Neunosna situacia vo vztahu - rozumne rady su vitane

Príspevok v téme: Neunosna situacia vo vztahu - rozumne rady su vitane
Sarin21

Ahojte,

Pokusim sa dat svojmu problemu logicky kontext, formu a obsah, snad sa mi to podari.

Som vo vztahu 4 roky, z toho 2,5 roka som studovala v Prahe a teda presla som si niecim ako \"vztah na dialku\"..Studium bolo nesmierne narocne, skoro som to nezvladla psychicky a velmi mi pomohol moj partner, ci uz ako podpora psychicka tak aj po praktickej stranke.

Kedze som statnicovala v auguste, rozhodla som sa ze na magisterske uz nepojdem, ze si dam pauzu, lebo som bola traumatizovana tymi stresmi a problemami, ktore mi skola sposobila.

Prisla som teda domov...kvoli pohode, ktoru domov prinasal a kvoli partnerovi. Mam pracu, kde moj a partnerov pracovny cas sa \"perfektne\" minaju, ja robim od 5 rano do 9, cez den som doma, sama...a potom od 16 do 19 30 cca, partner ma klasicku dobu, po praci chodi skoro kazdy den na futbal, badminton, potom na pivo s kamaratmi, v sobotu mava zapasy a potom pivo s kamaratmi, vecer cca kazdy 2-3 tyzdne ide az do rana do mesta, ja nie som spolocenska a chcem byt s nim aspon cez vikend.
A tu nastavaju tie najvacsie problemy, ja mu vycitam, ze sme spolu malo, on mi vravi, ze nie, ze vzdy ked sa da sme spolu, ze ho obmedzujem, pricom on ma skoro kazdy den futbal a kamaratov....akoze mne to pride aky ma fasa zivot, jemu to pripada ze je obmedzovany...
Ked sme spolu neda mi pusu, obcas ma pohladi, ale vacsinou zacinam ja, tak som mu to povedala, on mi tvrdi, ze si to ani neuvedomuje. Jednoducho ja som na pokraji zrutenia, ze sa nas vztah absolutne decimuje, on to neriesi, akukolvek negativitu smerom k tejto teme absolutne nenavidi, hovori mi, ze mu vadi, ze mu stale nieco vycitam...ale ked ja mam len prirodzenu potrebu byt s nim, co on nie...Jemu udajne staci len byt v kontakte, ja zvazujem, ze zas odidem na magisterske do Prahy, ale bojim sa tam byt sama, tak mu vravim, aby siel so mnou, on ale nechce, napriek tomu, ze pred tyzdnom dal vypoved v praci, ze tu doma ma kamaratov a futbal...Pripada Vam to normalne? akoze, aby sme boli na cistom, ja som negativna, vela veci mi vadi, ano vycitam, ale som aj ferova, verna, milujuca, nie uplne hlupa...pride mi, ze ja nemam narok uz povedat cokolvek a dokonca aj ked som pozitivna, vesela, vtipkujem, tak nepocitujem ziadnu zmenu...Prosim Vas, mate niekto s niecim podobnym skusenosti, alebo mi viete poskytnut nejaky uhol pohladu na danu vec, pokojne znesiem kritiku..koniec koncov som si nej vedoma...Dakujem a nez odpisete, bezte sa napit, je fakt teplo :-))

jedulka

ajaj,chlapy jsou ve své podstatě velmi jednoduchý, řídí se většinou rozumem, protože když začnou s city tak to jen komplikují.Ovšem v čem přímo excelují to je přetvářka. Za mnou jezdil můj přítel ze SVK jednou za 14 dní a nebo za tři jak mu to vyšlo v práci.Každý den mi volal a když přijel tak se "na to" úplně klepal:-)Tak takhle vypadá zamilovaný chlap ve vztahu na dálku.
Je-li tomu jinak, tak je jen pouze zbabělec říct "čau lásko" a manipulují tak dlouho, než to prostě řeknete vy.
Bohužel Noami to je tvůj případ. Kamarádi to jsou těžký soupeři, už jste někdy zkusili si jen tam tak sednou a poslouchat je?Po sportu a politice je slovíčko singl a sólo to nejdiskutovanější .Samozřejmě od těch chudáků, kteří si ženskou neudrží a kteří se projevují v partě jako silné osobnosti.Chlap který Vás opravdu miluje, dá všemu a všem vale.Něco chlapovi vyčítat,ptát se stále jak to cítí atp.je opravdu volovina.Je otrávený, vy nakonec taky a žádnej "osoh" z toho.Co takhle říci, hele večer si vyjdu s kamarádkami na dízu a vrátit se úplně nabitá a spokojená,hm?Stačí to jen dobře zahrát, nemusíte hned nikam lést.Normálního chlapa to v klidu nenechá, co tam asi dělala?Kdo jí udělal takovou šťastnou a rozkošatěnou? Přinejmenším si chce z tohoto jablka kousnout :-)
Když ne - není o čem!Do každého vztahu se po času vkrade nuda a popravdě chlapi dělají od nevidím do nevidím a čekají nějaký náboj od Vás.Že jste unavená taky,no tak jo jdeme spát.
A jste v kruhu ani nevíte jak jste se tam dostali.A nuda se zvětšuje.

