Pes zacal plznut... moze mat blchy?

Príspevok v téme: Pes zacal plznut... moze mat blchy?
martinkoo0

Priatelka ma 2 psov. Jeden je jorkshir a druhy je taky co je len na zahrade neviem aka je to rasa.. je kratkosrsty a nekupu ho.. no a maly jorkshir mal blchy asi 3 krat za tyzden.. no a v tom istom case zacala vypadavat srst tomu druhemu psovi.. normalne z neho chumace vypadavaju.. je mozne ze ma blchy a skrabe si a trha si tu srst? Lebo tie chumace mu vypadavaju vzadu tam kde si dociahne papulkou.. alebo mu len vypadava za to lebo mu raste nova? Vypadava mu len sediva srst.. pes ma asi 7 rokov bojim sa onho.. viete mi poradit co s tym?

petroneta

nina, to červené zvieratko (alebo červenohnedé) nebol kliešť, môže ísť o blchy. Tá vypadaná srsť je až do lysiny?
Je normálne, že jej vypadáva srsť, veď je jar, a zbavuje sa "zimného oblečenia". Srsť však nesmie vypadať až do lysiny, to je potom nejaká choroba a to spadá do kompetencie zverolekára. Na blchy Ortosan, šampón, keď sa nanesie na psa, vmasíruje sa mu do srsti, riadne dlho, aby stihol pôsobiť, a až po nejakej dobe pôsobenia srsť opláchneme vlažnou vodou. Nanáša sa dvakrát.

Nina3

Dobrý deň potrebovala by som poradiť mám suku nemecký lovecký teriér už dlhšie si všímam že jej padá viacej a viacej srsti najskôr som si myslela že to je s toho ako stále hrabe a naháňa sa za zverou dnes som ju kúpala a zistila som že mala v srsti kliešťa a ešte nejaké zvieratko skákalo a bolo trocha do oranžová až červena a neskôr som našla ďalšie mohlo by ísť o kliešťa,pretože srsť jej vypadala na ušiach a na chvoste?

gibsonx

...mám zlatého retrievera ( domáci gaučový) a pred pár dňami po výlete po okolí priniesol blchy...našťastie som mal doma humánny gel na parazitou Jacutin. tak som ho nageloval a čakal tri hodky. po troch hodinách som ju okúpal (vonku, bolo teplúčko a vodu má rada) vyšampónoval (Bela) ako na autoumyvárke. na druhý deň škrabanie neprestalo, keď som ju popreberal, malé čierne čerty boli na koži stále....ďalšia " autoumyvárka" aj s gelom a zasa nič. tí malý diabli sa nie a nie vzdať svojej koristi.....tak som prebehol net a s prekvapením zistil, že najúčinnejsí prostriedok na blchu je,..............VYSAVAČ ! začala okamžitá upratovacia procedúra a hopla, ono to naozaj funguje. škrabanie, okamžite prestalo. na druhý deň ráno, Ďlašie povysávanie ( drží skvele a keď ju to prestane baviť, začne sa s vysavačom jašiť ) po troch dňoch ( priebežne v momente, ako sa začala kde koľvek škriabať, alebo kúsať nastúpil vysavač) po troch dňoch je kľud, nekúše sa, neškriabe a keď náhodou sa chce poškriabať, kukne na mňa s výrazom " Ty blchy nemáš a aj tak sa občas škriabeš)...takže....áno, vysavač účinkuje ( v anglickom článku bolo aj napísané, že blchy a zárodky okamžite vo vysavači skapú, nemám dôvod neveriť)....takže vysávač odporúčam ( len na blchy, nakoľko blchy nemajú hnidy,ako vši, ktoré sa na srsť nalepia a nezoberie ich (asi) ani vysávač), a samozrejmä že kompletná deratizácia prostredia a obyvateľov, je nutná. ( prostredie je jasné, obyvateľov pre istotu)

Alice22

Tiež mám doma malého psíka a mali sme dosť problém s vypadavaním srsti, bola všade :) kúpili sme mu hrebeň furminátor a je to fakt super... používam ho stále a kúpiť sa dá za dosť dobrú cenu v tomto e-shope: ayo.sk

