Steniatko cika a kaka na postel

Príspevok v téme: Steniatko cika a kaka na postel
nikolkaaaa

Prosim vas stalo sa vam niekedy to,ze ked steso steniatkom doma,tak cika a kaka pekne tam kam ma,na plienku ako som ho naucila,ale akonahle ho na chvilu nechym same,ze idem prec...a ono si to vsimne vyskoci mi na postel a ocika a okaka mi to tam.Mam pocit ako keby to urobilo naschvsl lebo ked sme doma to vobec nerobi.Co mam robit?uz ma nebavi to prat vsetko stLe dookola.Vzdy ju zato vhresim..vcera to urobilo uz stvrty raz a povedala som si dost a dala ho do kuta a dovolila som mu odist az o 15 minut...poradte..ked sa nauci vyskocit na gauc bojim sa ze aj tam bude cikat kakat!Inak napriek tomu ze ma 3 mesiace je to velmi sikovna fenocka,uci sa veci rychlo,vie uz sad ut,zostat,na voditku pekne ide ale toto?

ewelin...

lombardo, ja naopak viem, že ak sa psík vo vnutri vyciká alebo vykaká treba ho mierne vyhrešiť..ale ak to urobí vonku treba o pochváliť.

lombardo1981

Lucka, pravdepodobne to súvisí s tým, že si sa ju to snažila odnaučiť vynesením von a následnou pochvalou. Spojila si "neplechu" v obývačke s pochvalou. Je ešte malinká, treba trpezlivosť a zásady. Pretože ak raz poľavíš, budeš to chcieť znovu. Pri tom vynášaní je dobré si ju potom nejako moc nevšímať. Psík si to aj tak dokáže spojiť, že vo vnútri sa nerobí kôpka. Stačí už len to samotné zdvihnutie. To je celkom nepríjemné. A to, že po vykonaní potreby vonku nenasleduje táto nepríjemná skúsenosť, je dobrá motivácia. Pretože aj prílišné chválenie a pochlebovanie môže byť horšie ako mierna ignorancia. Psík má radšej priame jednanie.
Dôležité je ju prichytiť a okamžite ju upozorniť. No nie je dobré jej čumáčik strkať do jej "pokladu" či mláky. Môže to v nej vyvolať stresy a bojazlivosť. No a niekedy aj tzv. upratovanie. Taktiež nie je dobré ju vonku, keď sa vyciká alebo vykaká priveľmi chváliť či odmeňovať. Tiež to môže vyvolať zbytočné stresy a to, čo určite nechceš. Prestane robiť potrebu vonku.

Lucia z.

Nikolkaaaa ja mám podobný problém s mojou 3 mesačnou fenkou kólie dlhosrstej(až na to,že my bývame v rodinnom dome).Cez noc spáva vonku,ale cez deň máme otvorené vchodové dvere tak aby mohla byť aj dnu aj von. Žiadny problém s cikaním a kakaním nemá, dokým môže behať v kuchyni a v iných miestnostiach. Vtedy sa sama vyberie von vyprázdni sa a príde zase dnu, no ako náhle otvorím dvere do obývačky hneď sa tam ide vykakať.Ona nie že sa vykaká len raz,ale aj zo 3 razy a keď už z nej nič nejde tak sa stále krčí a tlačí....ja fakt už neviem čo mám spraviť aby som ju to odnaučila. Dosť dlho som skúšala aj to, že ju vynesiem von a pochválim,ale ona aj tak keď vidí že je otvorená obývačka letí tam a už sa krčí :(

ambrozia

Nikolkaaa, a čo čakáš od 3 mesačného drobčeka, že ťa bude na slovo poslúchať a venčiť sa, kde chceš ty? Neboj sa, keď s ním budeš pravidelne chodiť von a doma mu vyhradíš miesto, kam môže a kam nemôže chodiť,tak on sa to naučí. Psíky určite nič nerobia naschvál. Chce to len pevné nervy.A v žiadnom prípade ho netrestaj.

jedulka

nikaroxy, ale mi ti rozumíme,ale musím se opakovat.Zamyslela bych se nad tím,proč ten bobek udělala.Já vím, je na tobě závislá a psy to opravdu některým lidem dělají aby na sebe upozornili.To všechno víme, známe rozumíme.Ale ona NENÍ SAMA.O tom mluvím, má tam společníka dalšího psa, jak píšeš.Když jsou dva už je to parta i když mi lidé to vidíme jinak.Tak z čeho je ten tvůj psík tak vyděšený?

Naja85

nikaroxy, na tvojom mieste sa zameriam na samostatnost tvojho stenata, aby si si neskor nevyrobila pruser. Nech berie tvoj odchod a prichod v pohode, bez stresov, takisto aj samotu.

nikaroxy

jedulka ale ona tam nebola 15minut..bolo to menej len som tym chcela dat vediet ze som ju polozila v kute na plienku kde kakava ked sme neni doma ze tam sa kaka .Mozno je chyba ze sa to nedalo bezprostredne potom lebo ona uz pocas dna mozno aj zabud,a co urobila....ale to s tym nema nic ze to robila....prostr je to spolocensky psik a je rad ked je stale s nami,vzdy mi je v patach nech robim cokolvek a ked odidem z domu tak smuti a tymto dava veci na javo,nasla som to dokonca aj v jednej knizke co mam doma..takze tu nieje o nastudovani si veci problem...v knihach nenajdes vzdy navod na pouzitie..ako i v knihach o vychove deti ..je to proste o tom ako pochopis svonho psa, porozumies jeho malej ale zato prefikanej povahe...nech si mysli kto chce co chce..myslim ze civavy su jedby z najinteligentnejsich psov...mam aj velkeho cane corso..mudry je, ale to je uplne iny pes, kym si on premysli veci, tak mala uz davno nieco vyparati. Nieze by som chcela povedat zeje zabrzdeny, ale niekedy ma az prekvapuje obratnost, sikovnost civav...odporucam toto plemeno vsetkymi desiatimi...neskutocne som s nou statstna a myslim ze aj ona:) ked ma vidi je cela stastna..