naomi smutná

Uff, tak vidím, že nie som v tejto situácii sama. Mám úplne rovnaký problém a neviem čo ďalej.Môj priateľ keď nie je v práci, tak je s kamaratmi na treningoch, zápasoch, kávičkach a mňa už vlastne nepotrebuje vôbec. Ked nezavolám ja, on nezavolá. KeĎ nenapíšem ja, nenapíše. Jeho vysvetlenie,\" že ma necchce rušiť, ak mám nejakú prácu.., tak čaká kedy sa ja ozvem\". Náš intímny život padol za posledný pol rok do úplného zabudnutia. Žiadne bozky, objatia, milé slová ..... Zostal chladný ako skala. Zatiaľ spolu nežijeme. Naposledy ked som mu volala, či príde, tak mi povedal, že nestíha a má niečo. Že doma niečo robí, a pritom viem, že bol s kamarátmi na treningu. Cítim sa ako chudera, ktorá žobre o jeho prítomnosť. Mojich priateľov on nemusí, takže vlastne sa s nikym ani nestretávame. Mám pár rokov po tridsiatke, a rozmýšľam, či vôbec toto je láska, vzťah... Preskákali sme si toho spolu už dosť :-( Ale tých pekných chvíl bolo v našom vzťahu veľmi málo....Bojím sa, že nakoniec zostanem vo svojom živote úplne sama. Ale ja túžim po objatí, láskaní.... Pýtam sa ho stále, či je všetko v poriadku, tak vzdy povie, že čo zas mám, že sa nič nedeje.

Simonella

a tiez ako si pisala..ze aj keby koniec bol..neviem si predstavit byt sama, zrazu bez neho..tiez nemam extra vela kamaratov..skor menej ale pravych na ktorych sa mozem uplne stale spolahnut..ale tí su bud daleko odomna, alebo zadaní...no je to take :/

Simonella

Sarin- to akoby som citala moju story..ako vazne..tiez som prec..na VS, priatel doma. tiez nema nejaku extra potrebu byt velmi so mnou, nieked mam pocit akoby na prvom mieste boli kamarati, pivo, a samozrejme - FUTBAL..citim sa byt na druhom mieste, ked nie na nejakom devadesiatomdeviatom :D..
ked som prec, sme v kontakte fakt ze sem tam, zavola mozno raz za dva dni, no ked uz vidi ze som z toho nervozna, tak kazdy den, ale pride mi to take ze jemu je tak fajn...no povedala som si stop.takto to dalej nejde..tiez mam pocit ze sme spolu uplne malo.. hoc jemu sa zda ze nie.. prosteee...nechapacka...

