Sex v 1.deň menštruácie

Príspevok v téme: Sex v 1.deň menštruácie
NikNevieKto

Ahojte, dnes som dostala menštruáciu a tak je ešte slabá, málo krvi, a mala som nechránený sex s mojím priateľom,ktorý mi povedal že sa trocha spermii dostalo asi aj do mňa. Dá sa otehotnieť počas slabej menštruácie v prvých dňoch ? Poprosím len normálne odpovede a za každú ďakujem. Pekný večer :)

Kvety zla

dr, predstav si, ze ma zena cyklus, pravidelny, ale nie 28 dnovy ale povedzme ze 26 dnovy. a uz tvoja teoria nesedi. :) to co som napisala ja su fakty. u kazdej zeny moze byt ovulacia individualna. nie kazda zena ma cyklus 28 dni.

dr..

Kvety zla - ak je cyklus dlhodobo pravidelny, tak tie dni co som pisal su zarucene neplodne a to beriem do uvahy aj 7 dnovu zivotnost spermii. Ovulacia je vtedy presne v 18 den cyklu. Pripady pocatia pocas menstruacie su len pri nepravidelnych cykloch.

Kvety zla

tak ale to nie je pocitanie plodnych neplodnych dni. to je celkovy pristup k tomu - ze meranie, pocitanie, zaznamenavanie, sledovanie hlienu a to treba robit aspon tri cele cykly, a az potom sa vie ze co a jak.
tu si dievcatka myslia ze ked nebudu sexovat uprostred cyklu tak nezostanu tehotne, pripadne sa im to povie, co je absolutna hlupost. a aj to co si povedal ty na zaciatku nie je pravda - pretoze nevies kedy ma prave ona ovulaciu.

dr..

Kvety zla - vsak ja pisem, ze to nie je jednoduche, ale funguje to a treba brat do uvahy to co pises, dalej cas merania, choroby, casovy posun atd. ale ked tomu prides na koren, tak to funguje. U nas uz 10 rokov...

Kvety zla

dr, je to kravina preto lebo dievcata to po a) nerobia spravne, po b) maju nepravidelny cyklus a po c) nepoznaju svoje telo. u kazdej zeny moze byt ovulacia v uplne inom case - ano, zvycajne byva v strede cyklu, ale su zeny ktore maju ovulaciu pocas menstruacie.
zistovanie ovulacie a riadenie sa podla toho je ok - avsak ovulaciu nemoze zena len tak vypocitat z tabuliek ktore su vseobecne, ked kazda zena je ina.
je to ok ak si meria bazalnu teplotu, sleduje hlien, pripadne pouziva specialne ovulacne testy, zaznamenava to niekolko mesiacov a podla toho si vypocita kedy ma ONA SAMA, pri pravidelnom menstruacnom cykle, ovulaciu. k tomu treba zobrat este do uvahy fakt, ze spermie su schopne prezit v tele zeny az do 7 dni, a zistis, ze to take jednoduche s tymi plodnymi a neplodnymi dnami nie je :)

dr..

Kvety zla - teraz mas pravdu v tom, aby radsej uzila tu tabletku PO, ale ten vypocet plodnych a neplodnych dni nie je kravina, no musis poznat a brat do uvahy vsetky okolnosti, nie je to take jednoduche, ale funguje to za tym si stojim.

NikNevieKto

Môj cyklus je taký všelijaký. Od kedy spávam s priateľom tak sa skôr ustálil, ale niekedy kolísa 2-3 dni. Ale tentoraz mi menštruácia prišla po 28-dňovom cykle. tak ? Mám užiť tabletku PO ? :)

dr..

Ak mas pravidelny menstruacny cyklus bez vykyvov, a menstruacia ti trva 5 dni, tak kludne mozes mat asi 5 dni pred 3 dni po menstruacii ako aj pocas nej nechraneny styk a priatel si vobec nemusi davat pozor, ale ak mas cyklus nepravidelny, tak mozes otehotniet kedykolvek.