukot".Vcera sa este hrala s loptou a nahanala si chvost ale potom si zase lahla na svoje miestecko.Stolicu ma normalnu.Stravu neodmieta a vodu tiez.Nikdy nemala steniatka a nie je ani vykastrovana.
Zajtra ma prist veterinar...prosim neviete co by to mohlo byt? Strasne sa bojim :(

Naja85

Vet asi tazko urci nejaku konkretnu diagnozu alebo nieco vyluci, ked nema k dispozicii pacienta, a to je uz len vecou majitela. Preto taka vseobecna "diagnoza".

Deria

dakujem, ze si dala vediet. hm, trochu cudne, ze takto vetovia urcuju diagnozu na dialku, no ale dufajme, ze fenka sa bude este dlho aj nadalej citit dobre.:) ale keby si spozorovala, ze je zase nejaka cudna, nepodcenuj to a radsej toho veta zavolaj, nech ju aspon vysetri, aby sa neprehliadol nejaky zapal a pod.

leprechaun

do auta by sme ju nedostali :) preto mal prist miestny veterinar,no telefonovali sme na klniku a este do jednej ambulancie.
na klby mame kupit vitaminy.
a kym papa a hlavne jej chuti,niet sa coho bat,vraj a hrcky sa mozu objavit u starsich psov.
treba zobrat fakt,ze je uz je to starsia dama :-/
no dakujem,za podporu ;)

leprechaun

je v poriadku :)
dostala dnes cajik.cez den bola taka unavena,no vonku bolo dost teplo,ked zaslo slnko,tak sme sa aj blaznili a boli sme vonku.a na jedlo sa tesila ako vzdy.
dakujem za podporu...tu som potrebovala :)

amyyy

po harani a hlavne u starsich psov ktory nikdy nemali steniatka hrozi pyometra , je to zapal maternice, da sa to aj liecit antibiotikami , ale s velmi malou uspesnostou . Najcastejsie sa to riesi operaciou (sterilizaciou - maternica von ). Tiez som si tym presla so svojou fenkou. Ak veterinar potvrdi tuto diagnozu treba cim skor vybrat maternicu , neodkladat to , nakoloko hrozi prasknutie maternice a to je smrtelne.
Avsak 12 rocna fenka moze mat akekolvek ine zdravotne problemy ktore vobec nemusia suvisiet s haranim a ani s tou hrckou. Verim tomu ze sikovny veterinar vam urcite pomoze.. Potom napiste co to bolo

trueshit

moja fenka zomrela ale mala na to svoj velk, krem toho že som ju nedala sterilizovat po niekolkých porodoch, čo lutujem ,vždy ju nejaký sused........... boli štenatá takmer každý rok, kým nezostarla,a dva roky pred tým ako umrela si začlaa hrýzt bradavku, a dá bradavka sa natiahla asi na 20cm,myslím tak ako my ludia aj zvieratká postihne rakovina.asi tri roky žila s tým prsníkmom.Mala sice svoj vek na odchod vlčica 15 rokov mala, nechala po sebe fešáka syna.

Pretosi hryzie bradavku lebo citi že v nej niečo je čoby nemalo byt aby jej to vyšlo.Možno budu ju operovat,ja som svoju nechcela lebo už mala svoj vek na odchod a hovorim si dožije požije si ešte rok dva.Okrem toho že mala vela porodov pes z dediny.Keby som mala fenku po dvoch porodoch by som dala sterilizovat,je to velmi vyčerpávajuce mat tolko porodov.

TinaM

laicky pohlad na vec, ale mozno s nou robi sarapatu aj pocasie. Rychlo sa oteplilo, aj pre ludi je to sok. Nehovorim, ze je to hlavna pricina, ale mozno sa chudatko musi len adaptovat.

Deria

ono to s tou hrckou nemusi vobec suvisiet, ktovie odkedy ju tam ma. stari psi mavaju casto hrcky a väcsinou su neskodne. skor si myslim, ze ju nieco pobolieva. ako to, ze pride vet k vam? ved ju tak nemoze ani poriadne vysetrit, napr. zrengenovat, co myslim bude potrebne, ak jej okrem tej hrcky nic ine nenajde. moze byt niekde pripadne aj zapal.
daj potom vediet, co povedal a drzim palce, aby to dobre dopadlo.