alli55

Dobre tak poviem ti uprimne ze to co som citala mi velmi pripomenulo moj pribeh... ale presne opacne, tak isto som sa ja spravala k jedneho chlapcovi ako sa sprava ten tvoj k tebe.
Mne tiez potom len stacilo byt v kontakte s nim, vzdy som si vravela ved ho mam rada tak preco som taka sama som sebe nerozumela.. vzdy som riesila svoje konicky, a ozvala som sa mu len raz za cas... proste ma to ani nenapadlo mu napisat zabudla som na to lebo som nanho nemyslela mala som vlastne svoj zivot v ktorom som ho nepotrebovala... netuzila som po stretnuti s nim, stretla som sa s nim len preto avy nefrflal... ale stale som si vravela v duchu sak ho mam rada ta preco sa tam spravam... Mna to osobne velmi trapilo ako sa k nemu spravam a ako trpi, ale nevedela som inak.... nebola som pri nom jednoducho taka stastna ako by som mala vo vztahu byt a preto som podvedome z toho vztahu utekala, to ani nie umyselne ale podvedome. Potom to on ukoncil po tom co to psychicky uz nezvladol... A ja asi o necely mesiac na to som pochopila ze som ho vobec nelubila vlastne som si to iba nahovarala, pretoze som spoznala chlapa do ktoreho som sa nezhlavo zamilovala a tuzila som kazdu sekundu byt pri nom... a stale tuzim...
Takze podla mna mu ten vztah nedava to co chce a preto podvedome z neho uteka, a tym ze mu to vycitas to len vsetky jeho pocity zhorsuje.... Preto by si sa s nim mala radsej rozist, lebo tak sa trapite obaja nie len ty nemysli si...

Sarin21

Inac musim povedat, ze som celkom prijemne prekvapena nad tym, ake konstruktivne nazory tu citam..:)
V kazdom nazore je kus pravdy, ja mam do velkem miery problem so sebou a snazim sa to v podstate aj riesit, na niecom som uz zapracovala, ale ked sa vyskytnu problemy, tak vacsinou clovek straca tu istotu v sebe a chut menit sa. Ja mam rada jeho a ked sme spolu a je dobre, tak je to na nezaplatenie, avsak dobre je len vtedy ked obaja ideme cestou kompromisu a to nebyva casto. Ja mam kompromis rada a rada ho vyuzivam, on tvrdi, ze pre neho je kompromis uz aj to, ze neni na sporte uplne kazdy den a ze nie je v meste s kamaratmi uplne kazdy vikend...Takze je dost subjektivne aj to, co je to vlastne kompromis. No nic, dakujem Vam velmi pekne, rozhodne nad tym minimalne do Septembra budem velmi intenzivne uvazovat..

doubledog

ved ty ho iba pouzivas, aby si nieco ziskala.
ale to sa ti nikdy cez neho nepodari, to musis najst v sebe.
a on ti to skvelo dava najavo.

Agnes998

Je normalne ze mas potrebu byt s nim, vsak mate vztah, alebo aspon to tak nazyvate. To, co ale skutocne spolu mate mi ako vztah moc nepripada. Normalne maju dvaja potrebu byt spolu, vsak nemusia byt vkuse a je zdrave mat aj vlastne zaluby a kamaratov, ale co je moc, to je moc. A toto je moc. Vypada to tak, ze za ten cas co studujes si zvykol byt bez teba a uz ta vlastne ani nepotrebuje. Aky to ma ale vlastne dalej zmysel.

MultiLevel

necitala som nic podo mnou..
Toto sa deje mnohym parom...zacnu spolu zit a uvedomia si, ze sa nedokazu zladit po ziadnej stranke. Alebo nechcu? kazdemu vyhovuje ten jeho druh pohodlia. On je akcny, ty si skor rada oddychnes doma. Ak to chcete spolu dalej tahat, musite si zvolit iste kompromisy...a najst si cas hlavne na seba. Fungovat takym sposobom ako vy dvaja, si nikdy neprajem zazit. Bolo by to hrozne...No ja som mechom udreta, a verim ze vzdy sa da najst riesenie, urcity kompromis, ktory by vyhovoval obom. Inak sa vam to nepodari dlho spolu tahat a v tom pripade bude nielen rozumnejsie ale aj vyhodnejsie pre obe strany, aby ste sa rozisli a nasli si partnerov, s ktorymi si budete rozumiet aj co sa tyka byvania a travenia volneho casu. Lebo to je moc moc dolezite :)

ta3

mne sa nezda byt karieristkou, ma ale urcite problemy sama so sebou co nakoniec sama priznava v predposlednom prispevku
Sarin, Ty s nim zijes, Ty musis vediet co je to za cloveka a musis citit ci Ta ma rad, ale ak hovoris, ze je to celkom fajn clovek, ze Ta ma rad len je uz alergicky na Tvoje neustale vycitky a tak zabehava za kamaratmi v case, ked by mohol byt s Tebou a ked Ty priznavas, ze chyba je v Tebe a vies asi aj kde, tak skus na sebe popracovat, ak budes lepsie zvladat samu seba a cas, ked nie je prave s Tebou, este by sa vztah dal zachranit, mozno