Zlý spánok - 15mesačné dieťa

Príspevok v téme: Zlý spánok - 15mesačné dieťa
lluciaa1211

Mam dcerku, prvych 6mesiacov spinkala ukažkovo, večer som ju dala do postielky a spinkala. Nikdy sa nenaučila na ruky. Teraz má 15mesiacov a neviem si rady. Malá mi spi len v kočiku. Som z toho nešťastná, neviem či ju nútiť spat v postielke alebo ju mam nechať v kočiku. Skusila som spavat s nou v posteli, nic nepomaha. Bez kočika je aj do polnoci hore!!! Uspavanie v postielke trva aj hodinu a viac, spanok hrozný. Budí sa s plačom, nechce mlieko, vodičku ani cumlik. Na rukach sa tiez nechce "učičíkať". Čo mám robiť? :(

mv269

Častokrát môžu byť na príčine negatívne zóny, ktoré prebiehajú pod posteľou, prípadne postieľkou. Male sú na tento jav dosť citlivé. Deti sa samé snažia pregúľať, alebo nejako sa dostať z tohoto miesta.
Na vyriešenie problému niekedy stačí premiestiť postieľku mimo týchto zón.
Viac informácií o týchto negatívnych zónach známych aj pod názvami geoanomálie, geopatogénne zóny alebo aj dračie žily nájdete na stránke: www.dracie-zily.sk

GoFruit

Napis ako zaspava. Co robis aby si dieta uspala? Zaspava s cumlom? Alebo ako? Je tma v miestnosti? Ta strava moze tiez robit zle.

Ratka

skús sa zaregistrovať na
www.klub-mamiciek.sk
napišeš svoj problem, oni sa ti takmer
hneď ozvú,
je tam LiveChat, môžeš priamo komunikovať s odborníkom, napr. psychologom.

kafe

a bude ešte horšie :) ja som sa 5 rokov nevyspala kvôli jednému deculu a ďalších 5 kvôli druhému (najprv kvôli kojeniu, potom sa budili často, alebo chodili čúrať v noci). Takže len vydržať, nič iné ti neostáva.
Nejaký recepr na uspávanie nemám. Ale platí všeobecne - dieťa unaviť aktivitami cez deň (čerstvý vzduch, pohyb najlepšie bez kočíka, nech si deculo prepletá po vlastných). Večer prečítať rozprávku, umyť zuby a zaľahnúť s deculom do postele. A kľudne zaspať i s ním. Nevstávať a nedovoliť to ani dieťaťu (ak spať nechce, musí ležať v posteli, ak moc vystrája, držať ho v objatí aj nohami), nezasvecovať svetlo, nevymýšľať hovadiny "ako deculo uspať" - spánok je rovnaká potreba ako jedlo, nepotrebuješ dieťa učiť jesť ani spať. Len si nesmieš nechať skákať po hlave, dieťa sa musí prispôsobovať režimu v rodine, ak je to naopak (všetci skáču okolo dieťaťa a rozmýšľajú, čo mu dať papať, ako ho dať spinkať..), dieťa necíti oporu a z toho chaosu (ono samo nevie čo chce) je nervózne. Skús mať cez noc otvorené okno v izbe, aby tam bolo chladnejšie a tak bolo najpríjemnejšie pod perinou v posteli.
Prvé deculo som veľmi pracne "uspávala" a veru nešlo mi to ktovieako. Pri druhom deculu, som padla o ôsmej, deviatej do postele, objala ho a viac som proste nevládala. Bola som rada že dýcham.

vitavi

Nepokoj dieťaťa signalizuje neporiadky vo výžive. Dávaj pozor, aby dieťa nejedlo veľa sladkostí, obmedzuj i mliečnu výživu a ovocie nahraď zeleninou.
Nezrelý nervový systém upokojíš B vitamínmi, vlákninou a polysacharidmi z obilnín. Dodajú a zastabilizujú príjem glukózy do mozgu, tak, že dieťa nebude podráždené, ale pokojné.
Nedávaj dieťaťu aromatické nápoje ani tie, ktoré obsahujú chemické prímesy.