Vysoký pulz v mladom veku

Príspevok v téme: Vysoký pulz v mladom veku
sachmet

Dobrý deň, mám 19 rokov a mávam veľmi vysoký pulz, 90-100 úderov za minútu. Bola som na viacerých vyšetreniach s krvou aj u kardiológa, ale nič mi nezistili. Krvný tlak mám zase vždy dosť nízky, okolo 100/65. Kardiológ mi predpísal liek Egilok, ktorý ten tep zníži občas na 85-95 za min, ale aj tak s tým nie som spokojná, bojím sa, aby mi to nespôsobilo ďalšie zdravotné problémy, a pravdu povediac, je to aj dosť nepríjemný pocit, keď sa mi zdá, akoby mi išlo srdce vyskočiť. No a samozrejme nemôžem ani športovať tak, ako by som chcela, lebo tep mi vystúpa hneď nad 100. Je možné, aby mi to všetko spôsobovali problémy, ktoré máme doma? Nedávno nás zasiahla smrť v rodine, a pokojná atmosféra tu nebola ani nepamätám...
Veľmi by mi pomohli nejaké rady...

neskusena

ja mam tiez od puberty vysoky tep a aj tlak a nemala som nadvahu.

vyskusaj sportovat, behat, hlavne kondicne a kardio cvicenia. ak si telo zvykne a budes to robit pravidelne, tep by sa mal prirodzene ukludnit.

s behom som mala velky problem, pretoze osm sa zadychavala po minute, ale skus behat uplne pomaly pomaly ako slimak, telo si zvykne a postupne budes pridavat vzdialenost aj rychlost.

kazdopadne sledovanie u internistu/kardiologa je treba, pretoze nelieceny vysoky tlak/tep moze sposobit vela problemov.