30 dní - nové telo - ako sa stravovať?

Príspevok v téme: 30 dní - nové telo - ako sa stravovať?
Barunka

Je to pravda, že telo vymieňa cca každých 30 dní bunky? To čo za tú dobu zjeme vplýva vraj na zloženie nových. Ak budem jesť len ovocie, zeleninu a celozrnnú ryžu, vylúčim múku a sladkosti, bude to v pohode? Ako vedľajší efekt asi aj schudnem, ale ide mi o zdravú stravu a detox. Čo mliečne výrobky? Napr domáce mlieko, alebo tvaroh? Kuracie prsia a ryby by som asi tiež nemala? Budem vďačná za každú radu

odpovedam

Este co sa tyka pokozky, tak mne na zlu plet pomohol lanovy olej - obsahuje omega 3-6-9 mastne nenasytene oleje (dobre tuky, preto ti aj odporucam orechy a semena). Da sa kupit v takych tobolkach. Rovnako tieto kyseliny najdes aj v rybach. Cize racionalna strava sa oplati. Je mozno drahsia, ale aj kolaciky, kavicky a zmrzlinky stoja vela ;-)

odpovedam

Mlieko zabranuje vstrebavaniu vapnika, radsej si daj ten cottage, tvaroh alebo olomoucke tvaruzky. Nezabudni este na vajicka. banan je presladene ovocie, rovnako tak aj ananas a hrozno. Skus radsej citrusy a lesne plody. Pecivo tiez nemusis jest. Nahrad prilohy k masu zeleninovymi salatmi, idealne s kokosovym olejom. je drahsi, ale neznehodnocuje sa zohriatim, smazenim ako ine oleje. takato strava by potom mala byt v pohode... idealne by bolo si ju udrziavat stale, nielen kratkodobo na schudnutie. Ja som na nej uz nejaky cas a sladke mi uz vobec nechyba ;-)

Barunka

Asi majú na mysli bunky kože... :) Ale aj pečeň nepotrebuje dlhý čas... Skúsim to teda, celozrnnú ryžu milujem, sladké veľmi nemusím, budem ho mať v banánoch alebo mandarinkách, ananáse atď. takže toho sa nebojím... Horšie s tým mäskom, sem tam si dám rybku a kuracie prsia... Som skôr mliečny typ, nechám si cottage cheese a domáce mlieko... :) Som zvedavá na efekt... Mám dosť pokazenú pleť, posledné 2 mesiace som sa prejedala hlavne koláčikmi doma od mamy :) Vďaka nim mám aj 5kg navyše tak hádam sa zbavím aj tých :))

odpovedam

Neviem, ake bunky myslis. Komplet vsetky vymeni za 7 rokov...
Co sa tyka stravy, vyluc sladkosti a muku, pokojne aj prilis sladke ovocie. ale ryby, maso a mliecne vyrobky si nechaj. Proteiny clovek potrebuje. Pravdepodobne schudnes, ale takato strava je pestra. Pridaj si este dobre tuky - oriesky a olejnate semena. Samozrejme neprazene a nesolene...