Bolí ma duša...už neviem čo mám robiť

Príspevok v téme: Bolí ma duša...už neviem čo mám robiť
Alsso

Ahojte, budem sa snažiť to zostručniť a prosím len o radu alebo aspon povdzbudenie dúfam že ma niekto pochopí.
Nebudem tu písať vek ale povedzme že už dávno nemám -násť :) a nemala som ešte poriadny vzťah nikoho som nemilovala :( viem že som mladá a ešte tá láska možno len príde ale keď vidím že všetky moje kamarátky už niekoho majú a majú už aj deti je mi hrozne smutno. Nevyzerám zle hovoria že som kočka ale ja mám strašne malé sebavedomie neviem si pomôcť ale stále nájdem len samé chyby na sebe. A je dosť asi aj problém vo mne. Spoznám niakeho chalana, prvý dojem dobrý ale počase zistím že ma ani nepriťahuje správam sa pri ňom nespontánne snažím sa robiť všetko aby si nenamýšľal viac, niekedy som si povedala že predsa nechcem byť sama tak sa skúsím prekonať a naučiť sa mať ho rada aj viac ako len kamarátsky ale nikdy to nešlo proste nedokážem oklamať samú seba :( a samozrejme že sa mi to stávalo aj naopak že keď sa páčil niekto mne a hrozne ma priťahoval tak sa on vykašlal po čase na mňa akoby sa mi to vracalo :(. Niekedy som rozmýšlala že si budem len užívať veď som mladá a aj mne chýba ten fyzický kontakt s niekým ale už kto by si chcel užiť s neskúsenou :( a keby to mal skúsený chlap zistiť počas samotného aktu tak neviem akoby reagoval. S otcom som tiež nikdy nemala dobrý vzťah nemám ho vôbec rada za to čo nám spravil, ako sa správal, neviem ani čo je to otcovská láska, objatie :( .Cítim sa sama, niekedy to prejde ale potom sa to znova vracia a ja už nevládzem, už nemám niekedy chuť spoznávať niekoho nového lebo je to len stále to iste dookola, mám v sebe veľkú bolesť ktorá ma veľmi ťaží na duši už niekedy nemám chuť na nič, neviem už jednoducho ako ďalej :(

task

Napíšem to čo som si uvedomil sám.
Tiež nemám dievča, som po rozchode. Začínam úplne od nuly, ale uvedomil som si, že si musím vytvoriť vlastnú záhradku s kvetmi. Nemôžem čakať, že niekto (vyzerať ho s nádejou, že on to dokáže) príde a prinesie mi nové kvety do mojej rozšliapanej záhradky. Musím si ju vytvoriť sám a až potom ju otvoriť niekomu. Uvedomil som si ešte jedno: Čím niečo viac naháňaš, tým to rýchlejšie uteká. Musím spomaliť zastaviť a prehodnotiť svoje vlastné chyby (urobiť nápravu, byť o kúsoček lepším). Zodpovedať otázku ako zatiaľ neviem, sám sa učím...

Alsso

agartio - ja si myslím že keď budem mať zdravú myseľ , keď budem myslieť pozitívnejšie a na krajšie veci, keď sa naučím prijímať seba takú aká som tak tým vyliečim aj dušu ;) ... teda budem sa aspoň snažiť

Alsso

takajedna - áno je to tak že keď niečo najmenej čakáme tak sa to stane a vraveli mi to už viacerí že sa nemám zamýšlať nad tým prečo nikoho nemám a počkať, ale keď ja mám kamarátky a známe ktoré fakt všetky niekoho majú,ešte aj na strednej som len ja nikoho nemala, zlý pocit no :(

sante - asi je to naozaj tak že sa musím naučiť mať sama seba rada a prijať sa aká som, ale kto má podobný problém určite vie že to nie je tak ľahké zo dňa na den ale budem sa snažiť lebo keď ma tu takto povzbudzujete tak mám hneď lepší pocit a viem že niekto takéto veci vie pochopiť a poradiť , ďakujem :)

sante.

