Co robit, ked nevidno svetlo na konci tunela (samovrazda)

Príspevok v téme: Co robit, ked nevidno svetlo na konci tunela (samovrazda)
A2

Dobry den,

vo vseobecnosti nerad otravujem inych mojimi problemami, tak prepacte.

Mojim problemom je, ze coraz viac sa mi pozdava samovrazda. V sucasnosti koncim technicku skolu v Bratislave ale behom posledneho priblizne tristvrte roka to slo s mojim dusevnym zdravim dole.

V sucasnosti nie som stastny a ako sa pozeram na svoju buducnost, nevidim sancu zlepsenia. Som chronicky chory , pravdepodobne tiez bez priestoru na dramaticke vyliecenie.

Ak som kus evolucie len na to, aby som pomohol vytvorit "kvalitnejsiu DNA" a moje utrpenie nikoho nezaujima, tak to mozem rovno zabalit. Aky zmysel ma zit zivot, ktory je plny bolesti ?

V zivote som nepobozkal dievca a taha mi na 22. Podla toho, akym trendom sa vyvyja moje mentalne a fyzicke zdravie, ani s tymto sa nic nestane. Dievca nie je hlavny dovod, ale je cast skladacky.

Napriek tomu ze sa snazim zdravo stravovat, cvicit moj fyzicky aj dusevny stav sa pomaly ale isto zvetrava. Doktori mi velmi nepomahaju, internet s niecim pomohol, ale slava to nie je.

Keby som sa vedel bezbolestne zabit bez toho aby som vytvoril smutok mojej rodine, tento text by som urcite nenapisal :(

Vdaka za precitanie

doubledog

tak to by mohol byt celkom problem, nakolko uz budem nehmotny, takze ani prilbu, ani oci mat nebudem :)

ale vyriesit sa to da

anjelik*

Pravdu máš, Dvojhavko, len ak môžem poradiť...ber si ty so sebou zváračskú prilbu abo oči vypichni a do svetla ty radšej nehľaď. ;o))

doubledog

snad vies, ze to svetlo na konci tunelu uvidis az po smrti :)

kazdopadne, samovrazda je "tam hore" vacsinou vnimana ako nedokoncenie, nezvladnutie ulohy ci testu.

Mimulus

sante. - veľmi pekne napísané a velikánska pravda. Ja keby som sa zbavil strachu tak som už dávno niekde úplne inde. Treba nájsť samého seba a to v prvom rade.

sante.

Poviem ti niečo, na čo som prišla ja :) život nám nič nedlhuje. zistila som, že boh naozaj existuje a nenájdeš ho nikde v kostole a bohvie akých kaplnkách, ale v sebe :) Prestaň počúvať názory niekoho iného, nájdi odpovede v sebe samom. Neviem, asi som to počula v nejakom filme, ale teraz sa mi to vybavilo: všetko to negatívne, tie pocity, ktoré radíme do negatívnych sú vlastne strach. To strach je koreňom všetkého zla. končíš školu, asi si to takto chcel. A možno si sám šiel za niečim a nedosiahol si toho čo si chcel a s čím si sa nikdy nezveril, kdo ví :D Raz som sa na seba pozrela inak z iného pohľadu a videla som, kým sa skutočne stala, akým človekom. mňa to zmenilo. Možno je toto celé z cesty, prepáč, ale celý čas som vlastne hovorila o sebe. u teba sú asi tým spúšťačom tie zdravotné problémy, ku ktorým ti tu však nikto nedá žiadnu radu..

p.d.

Ja som bol raz na B-cku na psychiatrii a tam by sa s nami nikto nebabral, ak by si niekto zapalil cigu na zachode. Dostal by pokutu, ci by bol blazon alebo nebol... Takze?
Nepricetni su v ustavoch...

p.d.

Ja som tu kedysi pisal pod vplyvom silnej psychozy a dostal som po nose. Myslim si, ze ludia budu take temy zakladat tak, ci onak. Skor si myslim, ze by od nich mali vyzadovat len vyjadrenie odbornika, co sa tyka ich stavov.
Vies, ono povolit vsetko sa da, ale ako to tu potom bude vyzerat?