Dieťa alkoholika

Príspevok v téme: Dieťa alkoholika
neverim

ahojte. našla som muža akeho som si vždy priala mať. je presne to čo chcem. On vraví o mne to isté...je zvláštne, že sa poznáme len 3 týždne. Som šťasntá ako nikdy predtým. Keď sa mu dívam do očí, keď som s ním...Mám pocit, že je časť mojej duše. Ale. Keďže sme spolu krátko a predtým som mala zlé vzťahy (podvádzanie, klamstvá, ľahostajnosť zo strany mužov) je pre mňa ťažké tomu uveriť a chvíľkami sa nad tým pozastavjem a neverím tomu(podozrievam ho v duchu, že klame).

Som z rodiny, kde môj otec bol alkoholik a tyran. Otec bil matku, psychicky nás týral. Občas mi ho tento priateľ pripomenie. hlúposťami...Nie správaním..Ale vyvolávva to vo mne ,,alergiu,, na otca a začnem nad tym premyšlať. On sa ma stale pyta na čo myslim, ale neviem mu to povedať. Nechcem ho odpudzovať tym. Ale je fakt, že mam hrôzu z toho. Casť aj vie. Len takú, že mám strach, že každý bude ako môj otec. Ale nevie , že mi ho aj častejšie pripomína. Ale hlúposťami. Správanie má úplne krásne. Inačie ako ho mal môj otec. Bojim sa, že tym čo som prežila som zdeformovana a že vysielam niečo čo on podvedomo prijma a on potom ako môj otec bude. Je mi z toho do plaču. Nechcem o neho prisť. Milujem ho, ale asi ničim to. Pol hodinu aj viac riešime mňa a ja sa nechcem riešiť. Chcem aby nam bolo len dobre. Keď mi ho pripomenie, ako sa mam zachovať? Cítim sa ako schizofrenik.

lilyianka

možno si nečakala po tom všetkom čo si si v živote zažila, počnúc od otca až cez priateľov, ktorí ťa podvádzali, klamali atď, že ešte príde chlap, do ktorého sa zamiluješ, resp. že príde taký ten tvoj akoby vysnívaný princ ..ale vidíš, sen sa stal skutočnosťou .. pozri tvoj priateľ je v tom úplne nevinne a nemôže za to, že ti v určitých chvíľach pripomína tvojho otca .. možno by nebolo na škodu mu povedať o tom, že napr. keď spraví to a to, že ti ho pripomína a povedať mu celú pravdu o detstve, aj keď viem, že je to veľmi ťažké a zle sa o tom hovorí, hlavne, keď človek chce zabudnúť a musí túto nepríjemnú kapitolu svojho života otvárať ..nenechaj si kvôli sebe samej vzťah zničiť a rieš to

Ddana

Súhlasím, potrebuješ pomoc. Prečítaj si knihu od Janett Woititz Dospelé deti alkoholikov. Vnesie Ti trocha svetla do toho ako a prečo tak reaguješ, ako reaguješ.

Milire

Stale sa cudujem preco ludia pisu na toto forum, je tu plno neodbornych ludi a sproste pripomienky. Najlepsie by mozno bolo zaplatit si odbornika a vyliecit sa z tvojej traumi. Aj ked na slovensku a a financnej situaci chorych jedincov toto forum bude fungovat a ludia sem budu pisat v snahe dostat radu.

No nie som ziadny odbornik, som len obycajny clovek no studoval som trocha psychologiu, a radil by som ti sa s tym vyrovnat, kluc drzis vo svojej hlave, casto sa ludia uzamknu a strach ich zvnutra nici. Treba si uvedomit ze strach je len vyplod tvojej fantazie, a tento svet nie je ruzova zahrada takze musis byt pripravena na vsetko. Ked sa z neho stane alkoholik ktory teba a tvoje dieta bude tyrat tak od neho budes musiet odist, jednoducho, vela zien je neistych a nie su financne samostatne takze drzia rodinu pokope tym sposobom ze ziju s tyranom.