Psie maso?

Príspevok v téme: Psie maso?
IovovoI

Chcem sa opytat, ci sa na Slovensku smie jest psie maso, pokial je zdravotne nezavadne a pokial bol ten pes humanne zabity (teda ako kravy, prasata a tak - aj ked pri nich mi nepripada ich moderny chov a zabijanie akurat humanne a tieto zvierata alebo aj ktorekolvek ine mi pripadaju aj omnoho duchaplnejsie nez pes) alebo to priamo nejak zakazuje zakon? Napriklad v cinskej kuchyni sa totiz bezne jedavaju aj psy a macky a v Indii by zas nezniesli jest kravu a kedze sa teraz tolko hlasa tolerancia a multikulturalizmus, tak by to malo byt dovolene aj u nas, ale pocula som, ze mozno nie je. Na facebooku som totiz raz videla stranku venovanu ceskym fanusikom psieho masa a preto som na to zvedava, aj ked podla mna by to maso bolo nechutne.

Sorry, ze je to trocha ina tema, ale nevedela som, kde sa opytat.

A piste laskavo len konstruktivne odpovede k veci - ci sa to teda smie alebo nie, nie vase nazory na psiska a ich zivot.

Deria

lovovol, ty zrejme nenavidis psov ale ved pes je len taky, ako si ho vychovame. Pes je vlastne vizitkou svojho pana. Vidiet, ze psom vôbec nerozumies.
Inac, toto je teda tema, to uz z rozmaru neviete co zrat? Fuj, cosi odporne!

IovovoI

Tak pre primitivov - pes je rovnake zviera ako trebars ta krava, nie je zakonom chraneny, ani nijak ohrozeny. V cine psiska normalne jedia, je to specialita. Na nete je vela diskusii o tom, co si o tom myslia u nas ti, co to vyskusali, preto ma to zaujima. V CR to nie je zakazane, nikde sa vsak nepise ako je to v SR a v CR je vela ludi, ktori sa na tom radi pochutnaju.
Pisem, ze pes je bezduchy, lebo pes je len hlupy tvor, ktory sa sice nauci povel (ale to sa nauci aj mnoho inych zvierat), no vykona ho, aj keby mu clovek povedal, aby skocil z mosta a skapal. Navyse a to hlavne, ked stretnete na luke prasa a prejdete okolo neho, nenapadne vas a nezabije, vacsina psov sa o to pokusi, aj ked na to nemaju dovod. Dokonca aj vlk pred clovekom radsej utecie, pokial nie je besny alebo si nechrani mlade alebo ich nie je cela svorka, ktora uz dva tyzdne nic nezjedla. Mimochodom, pes prakticky ani nie je "prirodzeny" tvor, je to slachtene uzitkove zviera pouzivane prakticky ako zbran, zial, v dnesnej dobe, nestrazena, aj ked zakon uklada povinnost, aby bol minimalne na vodzke, no nikto to nedodrziava, lebo to nikto ani nekontroluje a nebezpecna.
A ano, predstav si, zakon definuje co je humanne zabitie a co je tyranie, takze radsej si to nabuduce najprv najdi, nez budes na nete mudrovat. Vedia vobec rodicia co na nete robis?

Tak ci tak, nic z toho nie je relevantne, pretoze otazka je jasna - ci zakon povoluje konzumaciu zdravotne nezavadneho psieho masa. Ani nevravim, ze ho chcem jest ja, taky hnus by som do ust nedala, som zvedava, pretoze o tom pisali na nejakom fore.

ambulancia

No neviem, či pes je hlúpe zviera, keď zachraňuje životy a pomáha pri liečbe. Myslím si, že ako je inteligentné prasiatko, tak je aj psík.

IovovoI

whiteamerica:
asi mas problem sam so sebou, ked si taky "mudry" a nevidis zmysel otazky. nie je ta nic do toho, preco to chcem vediet

a laskavo mi vysvetli, kde to mam hladat, ked nase "uzasne" zakony je zazrak vobec najst nie este s urcitostou zistit, co vlastne vravia, kedze vsetky su pisane hotentotmi, ktori sa nevedia vyjadrit jasne

ty si presne jeden z tych magorov, ktori pisu tie nekonstruktivne odpovede a chodia na forum len preto, ze su to nevyrovnani uboziacia, ktori potrebuju urazat inych. takze sa laskavo obrat na psychologa a na odvykacie zariadenie, nie chodit na internet otravovat ludi
co je badatelne uz z tvojej neschopnosti napisat iba jeden prispevok
kolko vlastne mas rokov? 12-13?

a ano, prasa je duchaplnejsie nez pes, vezmi si prasata, ktore ludia chovaju ako domacich milacikov (a to nie len tie mini, aj ked hlavne tie), su to skveli spolocnici a velmi inteligentni. pes je v tomto smere absolutne hlupe zviera, ktore urobi cokolvek, co mu kto povie alebo zas neposlucha vobec, len steka ako sprosty a vsetko roztrha

keby si mal aspon stipku normalneho neprefetovaneho mozgu, vedel by si, co sa nazyva "humannym zabitim", teda to, ako sa zabija dobytok a podobne, cize okamzite mechanicke usmrtenie, nikto tu nevravel o veterinarovi, jasne som pisala, ze pokial je to maso zdravotne nezavadne, laskavo sa nauc najprv citat, az potom pisat tieto tvoje tupe kecy

takze laskavo sa chod postazovat mamicke, ze si ta spoluziaci nevsimaju a daj ostatnym pokoj

NumLock:
vsak vravim, ze pokial je zdravotne nezavadne

Mimulus:
rozbehol sa tu iba pan sfetovany
najhorsie je, ze fetaci sami nevedia pochopit, ako maju z toho naruseny mozog

shy

Expresná debata v čínskom bufete: - Tamto čo je za mäso? - Katica. - A tamto? - Kuhča. - A tam? - Bavčovi. - A toto? - Pes. - Čože?!?!?!? - Ta potom katica.

whiteamerica

:D

musis mat fest dobry matros, lepsi nez ja a to je nemozneee..

humanne zabity? vies co znamena slovo oxymoron ?

myslis si, ze mas pravo prist kveterinarovi a len tak si dat uspat psa? (alebo macu alebo ine zviera), bez relevantneho dovodu?

a myslis, ze po smrtelnej injekcii je zdravotne OK konzumovat take maso?

este raz ta poprosim o kontakt na Tvojdo dilera.. kupim vsetko co ma :D