Ja som dlhoo dlhooo chcela a hľadala niekoho "pre mňa" :) Je nás veľa s láskou na rozdávanie, len nejako nevieme nájsť toho správneho človeka, komu by sme ju dali. Prijmi sa, aká si. Odblokuj sa. Maj sa rada. Ukáž, kto naozaj si. A potom príde aj človek, o ktorom tak snívaš. Sama vravíš, že vyzeráš dobre, o tom nepochybujem, že si fešna a fajn baba :) zvažuješ psychológa, ale čo ten vie..mne povedal len to, čo som už vedela a na čo som prišla aj ja sama. Ja to vždy hovorím - nájdi odpovede v sebe samej, pretože tam sú!

agartio

Ty mas problem na dusi, cize psycholog, ani knizky, ti nepomozu.
Tvoj problem je izolacia duse. Musis ist ovela hlbsie, nez je psychika a pocity, a psychologovia hlbsie nedovidia. To, co sa odohrava v psychike, je potom len dosledok toho v hlbke.
Najdi si nieco o lieceni duse a rovno ti poviem, ze budes musiet vstupit az do duchovneho sveta, aby si tam nieco vyriesila.
Tam kde lezi duch a dusa, tam budes musiet hladat a najst, a liecit.

takajedna

laska pride ked to budes najmenej cakat...hlavne sa nesnaz mat vztah za kazdu cenu lebo potom to tak aj dopadne, radsej si treba pockat na to najlepsie lebo ako sa hovori: na dobre sa caka :) takze klud a neponahlaj sa :)

Alsso

Ďakujem vám za vaše názory, cením si to.

PsychoPrinces - aj ja si niekedy hovorím ako môžu byt chlapi niekedy až takí bezcitní kde sa to v nich berie a je im jedno že niekomu tým ublížia, neviem to pochopiť. A čo si písala s tým zdravím že az vtedy si si uvedomila čo je dôležité pre teba, niekedy si myslím že sa musí v mojom živote stať niečo také čo mi ten život zmení alebo ma nasmeruje správnym smerom, teda dúfam že to nebude nič zo zdravím čo je mi ľuto že tebe sa niečo také muselo stať. A s tým mojim sebavedomím, neviem vôbec ako ho posilniť, napríklad niekto ma pochváli že dnes dobre vyzerám, citím sa potom celkom fajn ale je to len chvílka a potom som si znova neistá sama sebou, neviem ako si mám v tomto pomôcť naučiť sa mať rada taká aká som. Ten psychológ nie je vôbec zlý nápad tiež by som chcela počuť jeho názor.

Fleur-de-lis - ďakujem za inšpiráciu, na tú knihu som si pozerala recenzie a všetky boli pozitívne takže si ju určite zaobstarám. A je pravda že niekedy tak strašne túžim už niekoho mať že keď aj niekoho spoznám tak si ho začnem idealizovať podľa seba aký by mal byť a keď potom taký nie je som sklamaná a nikdy mi to potom nevyjde, ale to je horšie že si to aj uvedomujem ale nedokážem to aj tak ovplyvniť :( Asi stále v niekom hľadám toho "otca", no nie je to asi vôbec dobré a takto sa nikam nepohnem, bohužial psychika ma nepustí neviem to ovládať.

Fleur-de-lis

Za nízke sebavedomia je najčastejšie zodpovedný otec, prípadne ďalší muž v detstve. Teda aj mama môže byť, ale najmä otec-muž. Buď otec úplne chýbal, alebo bol prítomný len fyzicky. Čiže ako ty píšeš, že si necítila jeho lásku, záujem, starostlivosť, nedal ti ten pocit výnimočnosti. Každé dievčatko to veľmi potrebuje, aby sa rozvíjalo zdravo.
Čo môže pomôcť je to, aby človek zistil aká je správna cesta a potom na sebe začal pracovať. Inak sa to nezmení.
Môžeš si na povzbudenie alebo motiváciu prečítať knihu Očarujúca od John a Stasi Eldredge, pre veľa žien a dievčat čo poznám bola veľmi uzdravujúca. A aj pre mňa samú.
Alebo s pomocou psychológa.
Túžiš po priateľovi tak veľmi lebo chceš aby zaplnil to prázdne miesto, aby si sa cítila výnimočná? Chceš aby ti jeho láska a záujem dodali pocit dostatočnosti?
To sú bohužiaľ nesprávne motivácie pre vzťah. A myslím, že je u teba momentálne ešte veľkou výhodou, že nemáš priateľa a môžeš v slobode popracovať na svojom sebavedomí a sebaprijatí. Vo vzťahu to už ide horšie, lebo človek vloží tieto svoje potreby naplnenia do svojho partnera a to spôsobí vo vzťahu dosť veľa trápenia.

norinkova

PsychoPrincess
zaujimave je, ze pises o sebe ze si inteligentna, no musela s isa popalit na vlastnej kozi, aby si zistila, co ma hodnotu v tvojom zivote (napriklad to zdravie)
to mi nejak nejde dokopy, ale nic v zlom :)
mna ucili, ze inteligentny clovek sa uci z chy inych a nie vlastnych.