Liečebné kupele

Príspevok v téme: Liečebné kupele
ladislav26

Ahojte mam takú otázku neurolog mi povedal, že ak chcem ísť do kúpelov takže som v skupine B to znamena asi tolko že platím ubytovanie a stravu ak som tomu porozumel na stranke poistovne . Lenže Neurolog mi povedal, že sa mam informovať v kupeloch a napisal mi nasledovne VII/B/M 53.0 , na nete to najsť neviem čo to presne znamená ak by to nahdou niekto vedel. A tiež sa chcem spytať ako to je s Kategoriu B v kupeloch čo som spočital tak by ma 28 dní vyslo 400 až 500 ečok. Alebo ako to funguje?

Kacenka39

NO vieš, kúpele sú súkromné a tak si cenu účtujú samostatne. Ak môžem poradiť, sleduj si všetky kúpele, niekedy tam bývajú akcie, napr. Sklené majú mimo sezóny nízke ceny a rovnako aj Turčianske.

Kačenka39

Je to maximálne 21 dní. Výška doplatku závisí od veľkosti kúpeľov, tie najväčšie a najznámejšie majú väčšinou najvyšší doplatok a taktiež cena závisí od toho, aký luxus k životu v kúpeľoch chceš. AK je to s ubytovanie s kúpeľnou a WC na izbe, cena je podstatne vyššia ako bez. A rovnako aj, ak je to centrálny liečebný resp. kúpeľný dom /tj. máš všetko pod jednou strechou/, cena je vyššia, ako vo vedľajších pripojených objektoch - tj. na procedúry, resp. na stravu prichádzaš zvonku. Indikácia VII/B/M 53.0 znamená - indikačnú skupinu VII tj pohybový aparát, B - znamená, že je to skupina B /teda doplatok za stravu a ubytovanie a M53.0 je diagnóza Cervikokraniálny syndróm. Syndróm zadného krčného sympatika teda - problémy s krčnou chrbticou.