Martinkooo0

Psíkom som kúpil obojky trochu lacnejšie, dokopy za 8 eur, lebo 40 eur na dva obojky vyhodiť sa mi zdá moc vzhladom na to že v peňaženke mám posledných 60 eur .. ten vonkajší pes neviem aká je rasa, niečo podobné jak nemecký ovčiak, ibaže trochu menší. Vypadáva mu len šedivá srsť tak to je asi normálne. Obaja teraz majú obojky, sú okúpaní a celý dom a vonkajšie miesta kde sa mohli vyskytovať blchy som vystriekal dezinsekčným prostriedkom tak uvidím čo bude o pár dní :)

Naja85

O akeho psa to vlastne ide? Myslim toho vonkajsieho. Je mozne, ze pocas tych extremnych horucav jednoducho este viac zacal pustat srst(ja som teraz v sobotu vycesavala v rodine psa po 2 tyzdnoch a to, co som z neho vycesala, bolo nieco neskutocne, len som zirala, skadial sa ta srst stale berie)-to je zrejme to sedive, vyplznuta podsada. Ak ma pes dlhsiu srst s hustou podsadou, mne sa najlepsie pouziva obyvajny obojstranny kovovy hreben(mam kupeny aj furminator, len ten mi na takuto srst velmi nefungoval a kedze som nim cesala vonkajsieho psa, tak bol za chvilu cely od spiny), pripadne aj nejaka kefa s dlhsimi stetinami. Ale urcite toho psa treba pravidelne cesat(raz alebo 2-krat za tyzden taka polhodina snad nikoho nezabije, a ak ano, potom by zrejme nemal mat psa)-bude mu omnoho lepsie a takto predidete aj moznym neskorsim problemom s kozou.

K antiparazitnym prstriedkom:na vonkajsieho psa by som skor pouzila obojok(kiltix, scalibur-su drahsie, ale ovela ucinnejsie ako tie lacne shity za 5 eur), ktory je ucinny az 6 mesiacov, pricom spot-on(vodicky) maju kratsiu dobu ucinnosti(len par tyzdnov a potom sa musia aplikovat znovu). Na druhej strane, ak ide o blchy, ako najrychlejsia a najucinnejsia sranda proti nim sa mi oplatil prave frontline(proti blcham nedam nanho dopustit, je to pre mnna number one). Sampon akoze proti blcham mi vobec neucinkoval(ked som videla ako sa blcha prechadza medzi penou zo sampona a uz islo o druhy kupel, tak smeroval rovno do kosa:)).

PS: Vsetky antiparazitne obojky alebo spot-ony su proste vacsi alebo mensi sajrat, treba si jednoducho dat pozor po aplikacii, ci sa nieco nahodou nevyskytne a popripade na to adekvatne zareagovat.

TinaM

Je pravda ze vodicky (my mame teraz nejaku inu, ako frontline) mozu byt agresivnejsie, ale napr. pokial sa jedna o bytoveho psa, ktory chodi do lesa, do parku ale zaroven aj na gauc v obyvacke, obojok sa mi zdal na nic. Nema sa totiz skladat dole a pocula som, ze nie je dobre, ak sa obtiera o cloveka a o nabytok (koberec, gauc...)

Martinkooo0

Ak by som kúpil obojok tak asi nejaký lacnejší. Cena Scaliboru je asi len o značke ale účinky to má zrejme podobné ako nejaký antiparazičný obojok za 5 eur.

Deria

tesi ma, ze tvoj psik sa ma dobre, dufajme, ze to tak aj zostane. skoda, ze tu mast nemas, mohla by ho chranit pred tym, aby sa to nevratilo, lebo to sa pravdepodobne stane, je to len otazka casu.:)
okupte havina, ked bude teply den ale ziadnu "vodicku" proti parazitom mu nedavajte! tie vodicky ako frontline su velmi agresivne, uz sa stalo, ze pes dostal z toho zdravotne problemy ako epilepticky zachvat a pod. Ovela lepsi a menej skodny je obojok Scalibor, ktory nejde do krvi ale len na pokozku psa. (Keby ho psik neznasdal, da sa dat dolu a zmyt samponom. Tie "vodicky" sa zmyt nedaju. Ak pes reaguje alergicky, mas velky problem.) Okrem toho, kazdy jeden protiparazitny pripravok sa smie pouzit vylucne len na zdraveho psa.

martinkoo0

Dakujem pekne skusime ho okupat ... A havino moj sa ma zatial fajn mast som pozeral na slovensku ju nemaju.. ale zatial nema ziadne problemy :)