Ako vyčistiť sifón na sprchovom kúte?

Príspevok v téme: Ako vyčistiť sifón na sprchovom kúte?
elldir

Ahojte, neviem, či mi tu budete vedieť poradiť, ale tak za pokus to stojí :)
Ako čo najúčinnejšie vyčistiť odtokový sifón na sprchovom kúte? Problém je v tom, že je to všetko zasilikónované, nechce sa mi to rozoberať a už voda pomaly odteká a zanedlho sa to úplne zapchá. Sú tam prevažne vlasy si myslím. Poznáte niečo silné, účinné, nejaký prípravok alebo niečo podobné, čo to vie rozpustiť a vyčistiť? ďakujem za každú radu.

anka612

ja pouzivam ekologicky znacky subio, nebsahuje hydroxid ani ziadne zeraviny a pekne vycisti, kupujem ho z eshopu vitarian.sk, maju tam viac ekologickych pripravkov

elldir

Odpady máme aj my plastové, ja sa skôr bojím o ten sifón, je to poľský výrobok a vypadalo to fakt krehké, keď sme to montovali.

mate59

tak nám to nič nepoškodilo,používame ho asi 15 rokov,dávame ho raz ročne,máme odpady plastové, na paneláku.Zvonom možeš uvolnit vzniknutú tukovú zátku v systéme, NaOH rozpustí vlasy,tuk.

kajala...

ja som to raz použila a zožralo mi to silikon, s ktorým boli spojené umelohmotné hadičky. potom mi sprcha vytekala..kup si normálny zvon a s tým vycucaj špinu..mne to funguje..aj ked ide odtiaľ zápach aj na to je to dobré.