Neviem sa donutit pracovat

Príspevok v téme: Neviem sa donutit pracovat
dddddddd

Mam pracu snov, kde mam vela volneho casu, je dobre ohodnotena, kreativna a pracujem v odbore, ktory som vystudovala. Spociva v nasteve sieti restauracii a hotelov, hodnoteni a vypracovani navrhov na zlepsenie a sprav. Nemam ziadne deadliny a v tom je ten problem, cez den robim vsetko mozne, len nie, to co mam a tak mi praca stoji a neviem sa dotlacit na to, aby som si jednotlive etapy pouzatvarala a nahadzala to do wordu.. a cas mi uteka rychlejsie, ako by som bola niekde v kancelarii zavreta 8 hodin.. Kedze robim z domu, neviem rozdelit svoj sukromny cas od toho pracovneho.. Ako sa donutit pracovat??? :-(

dddddddd

No budem sa musiet posnazit. Aj som sa toho chcela vzdat, ale riaditel bol so mnou velmi spokojny, skoro vsetky veci implementoval podla mojich rad a predstav, co ma vtedy nabudilo, ale uz sa ta motivacia u mna zase rozplynula. Ked som mu hovorila, ze neviem, ci pokracovat, ze nemam vela volneho casu(aka blba vyhovorka), tak ma prosil, ze mi nebude davat deadliny, ze mam robit, kedy mi to vyhovuje, ze si ma ako odbornicku(za co sa nepovazujem, len vidim veci, ako maju fungovat) velmi vazi, co ma este viac demotivovalo:-(

dddddddd

Aj keby nebolo tej renty, tak by nas priatel zo svojho prijmu asi v pohode uzivil, len nechcem skoncit ako chudera doma, co nic nerobi a len premarni zivot.. rozmyslala som nad babom, ale mala som nejake zdravotne problemy, takze mi bolo odporucene taky rok pockat..

whee_ee

Vždy je dobré mať zadné vrátka, a toto sú pre Teba ľahko zarobené peniaze. Odkladaj si ich napr., ak ich nepotrebuješ. Alebo podpor útulky. Mňa by duševne nenaplnil len pocit, že jediné, čo som v živote spravila (okrem školy atď) bolo poskytnutie peňazí ... Ale pokiaľ to Tebe takto vyhovuje, tak no problem. Ale vtom prípade nechceš dať výpoveď, nech má tú prácu niekto, kto o ňu vážne stojí a podľa toho by podával aj výkon? :)

Lulita

no, ked ti ide mesacna renta dost vysoka na zivobytie a toto sa ti nechce, tak nemusis, ci? ale zas enie je to nejake narocne a lepsie je nieco robit, inak to cloveku polezie na mozog a najma, ked to nie je nic tazke, si to radsej udrz

dddddddd

Problem je aj, ze nemam financnu motivaciu. Pred par rokmi som predala auto a dala kamaratke peniaze na podnikanie, kde to uz funguje na samochode a dobrych zamestnancoch, cize mam istu mesacnu rentu, ale nechcem len tak byt doma a nic nerobit:-( priatel podnika a je skoro furt doma, takze nemam doma absolutne klud na pracu a ked nieco ide vybavit, tak ma zavola, nech idem s nim a ja mu neviem povedat nie, lebo cas straveny s nim je proste prijemnejsi, nez zostat doma a pracovat.. ale uz by som nemala hladat dovody, ale sposoby.. ja viem..

Lulita

presne tak, neriskuj pracu snov, kolko ludi teraz ti zavidi :)) ja mam uplne hnusnu pracu, kde nas sleduju, ani pol minuty nemozme nic robit, nestiham sa ani napit, bleee, toto si fakt straz, robit z domu je na nezaplatenie

whee_ee

Urob si "to do list" a postupne ho spĺňaj. Daj si vlastné deadliny a považuj ich za oficiálne. Minimaluzuj rušivé faktory. Vypni internet. A šup písať :)) Čím viac sa ti toho nakupí, tým s väčšou nechuťou sa do toho pustíš. Ale keď budeš vidieť ako to ubúda, hneď to pôjde ľahšie. Polož si otázku -> bola by si Ty spokojná s takým zamestnancom? Neriskuj "prácu snov" ;)

Lulita

kup si nejaku knihu o sebadiscipline :)) s tym ma problem aj kamoska, nemusi pracovat, ma bohateho manzela, zacala podnikat, ale robi vsetko mozne, len nic nerobi a samozrejme jej to stoji a nevie, ako sa prekonat, ked moze chodit vkuse na dovolenky, nakupovat, atd.

ono moze byt problem, ze ked nebudes stihat, ti klepnu po prstoch, aj ja by som chcela veeelmi robit z domu, ale myslim, ze kazdeho laka sa trosku flakat :))