Neidentifikovatelna opakujuca sa hnačka ...

Príspevok v téme: Neidentifikovatelna opakujuca sa hnačka ...
Hitman07

Dobrý deň všetkým.
Rád by som vás poprosil o radu a zároveň ďakujem. Pricestoval som na Malorku pred dvomi týždňami a od tej doby mávam pravidelne každé tri dni hnačku a neskutočne mi to leze na nervy,keďže rád jem a je to aj čo jesť.

Problém je,že nemám kŕče,nič má neboli,nemám stres ani žiadne alergie či choroby,zistené problémy atď. Neviem dojst na zdroj,čo mi ju spôsobuje. Podozrieval som mlieko,ale to som vylúčil ajtak nič. Môže to byť nedostatok zeleniny alebo prehnané mastné jedlo? Španieli všetko olejuju jak divy, ale nikdy som tento problém nemal,takže si nemyslím,že by som mal citlivý žalúdok...jem dosť sladkého ale aj dosť kombinujem kadečo (zmrzlina,džúsy,cipsy,toasty atď..) robím v kuchyni a pri švédskych stoloch človek neodola... Dosť aj cvičím a behám,takže má napadlo napríklad nedostatok vody alebo ich bezbublinkata voda samotná ako príčina..

Budem vďačný za kazdy názor a radu,ďakujem.

RNG

Kvalitne probiotika nie su v jogurtoch , ale v kapsuliach, laboratorne vypestovane a v kvantitach mnoho radov vyssie, nez v jogurte.
Najlepsie su take, co su kyselinovo a tepelne odolne, lebo ine sa znicia v zaludku alebo casom.
A aj tie super treba este rozmnozit najmenej 1000 krat krmenim ich mikrovlakninami, lebo probiotika v dobre osadenych crevach vazia az 1 kg a aj tie super najlepsie s miliardami kultur su len desiatky miligramov.
V cislach , pocte, je to asi takto:
jogurt ma asi 100 milionov organizmov=jogurtovych kvasiniek.
kvalitne probiotika maju 30 az 60 miliard na kapsulu, a osadenie criev naplno je 100 000 miliard
A creva ich maju hromadu druhov, tj nielen jogurtove kvasinky, a kazdy druh pre nas vyraba ine latky, od vitaminov az po rozne obranne latky.

hitman07

Ďakujem veľmi pekné za rady. Nasadim si probio jogurty,vodu vylucim. Takisto aj to mastné a pokúsim sa sladké tiež nejak neutralizovat,aj ked to nebude easy. Ďakujem.

RNG

Kazda oblast na svete ma svoju mikroklimu a tym aj rozne mikroby na jedle. Iste si tam nieco nachytal, co ti poskodilo dobru crevnu probioticku floru
Takze ber mikrovlakniny a nasad si kvalitne probiotika co najskor.

Privela sladkeho vypestuje v crevach skodlivu kvasnu kulturu, candida albicans.

goca

Podla mna to mas zo zmeny prostredia, tvoje creva nie su zvyknute na ich vodu.Skus ju uplne vylucit, pi iba balene vody a do napojov si nedavaj lad. Niektori ludia takto reaguju aj na teplo,pokial si zvykne organizmus. Ako napoj by som ti doporucila slaby cierny caj, pit ho pocas celeho dna aj studeny od smadu.