Artroskopia kolena - mam velký strach

Príspevok v téme: Artroskopia kolena - mam velký strach
majuska_16

Prosím Vás, včera mi oznámil lekár, že musí mi urobiť artroskopiu kolena napriek tomu, že magnetická rezonancia vyšla negatívne, ale koleno ma stále bolí. Vraj že len takto mi dokáže identifikovať čo mi je, že mi "otvorí" koleno. Problém je v tom, že mam 16 rokov a musí mi to robiť v úplnej narkóze. Viete niekto, čo ma čaká? Aké to bude? Lekár mi toho vela nepovedal. Prosím naozaj o pomoc, mam z toho dosť velký strach.

Lucia01233

Ahoj viem, že píšem po veľmi dlhej dobe a neviem či mi ešte niekto odpíše, ale zaujímalo by ma ako sa to celé skončil, mám práve rovnaký problém. Podstúpila si artroskopiu, ako to spatne hodnotíš a čo ti bolo zistené?

dasa1969

Ahojte,
tak sa opat podelim o zazitky. Konecne som zaznamenala znamky zlepsenia. Vo stvrtok som bola na kontrole. Doktor zistil, ze ta moja neustala bolest ptameni so zapalu slachy. Zase teda beriem lieky. Ale rehabilitacie su na nezaplatenie. Zlepsila sa mi funkcnost kolena, ohybnost. A co je najdolezitejsie, konecne urobim zdvihacky :-) To ma neskutocne potesilo. Bolest pri tom sice nie je zatial mensia, ale uz to nejako viem prekonat. Takze zatial sice chodim stale o barlickach, ale verim, ze o mesiac uz ich nebudem potrebovat. Zajtra uz idem prvy krat do prace. Tak mi drzte palce a pekny zvysok nedele.

knaja

Ahoj Daskaho nebolelo,
fuha, mna to tak dlho nebolelo, ale ty mas inu dg. To fakt trva, kym odpuchne. Ja som pred AS chodievala do roboty ako tak, ale nohu som mala v takom setrnom postaveni ("krivacom") a trva to, kym znova nabehnes na spravnu chodzu. Mozno tam naozaj nieco nechali, ale to neviem posudit, mozno nie. To CT by aj mohlo nieco ukazat. Mna pre istotu pri poslednej tbl na chlamydie, kedy by mal byt aky taky pokoj, zas seklo z hodiny na hodinu a ledva som sa otacala. No stale nieco, ale som to vyhriala, tak da sa.

dasa1969

Skusam kazdy den s nadejou, ze to bude boliet menej.Na rehabkach mi vravia, ze to musim na to pomalicky, nie hned chcietmzdvihnut nohu. No doktor ten to po mne za kazdym chce.
No nic, idem cvicit a uvidime v pondelok.-

pre Dasu

Ja si myslim ze keby odflakli operaciu, bolelo by ta to cele.
Skor si zacinam mysliet ze ta to boli len pri tom jednom cviku preto, ze ten cvik nerobis.
Keby si skusila aspon trosku prekonavat bolest a skusat tu nohu zdvihat, aspon par cm...mozno casom to povoli a ta bolest prejde

dasa1969

Ahoj,
ja som brala Dalacin, jedno balenie. Nohu v lahu na bruchu ohnem do praveho uhla. Mne robia problem tie zdvihacky s vystretou nohou. Picha ma to po celym jablckom. Uz zvazujem, ze zajdem k inemu ortopedovi s podozrenim na odflakmutu operaciu. Alebo budem ziadat CT. Kontrolu mam az 14.5.
Fakt si neviem predstavi pol roka na barliach. Uz som mesiac doma a od pondelka som chcela ist do prace. Mam sedave zamestnanie, len to tiez nie je bohvieco cely den sediet a nehybat nohou. Len zase aby som sa mala kde vratit neskor.
V pondelok, ak to pichanie nepretane budem to musiet riesit. Uz ma to nebavi.
Keby to nepichalo mozem veselo cvicit, no takto som obmedzena cvicit len to, co ma neboli. Cize to co prave potrebujem sa ji neda.
V kazdom pripade nikomu nebudem odporucat tuto operaciu, pokial ho fakt nezlozi.

pre Dasu

Daska, to je normalne, ked si predtym take cviky dlho nerobila.Ja som mala toto iste, tiez som s tym stale chodila ortopedovi, povedal ze tam je slacha a ta sposobuje tu bolest ked chces nohu zdvihnut.
Ked lezis na bruchu, dokazes nohu ohnut v kolene do praveho uhla, pripadne si patu pritlacit az k zadku?Mne tento cvik pomohol rozhybat koleno. Najprv som ju zdvihla asi na 15 stupnov a postupne pridavala...
A ja som chodila na barlach 7 mesiacov, tak sa neboj, obcas sa to stava pri tazsich operaciach...a do mna tiez hucali ze ved to uz nema co boliet a tiez uz mate behat jak srnka...hahaha...
inak, mne pomohli od bolesti aj tie atb, ale asi az tretie balenie myslim...ale take atb ktore su aj na klby a kosti (amoksiklav, augmentin, dalacin c, medoclav...)

dasa1969

Ahojze, tak som tu. Mam za sebou nejake rehabilitacie. To vsetko je fajn. Az na cvicenie...uz som takmer presvedcena, ze operacia bola'odflakmuta. Nohu stale nedvihnem. V kolene ma stale picha ako pred operaciou. Takze chodim o barlickach na rehabky. Pod celym jablckom ma picha pri snahe dvihnut vysrretu nohu.
Kontrolu mam az o tyzden vo stvrtok. Vsetci mi vravia, ze to uz nemoze boliet. No tak zvazujem ci nenavstivim ineho ortopeda s tym, ze mam podozrenie na spackanu operaciu, aby mi urobili CT.
Neviem ci cakat este, ci to riesit. Co mi poradite?

knaja

No so mnou nic take nerobili. Vybrali stehy, pozrel, ako sa to hoji a ze pobolievat este bude a zas o tyzden. To si pamatam. Asi ma tie dvihacky zachranili, no mna dnu nic nebolelo a ktozvie, ci tam nieco nezabudli vycistit. Steh je len jeden na kazdej strane. Drzim prsty!!