Nemožnosť sústrediť sa na jeden bod, závraty

Príspevok v téme: Nemožnosť sústrediť sa na jeden bod, závraty
Emanuela

Poslednú dobu (možno polroka, rok) mávam čoraz častejšie príznaky niečoho, čo neviem určiť a je mi blbé ísť s niečím takýmto za doktorkou, pretože ako tú svoju poznám, povedala by mi že som sem s takou somarinou ani chodiť nemala. No mne to ako somarina nepríde, obťažuje mi to už život. Takže k veci:
Začne to tým, že sa neviem sústrediť. Robím niečo, no nedokážem sa na to sústrediť, obraz ktorý vidím, mi zrazu začne kmitať hore a dolu, docela rýchlo a ja nestíham sledovať, nedokážem, sa sústredene pozerať na jeden bod, lebo mi kmitá pred očami. Pokračuje to závratmi, akoby výpadkami. Popri tom čo som opísala sa mi občas stane, že mi akoby na chvílu vypadne vedomie a začnem mať pocit, že padám dozadu, na čo sa uvedomím/preberiem. Pripomína to docela mikrospánok, no nemám tendenciu zaspať alebo spať a spánku mám naozaj dostatok. Bývam ešte unavená, taká že sa mi nič nechce, ale nechce sa mi ani spať. Najviac ma trápi to kmitanie obrazu pred očami, príde mi to nenormálne. V práci sa kvôli tomu nemôžem sústrediť, v škole som nedokázala dávať pozor na hodine, nedokázala som vnímať čo vravela učiteľka. Žiadne závažné ochorenia nemám, akurát som mala hematóm na hlave ako malá a občas nižší cukor (sladkosť mi ale s týmto nepomáha). Nevie niekto, čo by to mohlo byť? Nejaké tipy? Vďaka.

philips

No, s tou zdravotnou kartou som si neni celkom isty. Lebo je pravda, ze karta nepatri do ruk laika...

Zrejme budes musiet k doktorke, lebo ma uz nic nenapada. Jedine skus si davat hroznovy curok - mozno ti to na tu glykemiu pomoze. :)

Emanuela

Philips, som ešte u detskej. Keďže ešte nerobím na trvalý prac. pomer, len brigády, na dohodu a plánujem ísť ešte na výšku, neviem ako je to s prestúpením k inej doktorke. K "dospeláckej" ešte asi nemôžem a tá moja je taká úžasná, že keď jej poviem že ju chcem zmeniť, nedá mi zdravotnú kartu. Minule som ju žiadala o zdravotnú kartu, že by som si ju rada pozrela, mám na to právo, a ona mi na to že mi ju nedá, že sa jej mám spýtať čo chcem a ona mi povie...
Tlak mávam skoro vždy okolo 120/80, takže ideálny, tekutiny pijem pravidelne, pocit búšenia srdca som voľakedy mávala, no už dávno, s tým to asi nebude súvisieť.

Napadlo mi ešte k tomu popisu, že sa mi stávalo aj to, že keď som sa snažila sústrediť a pozerať sa na jednu vec, samovoľne mi začali "behať oči" po miestnosti, úplne rýchlo a nedokázala som sa prinútiť pozerať sa na tú jednu vec. Aspoň k akému doktorovi mám ísť mi poraďte prosím.

philips

Sice nemam ani tusenie, co by to mohlo byt, ale
- aky mas krvny tlak
- mas dostatok tekutin
- nemavas pocit busenia srdca
?

Mozno to s tym nesuvisi, ale niekde treba zacat.

PS. Pouvazuj nad zmenou doktorky