Mám problém?

Príspevok v téme: Mám problém?
jiji

Dobrý deň, mám otázku ohladom pitia alkoholu. Mám 21 rokov a s víkendovým popíjaním s kamaratmi som začala už niekedy v 17tich. Vždy ma tak nejako stiahli (daj si jeden, druhy, tretí) a pravidelne raz do týždna som prišla domov opitá. Nikdy som to nepociťovala ako problém. Ked som mala asi 19 začala som radšej piť víno, ale občas sa aj tak cez ten víkend opijem, lebo kamarati byvaju daleko a ked sa stretneme samozrejme to treba zapit. Teraz sa mi stalo, že sme sa s kamoškou neskutočne opili. Pomiešali sme všetko možné a dopadla som tak, že mam hodinové okno a fakt si nič nepamatám. Taketo okna som vsak za posledneho pol roka mala asi 4. Myslíte si že to už je problem? Mám vždy pocit, že keby som chcela, možem s tym seknuť ale zaujima ma skorej či už to čo som porobila doteraz má nejaké nasledky na organizmus.

MultiLevel

skus sa naucit zabavit sa bez alkoholu a nebudes mat ziadne okna...ja som pravidelne vela kilometrov od priatelov a nikdy stretnutie neriesime alkoholom. A ked si niekto da v mojej spolocnosti, tak je to jeho problem, nie moj :) Nebudem sa predsa opicit po niekom, aby som zapadla. Takze ak ti naozaj vadi to, co sa ti deje, tak s tym prosto sekni :) Chvilu sa na teba tvoji kamarati budu divat ako na idiota, lebo samozrejme, kto nepije je out :D Ale ako pisem vyssie, to je ich problem, nie tvoj

evangelina31

PS: alkohol je metla ludstva...ale sem tam treba aj pozametat...

a tie nasledky musis si sama ukocirovat...

a nezabudni...organizmus ti to moze vratit aj za niekolko desiatok rokov...

mozno aj mna to caka...

taky je zivot... :-)

evangelina31

jeziskovehuslicky...co tu riesite...ja som si s kamoskami tiez popijala od 16-tich... sme sa opili vikend co vikend...az do mojej asi 25 som zila ako sa patri...okno..?? takmer pravidelne...vedela som ze si mozem verit a ze nic nespravim...musis poznat samu seba...
a teraz mam 31 a nic mi neni, sem-tam si dam poharik vina ked je prilezitost ...

jiji

ved práve, už si to uvedomujem...
ta3 chcem, a nielenže si dám prestavku, ja s tym už končím, lebo toto okno ma poriadne znepokojilo...len som chcela povedať, že som vždy brala toto tak, že ked ma už aj ukecali nech si dám tak som si povedala ved keby nechcem piť tak prestanem a nič sa nedeje..ale presne, vždy som si dala...mladá a hlúpa

ta3

ano, ja myslim, ze uz mas problem s alkoholom, mna by zaujimalo co hovorili rodicia na to, ked si v 17 tich prichadzala domov raz tyzdenne opita, ved v 17tich sa stane, ze sa mladi ludia opiju, ale kazdy tyzden?

"Mám vždy pocit, že keby som chcela, možem s tym seknuť" hm, keby som chcela a Ty nechces?

Fleur-de-lis

Ja nie som odborník, ale keď sa už 4 roky pravidelne opíjaš, tak si podľa mňa môžeš byť istá, že to má vplyv na tvoj organizmus. Veď alkohol v krvi v takom množstve je pre organizmus veľká záťaž. Aj v mozgu sa môže niečo poškodiť.
A celkovo, že musí telo vynaložiť toľko energie na "znormalizovanie", sa nečudujem ak ostatné funkcie v tele "lapajú po dychu".
A aby si si bola istá tým, že s tým môžeš seknúť, tak si daj pauzu aby si videla ako to zvládaš. Keď už raz bude neskoro, bude sa z toho ťažko vyhrabať.