Vôbec nespím... zlý spánok

Príspevok v téme: Vôbec nespím... zlý spánok
Heyko

Caute, uz 6 dní nemozem vobec spat...telo mam uplne unavene ale hlava, mozog ako keby vobec nechceli si odpocinut...sem tam sa mi mozno podari zaspat na max 2 hodiny...vecer idem spat a pozeram sa do steny a oci mi blikaju ako cerstvo vyspate...pritom telo uplne unavene ...aj po fizickej praci...ja uz neviem co velmi ma to vycerpava...v hrudi to citim najviac...poradte mi prosim nieco...

badsleep

Tiež s tým samozrejme súvisia aj následné problémy s výkonnosťou počas dňa, s koncentráciou a pamäťou, atď. Dosť to človeku komplikuje život, tak ak máte nejaké nápady, čo to môže byť, skúste napísať.
P.S.: Dodržujem aj pravidlá spánkovej hygieny, do bodky. Kávu nepijem, ani nijak inak nepríjmam kofeíny, či taurín a podobné látky.

badsleep

Ja mám tiež čosi podobné.
Spím síce časovo dlhšie, ale mám veľmi plytký spánok a pocit, že čas v spánku plynie strašne pomaly. Pamätám si napríklad, že kedysi som šiel večer spať a keď som sa ráno zobudil, cítil som sa úplne svieži a odpočinutý a mal som pocit, že prešlo len pár minút, počas 8, či aj viac hodinového spánku.
Teraz mám pocit, že aj 4 hodiny spánku trvajú neuveriteľne dlho a súčasne som po zobudení nesmierne unavený a neodpočinutý. Často sa tiež budím, hlavne okolo druhej hodiny ráno a mám veľké problémy zaspať. Napriek tomu, že som veľmi unavený, psychicky, ale aj fyzicky.
Nemám žiadny stres, stravujem zdravo a vyvážene, mám dostatok pohybu.
Neviete niekto čo to môže byť a čím sa to dá napraviť? Alebo nemáte aj vy podobné problémy?