Problémy s vlasmi a nechtami

Príspevok v téme: Problémy s vlasmi a nechtami
Sofi_s

Dobrý deň
Dosť ma štvú moje vlasy a nechty. Vlasy sa mi stále štiepia a lámu, sú suché a začali mi veľmi padať. Vždy som mala lesklé, zdravé a dosť husté vlasy. Ale teraz mam z nich asi o polku menej ... vlasy si strihávam, nefarbím si ich , dokonca ani nevysušujem s žehličkou alebo kulmou... A ak ich fénujem tak studeným vzduchom.Používam prírodný šampón. Mám ich ostrihané do postupna. Myslím, že odvtedy sa mi začali štiepiť. Je možné, že to mám z toho ? Ďalej ma trápia aj nechty... Tiež sa mi lámu a štiepia. Používam sklenený pilník, ktorý vraj štiepeniu nechtov zabraňuje a lak na výživu a spevnenie nechtov... Ale nejaký efekt sa nedostavil.Práve sa mi zdá, že je to ešte horšie...
Prosím neviete mi niekto poradiť :(?? už som z toho zúfalá...Nechcem žiadne krémy, ktoré musíte stále natierať aby vlasy len vyzerali zdravé ... Potrebovala by som niečo čo by mi pomohlo už natrvalo

Catali_na

ohľadne nechtov : minulý rok v zime som mala krásne pevné a dlhé nechty (umňa bežné) a bežné je umňa aj to, že rok čo rok pri prechode zimy a jari sa pokazia :( sú krátke, štiepia sa, lámu..no hnus! :( každý rok sa to nejako "samo" spravilo a počas leta boli nechty ako predtým. Ale teraz som s tým zatočila JA!! každý večer (ešte stále aj teraz) si natriem nechty olivovým olejom-doprajem im masáž- a idem spať. Olej sa síce keĎ zaspím poutiera do paplóna/vankúša ale určite sa veľká časť vpije a to mojim nechtom pomohlo :) aktuálne mám 1 rozštiepený- a to som mala všetkých 10!! takže určite pomáha. No a na vlasy? bolo by to na dlho ale v skratke- som na moje valsy extrémne "zaťažená" a investujem do nich asi najviac (času aj peňazí). Takže olejčeky(kokosový aj špeciálne na vlasy), domáce masky(žľtko+oliv.olej) kúry, šampóny bez silikónov, žihľavový odvar :) + panthenol od dr. mullera.. snáĎ som pomohla :)

Andyčatko4

Ahoj, ja som mala taký istý priblém + aknóznu pleť. Na toto je najlepšia zmena stravy a ZINOK. Kúp si zinok od walmark 15 mg a sprav si v podstate trojmesačnú kúru. Po mesiaci by si mala vidieť zmenu v nechtoch a po troch mesiacoch sa to spraví :) Hlavne na konci uvidíš zmenu. Na vlasy si kúp obyčajný žihľavový šampón (tvoja pokožka hlavy môže ale reagovať časom tak že sa ti spravia lupy a potom treba pokožku zase dať do normálu a opäť používať žihľavový šampón) ten urýchľuje rast a vlasy sú po ňom hustejšie. Ak chceš tú najjednoduchšiu fintu na lesk vlasov tak tu je: jednoducho si ich oplachuj studenou vodou :) Zaručený lesk. No a na končeky si kúp nejaký olej napr. z tých lacnejších /dixi olej/ a balzám na vlasy /garnier harmančekový/ alebo kondicioner napríklad od dove kondicioner tie dosť viditeľne zaceľujú štiepenie :) Snáď moje rady pomôžu :)

Sofi_s

Ďakujem za odpoveď :) a akú značku lakov používaš? :P ... Mne mamina teraz kúpila akési tableky (vápnik, horčík, zinok) Bolo to také niečo ? ...

paprika@azet

existuju priesvitne laky na nechty ktore dost zapachaju ale su velmi ucinne su na stvrdnutie nechtu a rast nechtu ale je ich viac druhov mam doma a su fakt dobre :-)

paprika@azet

a v zivote som si nefenovala vlasy pretoze to lame konceky a vysusuje vlasy tak preto si ich nefukam nepouzivam ani kulmy a zehlicky na vlasy proste nic mam prirodzene kucerave vlasy a nechcem si ich znicit niakymi vyrobkamy:-)

paprika@azet

ahoj aj ja mam problem s vlasmi a nechtami jeden cas som pouzivala vitaminy a zabrali my zacali mi pekne rast nechty potom som prestala a teraz ked ich uzivam uz nezaberaju bola som aj u doktorky a ma ma poslat k dermatologovy tak cakam kedy tam pojdem a na vlasy pouzivam zdravotny sampon neobsahuje tolko chemikalii ako ostatne predtym som pouzivala gliskur ale uz som ho vysadila a ten zdravotnu je lepsii:-)