Nafúknuté brucho a zlé trávenie

Príspevok v téme: Nafúknuté brucho a zlé trávenie
Mako225

Dobrý deň,

mám 24 rokov, 72 kíl normálnej postavy a už približne rok mám problémy s trávením. Celý deň mám nafúknuté brucho a stolicu mám nepravidelnú a na to koľko denne zjem mám pocit že dosť slabú. Proste sa cítim plný a nafúknutý a aj vizuálne vidno na mojom bruchu že je nafúknuté. Mám pocit ako by všetko čo zjem vo mne stálo, nehýbalo sa a mám bolesti brucha.

Stravujem sa úplne normálne (teda aspom si to myslím) napr:

Raňajky:
Praženica so zeleninou(paradaky, paprika, uhorka,...) k tomu nejaký rožok alebo nejaké rybie mäso z konzervy vo vlastnej šťave ako napr. tuniak (taktiež so zeleninou), filety a pod., alebo si uvarím vajíčka alebo párky a k tomu taktiež nakrájam zeleninu,...

Obed:
Uvediem príklady: zapekaná cestovina so zeleninou a syrom, polievky všetkých možných druhov, mäso (všetkých druhov) a ako prílohy opekané alebo varené zemiaky, ryža a pod., proste normálne varené jedlá...

Večera:
Ku všetkému čo večer zjem si ako ku raňajkám dávam aj zeleninu. Ale väčšinou jem večer niečo podobné ako na raňajky, poprípade ešte nejaké to tofu alebo jogurt, acidko, a pod.

Samozrejme pomedzi to aj niečo prehryznem, nejaké to jablho, banán, syr, kúpený pizzový ročok, niekedy aj nejakú tú sladkosť,. Pijem len čistú vodu alebo minerálku. Mlieko málo kedy ale doprajem si keď mám chuť.

Prosím o radu kde robím chybu alebo ak ju nerobím ja, tak čo sa vo mne asi deje? Prečo som celý den ako balón a čo môžem spraviť alebo nemám robiť aby to ustúpilo?

Ďakujem za akúkoľvek radu

Vbv

Ja si tiez myslim ze je to psychika ak doktori nic nezistia, niektorym ludom sa to deje aj vtedy ak su viac duchovni a energie spracuvavaju solarom prve kde sa to odrazi je zaludok, dalsia vec su nervove problemy moze byt aj z toho tetania uzkosti atd. Tiez ak sa clovek nevyzna sam v sebe vtedy nastavaju žaludocne problemy... prajem krasny dnik
Inak mavam to casto ak pomaham ludom alebo sa velmi zažeriem do duchovných veci tak to moje fyzicke telo nezvláda a nastanú žaludocne veci
Tiez by bolo fajn vyradiť lepok a mliecne vyrobky aj biely cukor

enzym

presne tak najskor navstiv lekara, ale tie probiotika by som si urcite kupila mimochodom ten senny caj je myslim pri dlhodobom uzivani navykovy

ivka1592

Ahoj, mne rok trvali tráviace problémy. Začalo sa to plynatosťou KAZDY večer nafúknuté brucho. Po pol roku sa to zhoršilo tak, že okrem nafukovania a plynatosti som pociťovala nevoľnosť, pocity na vracanie, odpadnutie, všetko som to pociťovala zo žalúdka.
Tak od strachu som pobehala vyšetrenia ako odber krvi, sono celého brucha, hadicu. Všade mi povedali, že nič nezistili, že to mám asi psychicky dané.
Nechcela som tomu veriť, že by som si to ja svojou psychikou každý večer privolávala. Ano stresy som mala, ale žeby až tak?
Kúpila som si probiotiká užívala som ich asi 3 mesiace v kuse. Kúpila som si aj šťavu aloe vera.
A zo dňa na deň mi to prestalo. Ani neviem presne kedy, ukľudnila som sa psychicky, pretože mi doktori povedali že vyšetrenia nič nezistili.
Ja len dúfam že sa mi to nevráti, a píšem to sem preto, že to môže byť aj tvojím problémom. Mohol to spustiť nadmerný, alebo dlhodobý stres, a teraz sa to už spúšťa samo. Žalúdok je veľmi citlivý na nervy.
Ale určite by som na tvojom mieste zašla za doktorom, nech sa môžeš ubezpečiť, že to nič nieje, a tým pádom to bude asi v psychike.

enzym

skús uzivat probiotika a zapijat to vodou s inulinom, pripadne psylium, lanove semienka pripadne nejake traviace enzymi atd.