Mentalna anorexia

Príspevok v téme: Mentalna anorexia
Laurika2311

Mam 17 rokov,174 cm a 54 kg.Viem a uvedomujem si,že trpim mentalnou anorexiou.Trpim nou už viac ako rok a viac ako rok už nemam menzes.Myslela som si,že to prejde a že ma to prejde ale neprešlo ma to.Objavovali sa u mna klasicke a typicke stavy naznačujuce anorexiu - pozeranie sa do zrkadla a komentovanie,že som tučna.Potrebovala som počuvať od inych že niesom. Držala som diety,obmedzovala a obmedzila vela potravin a stratila spominanu menštruaciu. Uvedomujem si že som chora a chcem sa z toho dostať pretože takyto život žiť jednak nemôžem a jednak takýto život dlho nebude.Anorektičky zomierajú mladé a po prečítaní rôznych článkov som si začala vstupovať do svedomia a oveľa viac jesť.Cvičim každy den,posadnut.Začala som cvičiť menej a cvičiť cviky na zvečšenie objemu teda aby som priberala na svaloch a nie vo forme tuku.
Môj asi najhorši problem bol,že ked som sa najedla(nemam odpor k jedlu),tak som mala vyčitky svedomia a hned som išla cvičiť.Pila som aj čaje na prehananie ale uvedomila som si že su to hluposti a niči to organizmus.
Moja otazka spočíva v tom,že či by moja liečba mohla prebiehať tak,že by mi dal psychiater dal nejake lieky na upokojenie,terapie alebo nejake take veci.Nechcem byť hospitalizovana a robim preto čo najviac veci.Sama som mamku poprosila aby zavolala psychiatrovi lebo viem že takto žiť nechcem.Dakujem!

OZ-F50

Ahoj, pisem v mene Obcianskeho zdruzenia F50, vzhladom na nase skusenosti ak vyhladas odbornu pomoc tak ta sa bude skladat z dvoch casti, jedna je terapia kde budete s terapeutom pracovat na tvojich myslienkach vnimani seba samej aby si sa prijala svoje telo a zacala bojovat. Druha strana terapie su lieky, tie su prave na to aby si nemavala pocity uzkosti a depresivne stavy, ktore limituju tvoju snahu bojovat s mentalnou anorexiou.

Urcite by som Ti doporucil vyhladat odbornu starostlivost, specialne odbornika co sa na tuto temu specializuje, lebo to je v tomto smere velmi dolezite (terpia je velmi specificka). Ak by si chcela pomoc kludne sa na nas obrat my sa tymto problemom zaoberame a naozaj by sme chceli nieco zmenit na Slovensku. Zelam Ti vela sil a entuziazmu do boja proti tejto chorobe!

www.f50.sk
Facebook: F50- pomoc ludom s poruchou prijmu potravy

Ewca

Hm, neviem, ci ti nejaky odbornik stanovil diagnozu ment.anorexia.ale je fajn, ze si uvedomujes sama, ze mas problem.velmi dobre je, ze ho chces riesit.asi len jedno ti poviem, ries to, pokial mas chut a silu zmenit svoje chore spravanie.lebo moze to dojst az tak daleko, ze uz nebudes mat silu a vobec ziadnu chut dostat sa z toho.bude ti to fuk.preto odporucam , zo vsetkyvh sil bojuj.vyhladaj pomoc kym to nezaslo este daleko! Snaz sa , da sa to.ked sama budes chciet.Vela sil ti zelam.